BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

9 lata 8 miesiąc temu #1050187 przez Joanna90
Dzięki dziewczyny :)

Honka dobrze że przeszło, ale oszczędzaj się ile możesz, żeby jak najdłużej w dwupaku wytrzymać :kiss: ta noc musiała być dla Was koszmarna...

Megi piękne imię, Julianek mi się bardzo podoba!!! Sama chciałam Julianka ale mąż odrzucił :blink: a dziewczynkę chciał właśnie m.in.Julię :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #1050188 przez mavi31
A właśnie co do opadania brzucha czujecie już jakąś różnice w jego położeniu
Dwa czy jesteście już ze tak ladnie ujme spuchniete bo ja wczoraj od siostry usłyszałam że mam usta jak po botoksie:)
Nie mam skurczy tylko ból jak na okres
Mój mały dziś wyjątkowo spokojny aż zaczynam się martwić

9 lata 8 miesiąc temu #1050190 przez honka_18
Mavi u mnie różnica taka ze lepiej mi się oddycha i nie mam zgagi (chyba że się chipsów najem przed snem :whistle: ) ale to już od jakiegoś czasu. Brzuch nadal mam wysoko
Spuchlam juz przed świętami :evil: wary mam jak murzynki trebacz :whistle:

9 lata 8 miesiąc temu #1050195 przez Joanna90
Ja właśnie też nie wiem czy brzuch mi opadł czy jest wysoko, nie umiem określić :)

Mi spuchły palce, już dawno nie nosze obrączki i pierścionka, usta też mam większe i piersi strasznie napompowane :evil:

Zamówiłam sobie torbę podróżną taka średniej wielkości bo właśnie się zorientowałam że nie mamy w domu żadnej nadające się do użytku, spakowałam się do pożyczonej od mamy takiej w miarę małej ale oczywiście się nie zmieściłam :blush: Właśnie wyjęłam tą nową z pralki i się suszy, dobrze że mąż w pracy bo przynajmniej nie widział że kurier znowu przyjechał :whistle: :cheer:

9 lata 8 miesiąc temu #1050196 przez mavi31
Hehe my mamy wspólne konto nic nie da się ukryć :)
Ja mam wrażenie że mam niżej brzuch że kilka centymetrów niżej kiedyś słyszałam że jak dłoń wejdzie między brzuch a piersi to już niebawem

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #1050199 przez Kejt
Megi zostaje przy tym wcześniejszym terminie. Nie wytrzymałabym jeszcze kolejnego tygodnia w strachu że może się coś stać. Już teraz budzę się w nocy i kładę rękę na brzuch i dopiero jak poczuje jakikolwiek ruch małej spokojnie zasypiam. A tak wogóle jestem przerażona, w poniedziałek dadzą mi tą malutką kruszynkę a ja nie wiem jak sobie poradzę z przewijaniem, karmieniem i wogóle te pierwsze dni z takim maluchem :unsure: :unsure: :unsure: teorie znam tylko z książek jak postępować a jak wiadomo to praktyka najważniejsza a u mnie taka jest na poziomie zerowym :P noi wogóle dziwne uczucie tak znać datę porodu i że to już za parę dni :woohoo:

Mi ręce i stopy na pewno słuchły bo pierścionki nie wchodzą i buty trochę ciasne się zrobiły. Brzuch to mam wysoko bo czuję stopy Michasi prawie że w gardle ;)

Wiktoria 25 tc [*]

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #1050200 przez Joanna90
Mavi my mamy wspólny budżet domowy oczywiście ale jedziemy na dwa konta i mamy ustalone co jest placone z którego, bo przy jednym byśmy się ciągle o kasę kłócili :evil:

To mi dłoń wchodzi między brzuch a piersi, właśnie sprawdziłam :whistle: A lekarz nic o brzuchu nie mówił tylko że mały ma bardzo nisko główkę... No nic, będzie co ma być :)

Kejt dasz radę! Podobno wszystko samo przychodzi... Ja mam tylko tyle doswiadczenia ze jak miałam 14 lat urodził mi się brat i coś tam podpatrzyłam w domu i dużo mamie pomagałam przy nim :) Ale boję się tych pierwszych tygodni po porodzie bo o ile jestem spokojna jak Hubert bedzie miał już powiedzmy 3 miesiące i wtedy już nie widzę wiekszego problem, tak w te pierwsze tygodnie będzie taki kruchy i "wiotki", nigdy takiego maluszka nie trzymałam bez jakiegos usztywnienia pod pleckami, boję się że go mogę uszkodzić jak go wezmę na ręce :blink:
ale Kejt zazdzroszczę Ci, też bym już chciała być w 37 tygodniu- byłabym już dużo spokojniejsza i nawet poród w tym 37 mogę mieć :) i tulić Maleństwo :)

9 lata 8 miesiąc temu #1050201 przez honka_18
Joanna tez wszystko zamawiam jak Mjest w pracy :P jak widzi w domu co kupiłam to jest Oki, ale jak zobaczy kuriera to się czepia :whistle:

Mavi to mi dłoń juz od kilku dni mieści się między brzuchem a piersiami, ale z chłopcami brzuch to mi wisiał tak nisko, a teraz jeszcze sterczy
Znalazłam kilka dni przed ostatnim porodem

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #1050203 przez mavi31
My dziś wyglądamy tak :) przed pierwszym porodem wcale mi jie opadł brzuch :/
Wogole inne objawy miałam

9 lata 8 miesiąc temu #1050204 przez mavi31
.
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #1050206 przez Joanna90
Honka trzeba sobie jakoś radzić hihi :evil:
Rzeczywiście miałaś nisko brzusio wtedy. Ale Synek śliczny, cała Ty :)

Mavi ładny brzuszek :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #1050207 przez honka_18
Mavi Ty to mnie nie strasz. Brzusi ładny
Mój brzuch tez tak sterczy

Joanna Twój tez ;)
Adaś teraz wygląda jak M, za to Artek i z charakteru i z wyglądu jest taki sam jak mój brat

I dla porównania mój brzuchol z dzisiaj

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #1050215 przez Megi
Honka nie jest jeszcze tak nisko :) Masz slicznego Synka B)

Joanna Twój brzusio wydaje mi się niżej niż Honki-chodź nie chce straszyc

Brzusia już mamusiowe-sliczne :)
Uciekam z córka na tańce,mi jeszcze nic nie spuchlo ;)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #1050224 przez Joanna90
Honka sliczny brzusio :) i nie jest jakos nisko wg mnie, w porownaniu z tym zdj z poprzedniej ciaży jest wysoko :)

Megi nie strasz :woohoo: ale czytalam na necie ze brzuch moze sie obnizyc nawet miesiac przed porodem:) Kolezanki zartowaly ze ja jestem taka ze zawsze lubie miec wszystko zaplanowane i gotowe wczesniej i ze Bobas ma to po mnie, wszystko przygotowuje sobie w brzuszku do porodu wczesniej :woohoo:

9 lata 8 miesiąc temu #1050225 przez masuska
Honka współczuję nocy, ale dobrze że się nie rozwinęło, patrzę po suwaczku to jutro 35 tydzień zaczynasz, już nie wiele brakuje. Na tym pierwszym zdjęciu faktycznie bardzo nisko brzuch miałaś, teraz jest ok:)

Megi świetne imię:) Mój synek sobie teraz tańce wymyślił 13.01 pierwsze zajęcia.

Ja też nie mam zgagi, ale nie wydaje mi się żeby brzuch mi się obniżył, ponoć dopiero po 36tc powinien. Mnie lekko dłonie puchną, ale obrączkę noszę. Oddycha mi się ciężko, ale to przez infekcję, już 2 tygodnie mnie męczy :(

Joanna ja pożyczyłam od teściów walizkę, bo moja torba też jakoś mało wyjściowa :) też po domu chodzę w t-shirtach. Też myślę że Twój brzuszek jest niżej niż Honki.

Kejt instynkt Ci podpowie, spokojnie, zresztą będziesz pod opieką to dostaniesz wskazówki co i jak.

Mavi jak dla mnie to masz wysoko:) Fajnie wyglądasz:) też mam taki sterczący :)

A sobie pospałam 2 godziny w dzień :) Szkoda tylko że obiadu nie zdążyłam zrobić, a mi męża do pracy wezwali na 15tą. Będzie wracał w zapowiadaną śnieżycę, żeby tylko drogowcy zdążyli z odśnieżaniem bo ma do przejechania po 90 km w każdą stronę. Ach ten huragan Alex.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka