BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 1 tydzień temu #110470 przez madziaska
Alez sie usmailam, niezle jestescie :laugh:
Mialam juz dzisija nie zagladac, bo fasolka wysysa ze mnie cala energie z czego sie bardzo ciesze oczywiscie ;) ale jestem i fajnie, no! :)
Kurcze, ale ja WAM dziewczyny dopinguje, trzymam strasznie kciuki, takie fajne babki musza miec dzieciaczki, tez fajne ;) Ale pokrecilam... tak wiec: trzyma trzyma trzymam, za wszystkie razem i kazda z osobna mocno, bardzo :kiss:
Temat został zablokowany.
14 lata 1 tydzień temu - 14 lata 1 tydzień temu #110471 przez mala_czarna
Dziewczyny ja zmykam. Czeka na mnie ciepła kąpiel. Zapuszcze relksującą muzę, świece, uwielbiam takie chwile tylko dla mnie... Wieczorem też padam ze zmeczenia.. Dobranoc

madziaska a tak poza sennoscia to jak sie czujesz?
14 lata 1 tydzień temu #110489 przez madziaska
mala, czuje sie dobrze, ale dopiero w tym miesiacu czyli trzecim odczuwam jak bardzo organizm odczuwa malenstwo.... Zmeczenie, zennosc, mdlosci coraz mniejsze ;) No i jak Mirella kiedys napisala, ciagle jakies deliktane klucia, bol plecow itp itd... ale fajnie jest ;)
14 lata 1 tydzień temu #110498 przez gosiak
tak Lacrijka niby spadek oznaczać może zagnieżdżanie, ale czy u mnie akurat tak jest to wątpię nawet jak będę w ciązy to chyba dopiero uwierzę w 9 miesiącu :blush: :blush: :blush:

madziaska a kiedy na zwolnienie idziesz? pogłaskaj brzunio od cioci gosi :kiss:

plecy mi pękają :( :( mykam spać i chyba mężu coś chce :lol:
dobranoc :kiss: :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
14 lata 1 tydzień temu #110503 przez madziaska
Gosiu maluszek poglaskany ;) juz troszke widac ;) Na zwolnienie ide za dwa tygodnie, nie moge sie doczekac ;)
14 lata 1 tydzień temu #110510 przez gosiak
no to widać a Ty fotki jeszcze nie wkleiłaś? i w ogóle miałaś dodać swoją fotkę bo Ciebie jeszcze nie widziałam :laugh:

ok już na prawdę uciekam papatki :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
14 lata 6 dni temu #110539 przez Marta M
No banda z nas na calego...mamy tu wszystkie charaktery swiata, wszystkie zawody, haha....Asik ginekolog, poloznik i szpieg (z ta wielka B i mala czarna, niezle to sobie wykombinowala), Lacrijka nasz mozg, mega poetka i siostra milosierdzia, MagdaM ta, ktora trzeba naprostowac od czasu do czasu i przypomniec jej ze trza sie cieszyc, poglaskac, przytulic, mama swojego bejbika i wszystkich zwierzat swiata :) gosiak: pocieszycielka wszystkich i nasz pupilek :) No oczywiscie nasza czarownica Mirella, nadstawia ramiona kiedy trzeba, ale i potrafi niezle nakopac po dupach ;)

Kazda tu normalnie ma w sobie cos niezwylego, cos dzieki czemu codziennie czytam to forum i chce sie z Wami dzielic wszystkim..:)
14 lata 6 dni temu - 14 lata 6 dni temu #110540 przez delfinek83
hehe, dobrze że humorki Wam dopisują :kiss:

no u mnie ok mała, niedawno wróciłam z pracy, zjadłam i dopiero siadłam na neta, dlatego tak późno :(
czuję się dobrze, czasem coś mnie mocniej zakuje z lewej lub z prawej, ale nie tak bardzo, wiec ok, piersi ciągle bolą, ale już jakby mniej, no niby to dobrze, ale zastanawiam się wtedy czy jest wszystko w porządku i sobie głupoty wkręcam ;)

miałam dzisiaj iść na betę, ale nie poszłam
byłam u gina tylko omówić sprawę z pracą i chciałam umówić się na usg za jakiś tydzień, ale on kazał mi się rozebrać i mnie przebadał, po czym stwierdził że pęcherzyka jeszcze nie widać bo za wcześnie, ale jest duże endometrium, 15mm, i nie ma innej możliwości niż ciąża i że mam przyjść za jakieś dwa tygodnie, kurcze jak ja tyle wytrzymam? :silly:

dziewczyny a co Wy sądzicie o pracy przy chlorze i innych środkach chemicznych będąc w ciąży? :unsure:
bo moim zdaniem to na pewno nie jest zdrowe dla rozwijającego się płodu jak się wdycha opary chloru i używa specjalistycznej chemii :ohmy:
no a mój lekarz stwierdził że on nie jest zwolennikiem zwolnień i że nie widzi przeciwwskazań,bo raczej nie powinno zaszkodzić, no ale jak się uprę to da mi to zwolnienie za 2 tygodnie. A do tego czasu co? mam w pracy nie oddychać? :angry:
Mówiłam mu że czuję się dobrze i że nie chcę tego zwolnienia dlatego że nie chce mi się pracować i wole siedzieć w domu, tylko dlatego że po prostu boję się o fasolkę i wolałabym nie ryzykować choroby lub życia dziecka albo poronienia.
A on stwierdził żebym poszła do BHP-owca lub kogoś innego i dowiedziała się czegoś na ten temat, bo on nie wie!
Aż się zagotowałam!
Jutro idę do mojej lekarki ogólnej, zna mnie od niemowlaka, bo jest też pediatrą, więc ona na pewno powie mi co o tym myśli i co mam robić.
Ja już nawet nie muszę iść na zwolnienie przecież, tylko chociaż do innej pracy niech mnie oddelegują i będzie git, bo w tym syfie siedzieć nie zamierzam, i tak już się martwię czy wszystko jest ok, bo to przecież taki najgorszy okres rozwoju zarodka na początku. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Przepraszam że się tyle rozpisałam i tak chaotycznie, ale zła jestem i mam mętlik w głowie.
Dobrej nocy dziewczynki, dzięki że jesteście i że mogę się wyżalić, buziaczki pa :kiss:

[url=http://www.suwaczki.com/tickers/16ud3e3k6640b9q1.png[/img][/url]
14 lata 6 dni temu #110542 przez Mirella
delfinku krótko i na temat bo nie mam czasu: idź na zwolnienie!!!
14 lata 6 dni temu #110544 przez delfinek83
Wiem Mirella, chcę iść, tylko ten dupek mi dzisiaj nie dał, bo stwierdził że jeszcze nie może na 100% wpisać w komputer i kartę ciąży bo nie ma bijącego serduszka i że za 2 tygodnie mam przyjść, a to przecież dużo czasu i nie chcę tyle czekać i ryzykować. A powiedzcie, czy lekarz ogólny też może mi w takim przypadku te zwolnienie wypisać czy tylko gin?
I raczej zmienię lekarza bo ten mnie już wkurzył, a taki fajny się tyle lat wydawał, przecież dobrze wie że tyle się starałam, aż 16 cykli, a teraz mam się ciągle bać w pracy? Przegięcie :angry:

[url=http://www.suwaczki.com/tickers/16ud3e3k6640b9q1.png[/img][/url]
14 lata 6 dni temu #110547 przez Mirella
w mózg kopnięty, może Ci przeciez pod byle pretekstem dać. Każdy lekarz może dać, tylko może byc problem z zaznaczeniem że to ciąża, tak mi się wydaje.
14 lata 6 dni temu #110565 przez bewipo
Delfinek lekarz ogolny tez może ci wypisać, tylko jak początek ciąży to właśnie nie wiadomo czy zechcą to zaznaczyć. Może weź z tydzień urlopu i w tym czasie idź do innego gina i pogadaj co i jak. Ja bym nie ryzykowała wdychaniem chemikaliów, bo to nigdy nic nie wiadomo. Tyle się starałaś kochana, a teraz się pracą będziesz denerwować. Chyba że w pracy możesz poprosić o przeniesienie na inny dział, nie wiem jak tam u Ciebie wygląda.
14 lata 6 dni temu #110579 przez MagdaM
Hejo :)
Forum mi nie dzialalo kurczaki!!
Marta ale podsumowanie :silly: Wiec ja (nie wiem jak tam bylo dokladnie :blush: ) mama i obronczyni zwierzat zrobilam wczoraj karczemna awanture i dzis wkoncu pies pojechal do nowego domu a ja sie poryczalam ehhh, coz ja moge sama :( :(

Delfinek na zwolnienie ale to juz!! Internista teraz Ci wypisze L4 bez problemu a potem idz do gina i powiedz, ze zadasz. A jak nie to wez kolejne od internisty a pozniej juz na mur beton od gina.

Pieknie u nas. Tak mi sie teskni za jakas wycieczka... Choc nie daleko ale coz...

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 6 dni temu #110611 przez bewipo
Magda ty tam nie wycieczki tylko leżaczek i do ogródka. Ja mam tylko balkon ;( i słońce tylko od wschodu, ach i jeszcze widok na bloki na przeciwko ;)
14 lata 6 dni temu #110623 przez MagdaM
Bewipo zapraszam na wakacje :) Z jednej strony gory, z drugiej las dolinka i troche pagorkow :) slonce z ktorej strony chcesz to masz :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży