BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 6 miesiąc temu #617494 przez gosiak
Beyby no niestety, czekanie to najgorszy etap w starankach :(

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #617495 przez iwonta_kg
Beyby każda z nas przeżywała takie czekanie... taka kolej rzeczy niestety... wytrzymaj jeszcze z 3-4 dni żeby mieć większą pewność. a jak fasolka już jest w tobie nie nerwy dobrze jej nie robią więc luuzik B)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 6 miesiąc temu #617502 przez Asica28
Sama wiem co to znaczy takie czekanie, tez mi sie okres spóźnił dwa dni a potem przyszedl o ile to wogole mozna nazwac okresem i nowym cyklem hmm...Jutro wyjdzie w praniu, ale mam stracha grrr...........

Obyś nie miała takiech niespodzianek, zycze II kreseczek:)

11 lata 6 miesiąc temu #617504 przez beyby
dziekuje bardzo doslownie schizowac mozna no ale nic jak mowicie poczekamy zobaczymy!mam tylko OGROMNA nadzieje :woohoo:

11 lata 6 miesiąc temu #617512 przez Asica28
Ja tez mialam ogromną nadzieje, tym bardziej ze @ spoznila sie dwa dni, a potem rozczarowanie ale o dziwo moj niby kres trwał 3 dni a potem nastepne prawie 7 plamiłam, pierwszy raz w zyciu taki numer, dzis juz czysto ale nadal mnie ciagnie w brzuchu, dziewczyny twirdzą ze i w ciazy tak moze byc, ja mam metlik w glowie i nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty...
Czasem trace siły ale za to nadziei nawet na chwile!!
Nie kazdy ma to szczescie odrazu, czasami trzeba powalczyc...ech...tylko ilez mozna czekac??

11 lata 6 miesiąc temu #617514 przez beyby
jak moja siostra zaszla w ciaze to nie wazne kiedy robila o ktorej poze za kazdym razem po 1 dniu spodziewanej @ wyszychodzily jej 2 kreski tagze chyba to musi byc spoznienie @ co? bo jesli nic tam nie ma to nie ma jesli jedna krecha to jednoznaczne czy nie zawsze?

11 lata 6 miesiąc temu #617522 przez Asica28
Szczerze mówiąc to ja testom nie ufam, bo zdarzały mi sie sytuacje ze mialam dobrze widoczna druga kreske w dniu spodziewanej @ a w ciąży nie bylam, dlatego jestem sceptyczna, uprzedzilam sie do testow dlatego teraz nie zrobilam choc mnie korciło, spokojnie jutro na usg sie dowiem co sie dzieje, czyli pewnie ze nic sie nie dzieje, obym tylko byla czysta i bylo ok, bo na ciąże nie licze...

A tak poza tym czy wyjdzie test czy nie zalezy od stężenia hormonu hcg we krwi ciężarnej, kazda kobieta jest inna, jedna ma wieksza inna mniejsze, jednej test wyjdzie odrazu innej nie,znam wiele takich przypadkow takze nie ma na to reguły niestety...

Tak samo jak we wczesnej ciazy ma sie podobne objawy jak na @ i być tu mądrym:-/

11 lata 6 miesiąc temu #617526 przez beyby
ojee to zeczywiscie az mozna sie zalamac tu sie cieszysz na widok 2 kresek a tu bääääm masakra wspolczuje zrobie jednak tak jak ty jesli dalej nic nie bedzie to wybiore sie do lekaza zamiast te testy!!! B) ahh jednak dobze czasem wejsc na takie fora ;)

11 lata 6 miesiąc temu #617527 przez DoMI*
beyby,ja sie tez starałam ale poległam bo odpusciłam i łapie mnie doł za kazdym razem gdy @ przychodzi.. mino ze nieunikam zblizen i sie niezabespieczamy,staram sie wogole nie myslec o dziecku.
i juz zwlekam tyle z wizytom u gina :(

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #617528 przez beyby
trzymam kciuki za ciebie mam nadzieje ze ci sie uda :laugh: wtedy opowiesz tu takie obiawy mialas itd !! az nie moge sie doczekac!! :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #617531 przez Asica28
S ;) ama tu zajrzalam bo juz zaczelam schizowac, naszczescie dziewczyny dają takie wsparcie ze jest niezastąpione noi mozna czerpac cenne informacje z ich przypadkow, my kobiety jestesmy niezbadane;)

Po tygodniu od teminu @ zrób test, wtedy juz raczej bedzie wiarygodny, a jak wyjdą II krechy to lec do lekarza, ściskam kciuki aby sie udalo:)

11 lata 6 miesiąc temu #617534 przez beyby
ah niby to myslenie jest takie zle znam kobiety ktore bardzo chco dzieci i im wychodzi znam ktore nie chca i wychodzi i tez ktore pragna i wychodzi !!! tagze mi mowili wzytscy na luz nie myls a droga polowa na odwrod tagze czy ja wiem czy to od psychiki zalezy hmmmmmmm sama juz nie wiem

11 lata 6 miesiąc temu #617536 przez beyby
Asica28 dziekuje bardzo :) ja tagze nie moge sie jutro twojego postu doczekac :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #617539 przez Asica28
A wogole zawsze sie zastanawiam dlaczego lekarze zaczynaja leczyc kobiety bez wynikow faceta, moj ginekolog, zarowno ordynator i specjalista w dziedzinie niepłodnosci pierwsze co chce to na biurku zobaczyc wyniki z nasienia męża/chłopaka i jak są ok bierze sie dopiero za kobiete, moj mąż robil dwukrotnie i dwukrotnie byly b.dobre więc zaczęła sie moja wedrówka przez mękę po cud na który czekam, a juz troche przeszlam, opisalam w pierwszym wpisie jakbyś Beybe chciala przeczytac...

11 lata 6 miesiąc temu #617546 przez Asica28
A co do psychiki to moj lekarz uwaza ze jest to wazne zeby za bardzo sie nie stresowac itd bo sie mozna zablokowac ale wiadomo nie da sie nie myslec zwlaszcza jak sie zbliza termin @ a Ty czekasz na upragnione II kreski...
Ja szczerze to cały cykl raczej robie swoje schizuje dopiero pod koniec...dostane czy nie, a to chyba normalne, niby myslisz ze jak dostaniesz to trudno ale tak naprawde z kazdym razem to gorsze rozczarowanie.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka