BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 tygodni temu #610836 przez kasiak
Jupiii byliśmy na zakupach w Ikei :) kupilismy łoże dla naszego dziedzica :P www.ikea.com/no/no/catalog/products/50208366/ miało być zwykłe, ale przyszły mi papiery, że będzie spory zwrot podatku w tym roku, więc wzielam droższe :) nakupiliśmy też małych pierdółek, pościel i maskotkę słonia :)
Posiedziałam też chwilę i poszukałam gdzie by próbki zamówić, no i mam dostać w ciągu kilku tygodni trzy albo cztery paczki :lol:
Ogólnie nie pojechalibysmy dzisiaj nigdzie, ale mąż się poczuł dopieszczony, nie ukrywam, że ja też :woohoo: no i go wydarłam z domu za jaja :cheer: godzinę później żałowałam, że chciałam gdziekolwiek jechać, bo mi kości cipne dały w kość, nie mówiąc juz o plecach :dry: no ale mission complete i lista się skraca :laugh:

Ja chciałam młodego w chuście nosić, ale chwilowo mi jakoś przeszło. Fajnie by było się wybrać na spotkanie i dowiedzieć czegoś więcej, ale niestety nie mam takiej możliwosci :huh: a widzialam dzisiaj dziecko w takim nosidle na plecach, masakra! Nogi dyndały luźno to nawet dobrze :unsure: chyba...ale jak się dziecku glowa zaczela bimbac swobodnie na boki to mi sie go szkoda strasznie zrobilo. No i jak wisi na plecach to nikt na takiego bimbalka nie zwraca uwagi, wisi i nie ryczy, to niech wisi. Bez sensu.

Spotkaliśmy męża znajomego z rodziną. No i się rozczuliłam :) bo im się w grudniu syn urodził i taki słodziak, że schrupać można :blush: bobaski są superanckie :laugh: dobra koniec pisaniny, bo mi się do reszty poprzewraca w mózgu :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #610909 przez Kasik88
Hej!
siwa ja swojego synka w chuście nosiłam, miałam bawełnianą elastyczną z red castle, teraz na lato chcę kupić drugą bambusową z lennylamb tkaną splotem skośno - krzyżowym - podobno jest fajna bo przewiewna. Na zajęcia z chustomotania nie chodziłam, ale na studiach dość sporo o tym miałam, a motać nauczyłam się z książeczki dołączonej do chusty i z filmików.
Miłego dnia Wam życze ja dziś mam ogrom pracy w dalszym ciągu, układanie w szafach, ogarnianie całego domku, i rozmyślanie nad tortem dla mojego synka, bo za 9 dni kończy 2 latka :D
Jeszcze raz miłego dnia i ciepłego, chociaż u mnie znów pada śnieg ... :/

12 lata 3 tygodni temu #610926 przez emi87
Witam z rana brzuchatki :)
ja niedługo do pracki potem do Wawki odebrać paczuche dla małej i do sklepu jeszcze wstąpić. Jak patrze na pogode to mi sie odechciewa nosa z domu wystawiac brrrr :dry:

kasiak no piekne to łózeczko! zakupki widze udane :)

kasik to pracowicie :) a jaki już duuuży mężczyzna w domu fiu fiu ;)

12 lata 3 tygodni temu #610937 przez Lacrijka
Witam sie i ja :) Jesuuu, tak mi dzis burczy w brzuchu ze szok, ide cos wszamac :)
Miłego dnia Wam zycze, słoneczka i ciepelka..u mnie śnieguje wiec nawet nie marze o słonkuuu :angry:

12 lata 3 tygodni temu #610953 przez Patrizia
Witam mauśki :)

magdalenagal
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kasiak no to super ze zakupki udane i łóżeczko zakupione :)

karolina jaka pogoda u Ciebie dawaj troche slonka do mnie ;)

A moj Ksawuś od wczoraj caly czas daje o sobie znac taka jestem szczesliwa :)

Miłego dzionka :)

Ksawerek(*)

12 lata 3 tygodni temu #611047 przez magdalenagal
Patrizia dziękuję :-*

Dziś idę na wizytę, rano zrobiłam odkrzaczanie a nasapałam się przy tym jak jeż w trocinach ;-) U mnie też gówniana pogoda. Monsz śpi bo był na noc w pracy ( w sumie był i na dzień i na noc bo brakuje im ludzi do roboty) a Młody 4:15 znowu impreza. Ale udało mi się nagrać te Jego skoki :-) na szczęście chyba tylko zmieniał boczek bo trwało to z 10 min i poszliśmy dalej spać :-) Moja Słodyczka kochana :-*

Odezwę się po wizycie. Mam nadzieję że dziś będę miała USG bo ostatnio lekarz chyba z lenistwa go nie włączył :angry:

Buziaki moje Brzuchatki :-)

12 lata 3 tygodni temu #611056 przez magdalenagal
Aha i właśnie dostałam odpowiedź z NFZ- nie ma żadnego odstępstwa które odmawiałoby mi bezpłatnego leczenia kanałowo zębów w ciąży.

12 lata 3 tygodni temu #611062 przez kasiak
Dzień dobry :laugh: leżymy jeszcze w łóżku :laugh: nie chce mi się wstać, byłam na chwilę w łazience i leżę do oporu :P

Zaczęły mi puchnąć palce, zwłaszcza rano i wieczorem, w ciągu dnia nie zauważyłam. Pościągałam pierścienie mocy i czekam aż opuchlizna zejdzie :angry:
Muszę się dzisiaj zmobilizować, więc wyłaczam wszystko poza komórką i piszę! Bo wczoraj mi się znowu nie udało nic naskrobać, a siostra mnie zabije jak nic jej dzisiaj nie napiszę...

Odezwę się później, pa :silly:

12 lata 3 tygodni temu #611070 przez Patrizia
magdalena to upomnij sie o usg :) czekam na wiesci z wizyty moze jakies zdjecie dostaniesz :)

a ja zaraz ciekam do kolezanki bo dzwonila ze ma pare rzeczy po synku wiec poogladam i cos napewno sie przyda :) tez musze sie zabrac za mieszkanko bo ostatnio mam takiego lenia ze szok to chyba ta pogoda mnie dobija

Ksawerek(*)

12 lata 3 tygodni temu #611413 przez dorkiszon

Widziałyście to ? :D

12 lata 3 tygodni temu #611422 przez kasiak
Oooo masakra :laugh: Sebek jeszcze tak nie robi, ale pewnie niedługo zacznie :) szał macicy normalnie :silly: , a co dopiero ja są dwa Bąbelki w brzuchu :ohmy:

12 lata 3 tygodni temu #611428 przez dorkiszon
Ja wczoraj piłam mleko z kufla na piwo i pusty postawiłam sobie na brzuchu i cały mi sie chwiał na wszystkie strony, ale nie udało mu sie przewrócić :D
Na tym filmiku to jakby miał za chwile skóre przebić hahaha

12 lata 3 tygodni temu #611429 przez emi87
przyszła mi dziś pościel dla niuni (pięknaaaa) i ten podgrzewacz :cheer: odrazu człowiek ma super humorek :) a do wawki pojedziemy jednak w sobote bo dziś podłoga sie układa :)

dorkiszon widziałam to :D szczerze to az nieapetycznie wyglada - jakby owleczone skórą tylko.... szczuplutka laska musi byc :)

a tak dla równowagi coś większego haha czyli my :P az sie dziwie że tam tylko jedna niunia siedzi :D (na tle pasiastej ściany w pokoiku małej-ujawnie rąbka tajemnicy a co :P hihi) :)
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #611441 przez kasiak
emi87 napisał:

przyszła mi dziś pościel dla niuni (pięknaaaa) i ten podgrzewacz :cheer: odrazu człowiek ma super humorek :) a do wawki pojedziemy jednak w sobote bo dziś podłoga sie układa :)

dorkiszon widziałam to :D szczerze to az nieapetycznie wyglada - jakby owleczone skórą tylko.... szczuplutka laska musi byc :)

a tak dla równowagi coś większego haha czyli my :P az sie dziwie że tam tylko jedna niunia siedzi :D (na tle pasiastej ściany w pokoiku małej-ujawnie rąbka tajemnicy a co :P hihi) :)

Bardzo ładny pokoik :) brzuszek oczywiście też :blink:
Mozolę się nad tą pracą dla siostry i już dwa razy zmieniałam koncepcję :dry: nie chce mi się!!! ale muszę dzisiaj to zrobić...

12 lata 3 tygodni temu #611465 przez Patrizia
emi ślicznie wygladasz z brzuszkiem na tle tego pokoiku :)

dorkiszon boze co tam jej w brzuchu sie wyprawia nasze dzieciaki tez tak bedzie widac ??? jakos tak dziwnie mi sie to ogladalo

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka