BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

13 lata 2 miesiąc temu #326382 przez motylek
domii my z mężem mamy A RH+ i Kornelka ma po nas :laugh:

Asik dziwne z tymm pobraniem ja pierwszy raz Kornelce pobierałam jak miała ok 2 miesięcy w szpitalu i 3miesiące w laboratorium

Angelika ja pisałam na FB że robilam małej na zwyklej soli fizilogicznej

agusia rehabilitacja troszkie go rozrusza :) my mamy w kwietniu do neurologa, pediatra nam kazała do tego czasu dużo obracać na boczki Kornelkie bo nie chce się obracać a i musimy jej zabraniać wstawać zanim nie mnauczy się tego... tylko jak Kornelka ma się czego chwycić to sama wstaje.
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #326388 przez happymamma
Ja tez pluje na takie krzesełko i proszę mi nie podkupić ;)

Hej Asik :)

Angelika zdrówka dla Nikosia :kiss:

Agusia a moze faktycznie spróbuj niekapka :unsure: I pieknie Jerzyś stoi :)

Domii ja też będę o Tobie myśleć :laugh:

aha i co do grupy krwi - Jasiowi oznaczyli jeszcze w szitalu po porodzie i nie wiem dlaczego :unsure: :S
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #326394 przez Asik
Motylku Szymek jeszcze w laborze nigdy nie miał :D zawsze akurat szpital albo IMID teraz bedziemy miec ale u nas akurat na grupe krwi kobietki nie pobierają bo dużo tej krwi idzie (a 6 mczne dzieci sie rzucają )... no cała wielka probówka ... a to tak wczesnie jak robiłas Kornelce to jeszcze bedziesz chyba musiała powtórzyć bo grupa krwi stabilizuje sie dopiero po skończeniu 6 mcy przez dziecko , wczesniej jest wymieszana z krwią mamy i własnie pół roku trwa ta stabilizacja.

Agusia ale i tak pomimo płytkiego brodzika i tak sie bawi :D a jakbyś basenik kupiła i w nim Jerzyk by sie pluskał :D

Happymamma bo niekiedy tak robią .. ja też miałam :) to jest z tzw pępowinowej :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #326398 przez domii
Happymamma ja ci nie podkupie bo mam w sklepie upatrzone za 72 zl i kupimy tylko jak maz dostanie kase z nadgodzin razem z fotelikiem :) :) a co do gr.krwi to zalezy od szpitala ja nie wiem jaka Blazej ma :(

[url=http://www.suwaczki.com
13 lata 2 miesiąc temu #326401 przez kiniaa
hej
witam sie i tutaj

Agusia
Jerzyk jest sliczny i super ze juz stoi :)

Borysku 100 lat :kiss: :kiss: :kiss:

Asik

a to zoltko do budyniu to ugotowane ma byc czy surowe? tylko sie nie smiej ze mnie :) bo ja w sprawach kulinarnych nie mam wyobrazni

Domi, Agusia
u nas tez wszystko z lyzeczki daje. Mala butli juz chyba nie zaakceptuje. Daje jej powoli wode w szklance normalnej. Tylko ja trzymam ta szklanke. No i uczy sie :) niekapka tez nie lubi :( tzn lubi nim wymachiwac i bic wszystkich naookolo i siebie tez :laugh: ale pic nieeeee

Domi, Happymama
wspolczuje dentysty :( ja tez musze isc posprawdzac a nie chce :(

Angelika

kurcze moze olejek eukaliptusowy i mentol ? tylko nie wiem czy takim malym dzidziusiom mozna .... lepiej zapytaj kogos kto sie na tym zna....wiesz, ja to zamykalam sie w lazience jak David byl maly i puszczalam wrzatek i siedzielismy i wdychalismy ta pare jakies 15 min. Na pare godz byla ulga
a to ze nie jest to na pewno przez chorobe i antybiotyk - ja jak biore antybiotyk to tez apetytu nie mam. Pilnuj zeby duzo pil

Motylku
my z Mezem mamy 0RH+ :laugh:
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #326402 przez motylek
Asik grupe krwi robiłam niedawno

A i mam pytanie czy wy już wszyttkie podajecie dziecią żółtko?
bo ostatnio pediatra kazała jeszcze poczekać z podaniem Kornelce żółtka :dry:
13 lata 2 miesiąc temu #326418 przez Pippin
hej hej hej agusia !!!!gdzie kupiłaś taki fotelik do wanny???:D:D:D zajebisty

witam się w ogóle kochane

Asik gratuluje Szymonkowego raczkowania mój się przemieszcza na brzuszku i pociska rękami póki co :D:D:D ale usiłuje już sam siadać bo przekłąda nogę do siadu i podtrzymuje isę ręką :D:D:D:D postaram sie nadrobić ale bedzie cięzko bo Antek jest mega marudny a jaestem sama

ADEE :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #326428 przez Kasiek
hej hej
przeczytalam ostatnia stronke i obejrzałam filmik z Szymkiem wczoraj wieczorkiem :laugh: :laugh:

Asik Szymek zajebiście raczkuje :laugh: Iga próbuje ale najlepiej wychodzi jej pełzanie po całym domu tylem :laugh:
I bąblica jedna wyczaiła jak sie schodzi bezpiecznie z łóżka, złazi tyłem powolutku i od razu staje na nóżkach trzymając sie kanapy!!! a przeciez jej nie wolno jeszcze stawac, na to za wczesnie. Do siadania powinna sie pchac a ta siadanie ma w nosie i woli stac :)

Happymama dlaczego plujesz na krzesełko?? :side: Co Ci biedne krzesło winne :silly: :silly: :lol: :lol:

Pippin super ze Antos juz probuje siadac i tez już łazikuje po mieszkaniu :)

Motylku my nie podajemy żółtka bo i tak to nie ma sensu skoro Iga odmawia obiadków i desreków tez :( :(

wlasnie przy oakzji czy ktoras podpowie mi moze jak przekonac Ige do jedzenie obiadkow?? probowalam wszystkich smakow, dosypywałam ziół, nawet próbowałam posolić, dawałam z moim mlekiem i bez i nic, zje pół łyżeczki a potem zaciska dziąsła i koniec :( :(
Pediatra mowila ze to przez zabkowanie ale to juz miesiac trwa i sie martwie :( :( bo wczesniej ładnie jadła..... macie moze jakis pomysł?? :unsure:
13 lata 2 miesiąc temu #326435 przez Asik
Kinia :) surowe żółteczko :D

Motylek no ja czekałam do 6 i pół bo tak mi chirurg powiedział no i dobrze jest zrobić dwa razy zeby wykluczyć ewentualna pomyłkę i cos tam jeszcze :D ale jak Szymkowi wyjdzie A Rhplus to już powtarzac nie bedę bo mamy takie same z Mareckim
ja żółtko podaję od 20 lutego :D i juz nie co drugi dzień tylko pół żółtka dziennie :D

Pippin Szymek tak własnie zaczynał :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 2 miesiąc temu #326443 przez kiniaa
Kasiek
moze lyzeczke kup inna? ja zauwazylam ze odkad kupilam silikonowa taka miekka to wiecej je na raz :) i otwiera buzie zeby ugrysc ta lyzeczke a ja oczywiscie wykorzystuje te chwile :evil: ;)
13 lata 2 miesiąc temu #326462 przez happymamma
hehe pluje - nie zauważyłam ;)

Jasiule też ma silikonową łyżeczkę i faktyczne je nią b. chętnie :)

Jaki wybrałybyście kierunek studiów żeby znaleźć dobra i w miare bezstresowa prace? :silly:
13 lata 2 miesiąc temu #326468 przez Kasiek
Borysku wszystkiego najlepszego :kiss:

Angelika ja nie robiłam inhalacji ale wydaje mi sie ze sól fizjologiczna byłaby dobra.

Agusia Jerzyk swietnie stoi :laugh:

Asik wycałuj chorego Szymka i zycz mu zdrówka :kiss: biedny wymęczyli go w tym szpitalu :( :(
padłam jak przeczytałam ze gryzie w stopy :side: :side: :side:

Jkardasz hej hej :) :)

Domii bede trzymac kciuki o 17 :) Happymama za Ciebie tez :)

Kinia to sie musialas przstraszyc :cheer: David widocznie ma mocny sen :laugh:
Guzów to teraz nasze dziecieczki będą sobie nabijały coraz wiecej :laugh:
Iga jak sie walnie to w ogole nie płacze tylko sie skrzywi i lezie dalej :laugh: :laugh:

Jaś mały komandos :woohoo:

Domii ucałuj Błażejka :( chyba zadne dziecko nie znosi jak sie mu nosek czysci :( :( , Iga drze sie w niebogłosy jak jej wieczorem po kaszy chce nos umyc :dry: :huh: bo ona jedząc rozmazuje kaszke po sobie całej, po nosie, włoskach, oczach, masakra jakas :huh: :huh: ale pozwalam jej bo tylko wtedy moge jej w miedzyczasie wcisnac jedzenie do buzi ehhh :dry:
Czytalam ze odstawianie od piersi trzeba zaczac od porannego karmienia, a potem po jakims czasie przedpoludniowego a na samym koncu wieczornego, podobno dzieci najlepiej reaguja wtedy na odstawianie. Moze tak sprobuj :kiss:

Martucha dobre przeboje z ta recepta :laugh: :laugh: Grunt ze sie znalazła i kaska tez :)

Kinia dzieki :kiss: moze kupie inna łyzeczke ale w sumie z tej je kaszke nawet całkiem ładnie :unsure:

my tez nie oznaczalismy jeszcze grupy krwi ale oboje z mezem mamy 0rh+ wiec Iga pewnie tez taką ma :)

wiecie ze czytałam ze w Danii jest roczny płatny urlop macierzyński???? Tam jest dopiero polityka prorodzinna ;)
13 lata 2 miesiąc temu #326469 przez Kasiek
happymamma napisał:

hehe pluje - nie zauważyłam ;)

Jasiule też ma silikonową łyżeczkę i faktyczne je nią b. chętnie :)

Jaki wybrałybyście kierunek studiów żeby znaleźć dobra i w miare bezstresowa prace? :silly:

Happymama budowlany.....gdybym lubiła matematyke oczywiscie :P
13 lata 2 miesiąc temu #326484 przez angellika1
Laski tzrymam kciuki za Waszego dentyste oby było tak mił jak u ginekologa ;) ;) ;)

Asik MM gotujesz???? ja próbowałam daćNikiemu taki budyń ale nie za bardzo mu smakował ;( może coś nie tak zrobiłam

Dzięki dziewczyny za rady :) :)
<otylek tez myślę ze to od antybiotyku

Happymamma a licytujesz to krzesełko??? bo ja licytuje na allegro może to samo :) :)
13 lata 2 miesiąc temu #326489 przez happymamma
Angelika jutro sie konczy o 19 :ohmy:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby