BezpiecznaCiaza112023

Dziwna sprawa z okresem.

11 lata 9 miesiąc temu #926801 przez Galaxymika
Witam. WIem że to może zły dział ale chcę sie zapytać o informacje doświadczonych osób. Mam 14lat i od miesiaca nie miałam okresu. W maju miałam 23, w czerwcu 25 a w sierpniu 4. Niestety niemam go do tej pory i bardzo sie boje. Jakie mogą być przyczyny takiego czegoś i co mam zrobic? Aby rozwiać wszelkie watpliwosci dodaje ze nie jestem w ciązy poniewaz brzydko mowiac nie jestem wiatropylna. Dodam jeszcze ze biore w tej chwili antybiotyk od zapalenia pluc. Czy do konca tego miesiaca moge miec okres? Czy tak sie czasem zdarza? Proszę o jakies porady informacje tylko błagam nie straszcie mnie. Pozdrawiam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #926994 przez gosiak
Galxymika, nie obawiaj się takie nieregularne cykle w Twoim wieku to normalna sprawa...wszystko zależy od ilu lat/miesięcy zaczęłaś miesiączkować(?)..podejrzewam ze od niedawnam, więc pierwsze cykle są bezowulacyjne i jajniki dopiero zaczynają się "dostrajać" ;) więc cykle są/ będą jeszcze nieregularne, nie martw się...mam bratanice w Twoim wieku od ok roku miesiączkuje i ma podobnie...

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

10 lata 7 miesiąc temu #1020309 przez Dosiaa
Masz po prostu nieregularny okres on na pewno się unormuję za jakiś czas.

10 lata 6 miesiąc temu #1021068 przez Kariina
To normalne bo Twój organizm jest teraz osłabiony zarowno przez antybiotyk jak i przez chorobe. Poza tym jestes jeszcze mlodziutka to normalne ze masz nieegularny okres na poczatku i jeszcze nie raz Ci sie to zdarzy ale to bardzo odpoweidzialne ze tak sie tym martwisz w tak mlody wieku :) Pozdrawiam.

10 lata 2 tygodni temu #1037471 przez WiolkaKlaman
Ehh sama jeszcze pamiętam moje pierwsze miesiączki, miałam tak nieregularnie, że w sumie mogłam dostać w każdym momencie. Ze zdenerwowania poszłam z mamą do ginekolog Gdańsk ginekolog Gdańsk i wszystko mi wyjaśnił, z resztą od tamtego czasu nie zmieniłam lekarza :)

9 lata 11 miesiąc temu #1040004 przez Domii1983
Wszystko na pewno wróci do normy, tylko cierpliwości.

9 lata 10 miesiąc temu #1041076 przez pinka
Pamiętam swoje miesiączki jak miałam 14 lat :D co dwa miesiące lub co 25 dni miałam, organizm trochę mi szalał z okresem, ale w tym wieku to jest normalne, później się wszystko unormuje :)

9 lata 7 miesiąc temu #1048705 przez Domii1983
Stresy tez maja na to wpływ, czasem wystarczy się uspokoić.

9 lata 6 miesiąc temu #1049547 przez Aga_Krk

Galaxymika napisał: Witam. WIem że to może zły dział ale chcę sie zapytać o informacje doświadczonych osób. Mam 14lat i od miesiaca nie miałam okresu. W maju miałam 23, w czerwcu 25 a w sierpniu 4. Niestety niemam go do tej pory i bardzo sie boje. Jakie mogą być przyczyny takiego czegoś i co mam zrobic? Aby rozwiać wszelkie watpliwosci dodaje ze nie jestem w ciązy poniewaz brzydko mowiac nie jestem wiatropylna. Dodam jeszcze ze biore w tej chwili antybiotyk od zapalenia pluc. Czy do konca tego miesiaca moge miec okres? Czy tak sie czasem zdarza? Proszę o jakies porady informacje tylko błagam nie straszcie mnie. Pozdrawiam.

Na lekkie opóźnienie/przyspieszenie okresu może wpłynąć naprawdę wiele – pozornie nieistotnych czynników, jak chociażby stres, nerwy, emocje, spory wysiłek, zmęczenie, osłabienie, lekka infekcja, zmiana klimatu czy wyjazd. Zawsze lepiej wybrać się do lekarza i sprawdzić czy nie dzieje się nic niepokojącego. Na kobiecosc.info można znaleźć fajne artykuły o spóźniającym się okresie :)

9 lata 6 miesiąc temu #1050177 przez WiolkaKlaman
mnie ostatnio dziwna sprawa dotknęła- miesiączka spóźniła się ponad tydzień. Spanikowana robiłam test za testem, w końcu poszłam do lekarza dr Jan Grążawski ...zapomniałam że brałam wcześniej antybiotyki i byłam chora i to mi tak opóźniło :P

9 lata 5 miesiąc temu #1055419 przez Domii1983
Czasami to po prostu kwestia zaburzeń hormonalnych.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka