BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

13 lata 2 miesiąc temu #314689 przez Biedronka160
Jestem przelotem !!

Dziękujemy bardzo za życzenia.

No i STO LAT DLA CELINKI !!

I spełnienia marzeń dla Asik no i również sto lat !!

Zmykam, bo w zlewie kipi. Obiad w połowie tylko zrobiony więc trzeba dokończyć. Moje dziecko grzecznie się zabawia na piankach, drugie w telewizorze siedzi więc mam nadzieję, że się uda.

No i muszę się przyznać, że wróciłam do oglądania Chirurgów. Jestem uwaga na sezonie 3 odcinku 19 :D

Zastanawiam się co by tu Madzi na pół roczku kupić. Myślałam o jakiejś książeczce, ale w portfelu do piątku mam aż 25 zł ;/ Chyba jakaś mini ta książeczka by musiała być :)

Miłego dnia wam życzę.
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #314696 przez madzia0507
Pippin, niektórzy tak po prstu mają. Ja jakbym była trochę bardziej cierpliwa, to może pracowałabym w szkole albo w przedszkolu, ale nie mam (tylko w stosunku do mojego dziecka jestem jak anioł), nerwus jestem i chyba bym obce dzieci potargała, jakby nie były grzeczne.

Biedronka, może kupić jakąś gumową zabawkę do kąpieli, bo to mały wydatek.
13 lata 2 miesiąc temu #314722 przez Renata Anna
Hej!

Wróciliśmy ze szczepienia, którego nie było :dry: Pan doktor stwierdził, że Celina może mieć jakąś "trzydniówkę", bo wspomniałam o wczorajszej gorączce... Kazał przyjść za tydzień...
A ja bladego pojęcia nie mam co to jest ta "trzydniówka"...
Ogólnie Celina dała niezły popis w przychodni. Nie chciała się ważyć i mierzyć, a jak tylko jakaś stara pielęgniara do niej podeszła, to był wrzask jak nie wiem co... Jeszcze nigdy się tak nie zachowywała. Byłam w szoku :ohmy:

Ogólnie małą ma 76 cm i waży 8100 gram :)
13 lata 2 miesiąc temu #314725 przez martela89
Trzydniówka to jest temperatura która utrzymuje się u dziecka 3 dni i tak samo jak znienacka przychodzi tak samo odchodzi :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]
13 lata 2 miesiąc temu #314728 przez Renata Anna
Dzięki za info...
Celina tylko wczoraj miała temperaturę. Dziś to istny chochlik :silly:
13 lata 2 miesiąc temu #314734 przez madzia0507
Renatka, tutaj masz więce na ten temat:
www.babyboom.pl/rodzina/zdrowie/trzydniowka.html
13 lata 2 miesiąc temu #314738 przez beti
Hej laseczki, byłam w US bo mnie wczoraj ścignęli za marzec 2010, bo mam działalność zawieszoną... i powiem Wam że po raz pierwszy się pozytywnie zaskoczyłam, miła Pani pomogła mi wypełnić deklarację, skserowała, złożyła za mnie, no normalnie szok :ohmy:

Słuchajcie, straaaasznie się stresuję powrotem do pracy :( dochodzą do mnie pogłoski, że będą chcieli mnie wysyłać w Polskę :ohmy: a ja się nie zgadzam :( ehhhh....
13 lata 2 miesiąc temu #314742 przez kiniaa
Renatka trzydniowka to taki wirus - 3 dni jest wysoka goraczka i w 3 dobie wychodzi wysypka :)

Domi czy na polskim Dentinoxie pisze ze tylko 3 razy na dobe mozna?
na angielskim ze stosowac w razie potrzeby :) a Blazejek sliczny w spacerowce :laugh:

Haniu gratulacje dla Filipka z okazji 1 zabka :laugh: za pare dni drugi bedzie ;)

Beti a jak film Ci sie podobal? bo sie wybieram na niego ale nie wiem czy jest warty placic bilet za niego

Jusia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

co do Wiki to napewno wszystko z nia dobrze i nie zamartwiaj sie niepotrzebnie

Madzia jak tam dzionek mija w pracy :blink:

i na razie tyle bo Isabelka piszczy
13 lata 2 miesiąc temu #314744 przez jusia
Hej dziewczyny sto lat dla Madzi i Celinki :)
Renata moze to i dobrze ze zaczekacie ze szczepieniem, na wszelki wypadek, a co do pielegniary to coz...dzieci czują :silly:
Asik Sto latek!! :laugh:

Dziewczyny u nas nocka okropna, WIki chyba sie rozkłada...miala tak okropny katar :( charczapa cala noc, o 2:30 zarzucila sobie kocyk na glowe, nie wiem jakim cudem sie obudzilam...potem pieluszka, karmienie, o 3:30 budze sie i patrze a ona na brzuchu, za pol godziny to samo...o 5 M wzial ja do nas i jakos przebidowalismy do 6:30...sis zostala z nia rano a zaraz T przychodzi a ja lece znow do pracki :dry: ale mam nadzieje na max 30 min :laugh:

wiecie co chrzciny w niedziele a ja ani u spowiedzi nie bylam ani swiecy nie kupilam jeszcze...jestem w lesie...
a przyszlo nam ubranko do chrztu i wiecie co jest swietne!! z tej strony zaczarowane sny...sukienka cudna a plaszczyk polarowy cieplutki bardzo :)

i sluchajcie mam pytanie cyz podczas mszy Wiki moze byc w wozku?? do samego chrztu?? bo my jej nie utrzymamy calej mszy tak na rekach...i ona tez tak w miejscu i jednej pozycji nie wysiedzi :S :S
13 lata 2 miesiąc temu #314748 przez beti
Kinia, jak Ci się podobało PS kocham Cię to w podobnym stylu film, mi się podobał :)

Jusia, pochwal się ubrankiem :D no i oczywiście, że może być w wózku :)
13 lata 2 miesiąc temu #314753 przez madzia0507
beti napisał:

Hej laseczki, byłam w US bo mnie wczoraj ścignęli za marzec 2010, bo mam działalność zawieszoną... i powiem Wam że po raz pierwszy się pozytywnie zaskoczyłam, miła Pani pomogła mi wypełnić deklarację, skserowała, złożyła za mnie, no normalnie szok :ohmy:

Słuchajcie, straaaasznie się stresuję powrotem do pracy :( dochodzą do mnie pogłoski, że będą chcieli mnie wysyłać w Polskę :ohmy: a ja się nie zgadzam :( ehhhh....

Beti, u mnie w US sa tylko takie miłe Panie. :) :) :)
Jak to w Polskę??? Gdzie ty wogóle pracujesz???

Kiniaa, dłuży mi się dzisiaj wybitnie.

Jusia, świecę chrzestny kupuje, a szatkę - chrzestna. Przynajmniej tak jest u nas. U nas na chrzcie Julita była w foteliku, więc w wózku wydaje mi się, że jak najbardziej może być.
13 lata 2 miesiąc temu #314756 przez beti
Madzia,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu #314757 przez Renata Anna
Dzięki dziewczyny... Zobaczymy czy ten doktor miał rację...
13 lata 2 miesiąc temu #314760 przez marta_szh
hej
noc koszmar
apogeum kataru, kaszlu biedak
na tvn style mowia o zasypianiu
Beti a co masz za dzialalnosc?
13 lata 2 miesiąc temu #314763 przez beti
Marta szh kiedyś miałam, tylko po to żeby faktury wystawiać do firmy :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia