BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040422 przez masuska
Ja mam szpital 3 ulice dalej także nawet nie da się rozpędzić. Co roku w styczniu w Lidlu sa takie kombinezonki, do fotelika i myslalam o tym.

Moj mial 3100 i 53cm a i ponosił rozmiar 50 miałam 2 zestawy takie i na początek się przydały.

Absolutny hit to niania elektryczna do póki mlody spal w dzień to używaliśmy. Rozek się u nas nie sprawdzil w ogóle nie uzylam. Za to teraz zamierzam kupić otulacz. Waham się teraz z zakupem laktatora, niby się przydal ale tak nie koniecznie. A i kupilam sobie rogal do karmienia razem z poduszka do spania dla ciężarnych i jest cudowna:)

Jeszcze chusta kolkowa była fajna, a mysle o motanej. Moze się zdecyduje.

Honka karuzeli to bym teraz nie kupowala. Sterylizatora nie mialam ale podgrzewacz super, polecam. Przewijak mam po Piotrze, długo byl w użyciu.

Dla mnie tez pomylka byl fotelik taki z wibracjami. Prawdopodobnie spowonil rozwój Piotra i b.późno zaczal raczkować, siedzieć. Za to kupilam kojec i jak się rozszalal to w wieku 11 miesięcy juz chodzil

Rozkrecilam się jak mi się cos przypomni to dopisze:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 8 miesiąc temu #1040424 przez honka_18
Też zastanawiam się nad tą poduchą i rogalem :whistle: laktatora na razie nie kupuje, zobaczę jak maleństwo się urodzi jaka będzie sytuacja, najwyżej siostrę wyślę do sklepu. A niani też chyba nie będę miała, z chłopcami używałam ale angielskie domy są tak cudowne, że bez niańki słyszałam kiedy malec się obudził, a i tak maleństwo będzie spało w dzień na dole w koszu . No i kołyska i kosz mojżesz jak dla mnie cudo. Z Artkiem miałam kosz w salonie, a teraz dodatkowo wezmę od sis kołyskę i postawię w naszej sypialni

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040426 przez masuska
Honka wykorzystam kojec do tego. Jak mlody bedzie w przedszkolu to maluch bedzie spal w salonie. Później bede klasc na piętrze. Ja dużo jestem na podwórku i na wiosnę niania mi się na pewno przyda.

Masz racje z laktatorem tez poczekam. Zawsze maz może podjechać.

Kołyska od zawsze była moim marzeniem❤

8 lata 8 miesiąc temu #1040427 przez honka_18
Wiosną to ja Adama w wózku kładłam spać :P na świeżym powietrzu to nawet 5-6h potrafił przespać

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040429 przez Justyna_1709
O tak! Poducha do karmienia to must have. Podobnie jak szumiś. Służy nam do dzisiaj ;) Rozka używałam, ale nie takiego usztywnianego. Taki to dla mnie pomyłka. Całkowicie nieprzydatny okazał się zestaw butelek i smoczek... Przewijak sprawdzał się zwłaszcza po kąpieli. Kołderka minky też była fajnym nabytkiem. Pieluszki bambusowe i flanelowe też się sprawdziły.
Łóżeczko mamy takie bujane, jak kołyska, ale służy nam do przechowywania zabawek ;) teraz chyba kupię kołyskę. A potem mały zdecyduje, gdzie chce spać ;) niani nie miałam, bo mieszkam w bloku. Ale w domku uważam, że by się przydała. Absolutnie niepotrzebny według mnie jest monitor oddechu. No chyba, że są wskazania do używania go.

Laktator miałam ręczny, ale w gruncie rzeczy się nie przydał. Pomimo, że do dziś karmię ssaka.

Co tam jeszcze... Frida do noska - według mnie lepszy jest Katarek - to, co się podłącza do odkurzacza.

Kupiłam za dużo kosmetyków - część będę musiała przy porzadkach wyrzucić.

Ogólnie, nie mieszkamy na końcu świata. Można wszystko zamówić do domu. Mąż może w każdej chwili skoczyć i kupić. Ale cóż zrobić, jak to wszystko takie fajne i aż chce się kupować ;)

8 lata 8 miesiąc temu #1040431 przez masuska
Honka u mnie roznie jest z sasiadami, mogli by trawę kosić jednego dnia, albo gałęzie palic w rozsądnej porze, ale nie... Najlepiej jak pranie rozwieszę to w piecu trzeba rozpalić na bojler i to jeszcze w parterowym domku i smród na cala dzielnie...

Justyna o szumisiu dużo dobrego slyszalam. Biorę:)

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040432 przez honka_18
Masuska no to lipa :( moi z jednej str angole prowadzą nocny tryb życia więc w dzień raczej mam cisze, ogrodu nie używają, a do nocnych hałasów już się przyzwyczailiśmy, a z drugiej str Rosjanie ale facet na poziomie zawsze się pyta czy może trawę kosić bo nie chce przestraszyć moich dzieci, więc spoko na ogrodzie możemy spać :whistle: ogrzewanie na szczęście wszyscy mają na gaz :P

No właśnie też słyszałam wiele dobrego o szumisiu ale w uk nie mogę go znaleźć :evil: nie znacie może angielskiej nazwy???

A co sądzicie o chuście do noszenia??? nie miałam ale też czytałam pozytywne opinie, znalazłam elastyczną na ebay i się zastanawiam :whistle:

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040433 przez Justyna_1709
masuska, szumisia naprawdę bardzo polecam! Są różne aplikacje pomagające w usypianiu dzieci, ale kładzenie telefonu koło malucha to dla mnie trochę nie teges... Teraz są fajne te szumki z sensorem płaczu. Według mnie warto ;) a zawsze też można podpowiedzieć to jako prezent dla malucha :P

U nas jeszcze nie sprawdziła się karuzela. Źle zamontowana też potrafi więcej szkody niż pożytku zrobić. I jest to zabawka dla starszego już malucha. Potem kładłam małego na macie pod stolikiem edukacyjnym i miałam chwilę spokoju. ;) jakieś 3 minuty :P ale to też jak już starszy był. Ale też można na prezent to podpowiedzieć. Taki stolik rośnie razem z dzieckiem.

Hmmm u nas huśtawka elektryczna i taki fotelik z wibracjami się przydał, ale też tylko chwilę w nim Miłek chciał siedzieć. Głównie używałam tego jak mały był ze mną w kuchni i musiałam coś zrobić.

O matko! Jak ja się cieszę, że mam większość rzeczy po Miłoszu!

honka, whisbear ;) dostaniesz na pewno!

A chustę też bym chciała
Podziękowania: honka_18

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040434 przez honka_18
Justyna a ja się cieszę że wkońcu mogę coś kupić :woohoo: Chłopcy większość rzeczy mieli po moich siostrzenicach, więc zkupy mnie ominęły, a teraz jak sis urodziła to wszystko jej oddałam i mam łóżeczko, kosz, wózek ( jak się nie rozsypie do lutego) i niebieskie ciuszki resztę muszę kupić :woohoo:

O znalazłam, ale one drogie :woohoo: :evil: 50 funtów na Ebayu dodam do listy ale chyba muszę dłużej nad nim pomyśleć :whistle:

nie no w Pl one są o połowę tańsze :(

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040435 przez Kejt
Honka na tej stronie whisbear gdzieś się mi rzuciło w oczy że wysyłają do UK ;)

Boże a ja z zabawek nic a nic nie mam ani krzeseł, przewijaków,butelek :lol: to dopiero będą zakupy, dobrze że stopniowo wszystko potrzebne :laugh:

A póki co że mamy juz ciuszki na 0-3 miesiące to zaczęłam kupować juz na później :laugh:
Poszłam kupić coś dla koleżanki córki bo jutro do niej się wybieramy, a skończyło się na tym że dla niej kupiłam zabawkę a dla swojej niuni ciuszki. Taką mi to sprawia przyjemność że wariuje :lol: takie zachowania to tylko inna mama chyba tylko zrozumie :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wiktoria 25 tc [*]
Załączniki:

8 lata 8 miesiąc temu #1040438 przez honka_18
Kejt piękne ciuszki, ja to poczekam do października z zakupami dla maleństwa

Z dostawą do Uk na jedno wychodzi :angry: ale jeszcze będę szukać

8 lata 8 miesiąc temu #1040439 przez masuska
Ja kupuje pierdolki wysyłkowo, typu buciki, pieluchy. W rocznice pojedziemy do Olsztyna do kina i nie ominę sklepów typu h&m czy c&a... Powinnam juz znać plec wiec chce kupić troszkę ubranek. A tego szumisia to może bym kupila dla szwagierki, w listopadzie rodzi to przetestuje :silly: Moze się odwdzięczą i kupią nam :evil:

Chustę mam kółkowa, ale mysle o tej motanej. Najwyżej kupie używaną :)

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040441 przez Kejt
Megi u mnie ten wyniki tak wygląda :
Beta hcg 1,290 MoM
Pappa 0,723 MoM

I na podstawie tego pierwszego chyba tak mi stwierdziła ale czy to prawda to ja nie wiem, zdziwiłam się bardzo :dry:

Mi to teściowa z narzeczonym wogóle zabronili kupować czegokolwiek w ciąży ale nie zamierzam później leżeć w szpitalu a oni sami będą wybierać rzeczy, o co to to nie :laugh:

Aa dziewczyny a ile sztuk się przydaje pieluch flanelowych, tetrowych i kocykow?

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 8 miesiąc temu #1040442 przez Mulian
Szalejecie z tymi zakupami ;) Ja jeszcze trochę z tym poczekam, choć nie powiem jak przechodzę obok ciuszków to już sobie w myślach wybieram co kupię :D.
Trochę mnie przeraża ogrom zakupów przy pierwszym dziecku, chyba zrobię listę i roześlę w odpowiednim momencie po rodzinie, w końcu i tak będą kupować jakieś prezenty na narodzinki :), a jeszcze Boże Narodzenie jest wcześniej, będą mogli już zacząć hahahahah :evil:
Póki co zamówiłam na allegro zestaw ciuchów dla kobiet w ciąży i czekam na dostawę :woohoo:

8 lata 8 miesiąc temu #1040443 przez honka_18
Kejt M też ciągle powtarza, że mam nic nie kupować, ostatnio nawet powiedział, że dla dobra dziecka nie powinnam śmigać po sklepach :evil: a to się zdziwi bo będę wszystko zamawiała przez internet od polskich sprzedawców, już mam całą długą listę :whistle: do Świąt wszystko będę miał w domu ;)

A co do bujaczków z wibracjami to też miałam i nadal mam, Artek bardzo go lubił, sam siedział w 6 mż a raczkował w 8 mż więc chyba nie jest źle

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka