- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Jak zadbać o bliznę po porodzie
Jak zadbać o bliznę po porodzie
- Meri
-
Autor - Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
3 tygodni 2 dni temu #1568931 przez Meri
Hej! Jestem w 3 tyg od porodu.
Przeszłam nieplanowaną cesarkę , która była walką o życie córeczki oraz moje.
Nie ukrywam, że w trakcie ciąży nie przygotowałam się do tego jak dbać o ranę oraz bliznę… na chwilę obecną nadal jestem w szoku i nie mam siły robić researchu w internecie na własną rękę stąd moje pytanie: jak dbałyście o swoją bliznę?
Co stosowałyście - kremy, zabiegi, masaże - aby ją wygładzić? Co się u Was sprawdziło?
Przeszłam nieplanowaną cesarkę , która była walką o życie córeczki oraz moje.
Nie ukrywam, że w trakcie ciąży nie przygotowałam się do tego jak dbać o ranę oraz bliznę… na chwilę obecną nadal jestem w szoku i nie mam siły robić researchu w internecie na własną rękę stąd moje pytanie: jak dbałyście o swoją bliznę?
Co stosowałyście - kremy, zabiegi, masaże - aby ją wygładzić? Co się u Was sprawdziło?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anetas
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
3 tygodni 2 dni temu #1568934 przez Anetas
Mobilizacja blizny. Trzeba ją rehabilitować. Najlepiej żeby fizjo pokazała jak i później możesz robić to sama. Dla wygładzenia, zmiękczenia jak już będzie w pełni wygojona to laser.
I ogromnie polecam codziennie używanie olejku bio-oil i żel contractubex. Ale żeby pomogło to trzeba używać regularnie
Oczywiście warto jest skonsultować się z uroginekologiem:
jakamama.pl/fizjoterapia-uroginekologicz...i-kiedy-sie-zglosic/
Który doradzi co warrto jest robić.
I ogromnie polecam codziennie używanie olejku bio-oil i żel contractubex. Ale żeby pomogło to trzeba używać regularnie
Oczywiście warto jest skonsultować się z uroginekologiem:
jakamama.pl/fizjoterapia-uroginekologicz...i-kiedy-sie-zglosic/
Który doradzi co warrto jest robić.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.