BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040312 przez Sander
Megi wspaniałe wieści :-)
Maka to niespodzianka, ale gwarantuje że będziesz zadowolona!! Ja też chciałam najpierw synka mieć a okazało się ze dziewuszka i jestem przeszczesliwa!! Mam swoją pomoc w kuchni, razem gotujemy, czeszemy włoski, przebieramy, zawsze razem jakieś psikanie perfumami itd... Dla mnie wspaniałe mieć taką przyjacioleczke-coreczke!!
Honka moja Isia tez przeszła ospę... I było strasznie! Gorączki mocnej nie miała... Ale babli ponad 200!!! W tym 40 na samej szyjce. Koszmar... Miała 2 latka, ciężko było wytłumaczyć żeby się nie drapala. Zostało kolo 5 blizn. Mam nadzieje że z czasem znikną. Pilnuj żeby nie nadkazic ran. Jak pęknie babel to go nie smaruj niczym wysuszajacym.
No i ja też nie miałam ospy i się nie zarazilam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 8 miesiąc temu #1040318 przez Megi
Dzień dobry,

Inezka wynik odbiorę w piątek to Ci wszystko napisze :) Wczoraj uzyskałam tylko telefonicznie informację od lekarza około 20.00, a opracowanie odbieram jutro, bo muszę po nie zwyczajnie pojechać :) A dziś mam gości po pracy :)

MaKa ja też mam córkę- prawdziwą Damulkę, ale jest najcudowniejsza i nie zamieniłabym jej na Jajka ;)
Teraz może będę miała chłopca... No i będziesz miała parkę- to chyba spełnienie marzeń wielu mam ;)

Honka w ciaży Ospa Ci nie potrzebna! Oby Cię ominęła!

U nas pochmurno i nic mi się nie chce, a tu długi dzień w pracy mnie czeka....

8 lata 8 miesiąc temu #1040320 przez honka_18
No właśnie czytałam, że ospa w ciąży jest bardzo niebezpieczna dla dziecka, boje się o dzidzie nie o siebie. :( O chłopców tez się nie martwię lepiej szybciej bo małe dzieci lepiej znoszą, a dzisiaj mam wolne bo Maluszek ma gorączkę i chyba z powodu mojej ciąży go nie przyprawadzili bo zawsze z gorączką nawet po 39 ° był u mnie

Kurcze jeszcze mi hasło nie wchodzi do stronki na której są wszystkie wyniki moich badań :evil: ale wyniki muszą być w normie bo inaczej by dzwonili ze szpitala

8 lata 8 miesiąc temu #1040321 przez Sander
Honka jak wstępnie przejrzałam to najgorzej gdy się choruje kolo porodu, do 30 dni przed. A tak ponoć tylko 1,5 % ma jakieś skutki, wiec trzeba być dobrej myśli. No i ja się chora Isia zajmowałam i wcale się nie zarazilam, a byłam przekonana ze się pochoruje bo nigdy nie miałam. Są też leki typu neosine ale czy w ciąży można to nie wiem...

8 lata 8 miesiąc temu #1040322 przez masuska
MaKa gratuluję córeczki. Sama bym bardzo chciała, zazdroszczę:)

Honka
u mnie Piotrek się nie zaraził, ani w przedszkolu, ani nawet jak mąż przechodził półpaśca, nawet spaliśmy razem w trójkę w jednym łóżku i nic, więc jest szansa że unikniesz.

Nie wiem co tam jeszcze napisać, dodam tylko że u młodego już widać poprawę, jeszcze walczymy z gorączką.

8 lata 8 miesiąc temu #1040323 przez Sander
Inezka chciałam Cię pocieszyć z tymi wynikami. Na forum o testach owulacyjnych była dziewczyna której bardzo źle wyszły testy. Mówiono ze dziecko będzie miało zespół Downa. Nie jestem pewn, może Honka będzie pamiętać, ale wyniki były kiepskie i konsultacje z innymi lekarzami tez dużo nie wyjaśniły. W lipcu urodziła zdrowego synka!!! Bez żadnych wad!!! Tylko nie potrzebnie się biedna stresowala. Wiec trzeba cały czas być dobrej myśli :-)
Dobra biorę się do pracy, bo pisze zamiast pracować :-P

8 lata 8 miesiąc temu #1040324 przez Justyna_1709
masuska, zdrówka dla maluszka. I dużo siły dla Ciebie.

honka, teraz to już nie ma zamartwiania! Nic nie poradzisz. Dla chłopców to lepiej, jeżeli przejdą teraz, ale Ty lepiej trzymaj się od chorób z daleka ;) ospa jak każda wirusówka niesie ryzyko, ale trzeba być dobrej myśli, że Ciebie ominie. Może kiedyś byłaś szczepionka albo zetknąłas się z tą chorobą tak, że sama o tym nie wiesz i w organizmie są już przeciwciała ;) a pamiętaj!! Internet w ciąży i przy małym dziecku to ZŁO! ;) no poza forum, oczywiście :silly: tak czy inaczej, duuuuuuzo zdrówka. I jesteś tu moim hero normalnie ;)

Dziewczyny po wizytach i badaniach, super, że wszystko super ;) Ale ja tam nie mam żadnych wątpliwości, że wszystkie lutowe dzieci będą (i są juz) zdrowe! Przecież inaczej być nie może ;)

A ja Wam powiem, że mojego chłopaka też bym nie zamieniła na nikogo innego. Dlaczego? Bo jest MÓJ! ;) tak samo płeć malucha w brzuchu nie ma dla mnie żadnego znaczenia. I tak będę kochała to dzieciątko bezwarunkowo i szalenie. Jak każda matka swoją małą istotkę :)

Wracam do słodkiego nic nie robienia ;) dziadkowie na urlopie, więc spędzamy czas z nimi :)

8 lata 8 miesiąc temu #1040327 przez Inezka
Cześć!

Dzięki Kejt że wrzuciłas wyniki. Megi, Tobie też z góry wielkie dzieki. W ogóle dziękuję Dziewczyny za pocieszenie :cheer:
Mi ryzyko przy trisomii 21 (ZD) wzrosło z 1:887 na 1:329. Wczoraj mieliśmy spotkanie z genetykiem no i jakoś nas nie uspokoiła, po prostu suche fakty przekazała. Myślę, że po prostu nie chce niczego sugerować. Wiedziałam tylko, że amniounkcji nie zrobię, bo boję się ryzyka poronienia :dry: a ten test pappa to w większości przypadków jak wyjdzie słaby, to widać okazuje się że dziecko zdrowe, a miesza w głowach i stresuje się czlowiek :pinch:

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040328 przez honka_18
Eh a ja odgruzowuje mieszkanie :evil: całą góre mam zawaloną rzeczami z naszej sypialni, ale nareszcie się wyspie w swoim łóżku :woohoo:

Co do badań juz pisałam, ale napisze jeszcze raz :P nie wyraziła zgody na żadne dodatkowe, robią mi tylko te co muszą, ponieważ w 1 ciąży powiedziano nam, że Adaś po pierwsze będzie dziewczynka, po drugie ze się urodzi z wodoglowiem, lewa komorę mózgowa miał znacznie powiększona. Przepłakałam pół ciąży i urodziłam ZDROWEGO ślicznego Adaśka, jest bardzo mądry, mądrzejszy ode mnie, biegle rozmawia po polsku i angielsku

A z ospa zetknęłam się nie raz, najpierw sis i brata dogladalam bo mama była po wypadku i wszystko spadło na moje barki a później opiekowałam się siostrzenicom bo SIS była w ciąży i mąla na czas choroby była u mnie. A w przetszkolu tez nie raz była ospa ale Adaś jej do domu nie przyniósł

8 lata 8 miesiąc temu #1040329 przez Inezka
Czasem mam wrażenie, że im więcej badań, tym gorzej...trzeba posłuchać swojej intuicji, pewne rzeczy wziąć na spokojnie i być dobrej myśli. Ewentualnie iść do lepszego specjalisty ;)
Jakoś mam przeczucie, że teraz będzie też chlopczyk :) zobaczymy czy mnie intuicja nie zawiedzie :cheer: u mnie słonecznie i cieplo. miłego dnia! pozdrawiam!

8 lata 8 miesiąc temu #1040330 przez Inezka
Honka, i tym razem ospa Cie ominie, zobaczysz. :)

8 lata 8 miesiąc temu #1040331 przez Kejt
U mnie co najlepsze wynik pappa prawidłowy i usg też a lekarz i tak wyliczył jakieś prawdopodobieństwo nie wiem skąd zespołu Downa i kazał iść do genetyka. Ale i tak wiem że jest wszystko ok :) Mój lekarz jest taki że po 10 razy musi mieć wszystko sprawdzone że jest ok. W sumie dobrze ale ta nadwrażliwość mnie trochę wykańcza :P

Inezka dobrze że nie idziesz na amniopunkcje, to bardzo ryzykowne. Ja nigdy bym juz tego nie zrobiła. A skoro usg u Was było w porządku to na pewno jest wszystko super. Zreszto dużo o tym wcześniej czytałam to jak dziecko ma np zespół Downa to od razu na usg widać gołym okiem.

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040334 przez Inezka
Załączniki:

8 lata 8 miesiąc temu #1040335 przez Megi
Inezka wszystko będzie dobrze! Też zaczynam myśleć, że czym więcej badań to tylko niepotrzebny stres! Ciągle coś...
Mi podczas USG po godzinie męczenia dziecka wyszedł wysoki puls, ale w normie- oczywiście lekarz mówi, że pewnie mam chore zęby..To byłam wczoraj u dentysty i nic. Teraz będę się stresować skąd ten wysoki puls i tak w kółko :(

Dziewczynki- nasze dzieci są zdrowe!!! Wszystkie urodzą się piękne i duże :laugh: Z tym duże to żartuje ;)

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040336 przez Inezka
To dzidzia z badania prenatalnego :) z 08.08.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka