BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 11 miesiąc temu #361093 przez Mirella
Vifi, aż nie wierzę że to mówię, ale może idź na betę? O ile pamiętam pierwszej ciązy też Ci test nie wykrył ;)
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #361097 przez Sasetka_88
Nie wynaleziono jeszcze cudownego leku na bezpłodność, ale jest kilka preparatów, którymi może wspomóc się przyszły tata. Chodzi o składniki wzmagające ruchliwość plemników, a są to: cynk, selen, karnityna, a także witaminy C, E i zielona herbata. Jeśli mowa o zdrowym odżywaniu, naukowcy dowiedli, że otyli mężczyźni produkują nasienie gorszej jakości. Negatywny wpływ na plemniki ma również palenie papierosów i nadużywanie alkoholu.

A mój mąż należy do tych grubszych :( to moze być też przyczyna słabych plemników .. :(
12 lata 11 miesiąc temu #361098 przez Mirella
Justynka tak a propos bocianów to właśnie się klują :)

www.bociany.ec.pl/

Dziewczyny dla Was wszystkich, gadajcie z bocianami :lol:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #361100 przez JustynaZuzanna
Mirelka to moża zaraz nam coś poroznoszą :)

Właśnie spojrzałam na mój pasek pod postem... 10 dni się już spóźnia .... nawet nie zauważyłam że aż tyle

Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu :)
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #361102 przez ViFi
Sasetka_88 napisał:

No to dostał od urologa na razie ten Salfazin, bo stwierdził,że nei są aż tak złe jego wyniki :/ i bierze 1x1 od wczoraj .. Ale czy mamy się starać czy nie?Bo mąż się uparł,że póki sie nie wyleczy to zero przytulania :(:/ i nie wiem jak mu przegadać ..

przecież musi pozbywać tego nasienia które ma zeby mu nie zalegało....
co bedzie jeździł na "recznym" ???
Kobieta tez potrzebuje nasienia, bo jak ma za mało swoich hormonów to przeraba nasienie Męza na swoje ....tak mi powiedził profesor ginekolog....
A jak reguralnie się współżyje to poprawia się płodność obu partnerów, jest to dla zdrowia...
obojga partnerów.....

===...Chodzi o składniki wzmagające ruchliwość plemników, a są to: cynk, selen, karnityna, a także witaminy C, E i zielona herbata.

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 11 miesiąc temu #361106 przez Mirella
Justyna pogadaj z nimi, one fajne, na bank coś przyniosą jak zagadasz :) A może jednak walnij teścik dla świętego spokoju?
12 lata 11 miesiąc temu #361110 przez ViFi
JustynaZuzanna napisał:

Witajcie
Długo mnie nie było bo non stop zakuwam do egzaminu, za miesiąc mam egzamin a oni tak szaleją z kolosami że nawet nie mam czasu w mieszkaniu posprzątać.

Witam nowe staraczki i zaciskam kciuki

Vifi oby bocian zrobił Ci niespodziankę J

A ja nie mam @.... ale nawet nie testuje bo odpuściłam sobie po ostatniej prawie 2tyg @

Nie widział w mojej okolicy bocianów
....Ale bym miała prezent na 35 urodziny.....
Zjadam rzeczy których normalnie nie jadłam.....

ViFi

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #361112 przez JustynaZuzanna
Ja Mirelka odpuściałam, co ma być to będzie. Nie będę się nakręcac. Poczekam jeszcze pare dni, ale kto wie.
Bo przecież ostatnią @ miałam bardzi dziwną, bardzie przypominała krwawienie z torbieli czekoladowej niż typową @, CLO brałam przez 5 dni, do lekarza jednak nie pojechałam bo stwierdziłam, że i tak pewnie cykl stracony przez tą dziwną @. Jajniki pikały i to mocno... a mój w tym cyklu jakiś nie swój był - ogier się zrobił jak nie wiem co, praktycznie co dzień miał chęci :D:D wogóle nie myślałam o zaciążeniu totalne odprężenie, a terez wszedłam na forum napisałam posta, patrzę a tu 10dni się spóźnia...

u mnie pare km do bocianów, wiem gdzie są ale ich jeszcze nie widziałam.
Ja Vifi to nawet nie zwróciłam uwagi czy coś jem innego czy nie...
3mam kciuki za Ciebie

12 lata 11 miesiąc temu #361113 przez ViFi
Sasetka_88 napisał:

Nie wynaleziono jeszcze cudownego leku na bezpłodność, ale jest kilka preparatów, którymi może wspomóc się przyszły tata. Chodzi o składniki wzmagające ruchliwość plemników, a są to: cynk, selen, karnityna, a także witaminy C, E i zielona herbata. Jeśli mowa o zdrowym odżywaniu, naukowcy dowiedli, że otyli mężczyźni produkują nasienie gorszej jakości. Negatywny wpływ na plemniki ma również palenie papierosów i nadużywanie alkoholu.

A mój mąż należy do tych grubszych :( to moze być też przyczyna słabych plemników .. :(

A badał sie w kierunku cukrzycy, cholesterolu...

ViFi

12 lata 11 miesiąc temu #361115 przez JustynaZuzanna
a i jeszcze wtedy jak robiłam bete to była leciuko podniesiona na 2,5 jak dobrze pamiętam co wcześniej mi sie nie zdarzało.
aleee nieee to chyba nie możliwe

12 lata 11 miesiąc temu #361116 przez iwonta_kg
a co to jest beta ?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
12 lata 11 miesiąc temu #361119 przez JustynaZuzanna
test ciążowy z krwi Beta HCG - gonadotropina kosmówkowa, wytwarzana jest przez dzieciątko podczas ciąży, jak dobrze pamiętam hormon rośnie mniej wiecej do połowy ciąży. Normalnie kobieta nie ciężarna powinna mieć max 1 (chociaż niektórzy lekarze uznają że do 5), kobieta w menopauzie do 4.

12 lata 11 miesiąc temu #361120 przez iwonta_kg
Dzięki za odpowiedź :)
Nie wiedziałam że są takie testy.

12 lata 11 miesiąc temu #361133 przez Mirella
Justyna to nie o to chodzi że ja Cię wkręcam, ja tylko staram sie praktycznie podejść do sprawy, taka bezduszna jestem :P uważam że w Twoim stanie, z Twoim zdrowiem a raczej jego brakiem, powinnas sie o ciązy dowiedzieć jak najwcześniej. Tak tak, wiem że to wredne, ale kto ma Ci to powiedziec jak nie ja? Ja tu od tego jestem ;)

to samo z Vifi, cza robić betkę i sie nie zastanawiać, są takie sytuacje że trzeba rozwiać niepewność jak najszybciej i tyle, a że boli... kurcze, ale jak się dowiecie za późno to jeszcze bardziej będzie bolało

Sorry że Wam tak z grubej rury walnęłam, no ktoś musi...
12 lata 11 miesiąc temu #361149 przez iwonta_kg
Mirella zrobimy Cię gospodarzem klasy żebyś nad wszystkimi tu panowała ;)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka