BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #684395 przez Nikaa
Dziewczynki jakby któraś byłą zainteresowana to w netto od 17 czerwca mają być łóżeczka turystyczne za 139 zł, pałąk do wózka za 39 zł i wózek spacerowy za 179 zł

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #684398 przez karolinkanice16
Seweryn cudny :)

A ja czekam na przekąski od A. i nudam. Zazdroszczę pogody uwielbiam gorąc jestem w tej Irlandii już troszkę a dalej się chyba nie przyzwyczaiłam do tej zakichanej pogody :P.
Dzisiaj brak planów więc nie wiem co będę robić, a na pewno wyprasuję pościel i prześcieradła synka bo wczoraj poprałam i pieluchy flanelowe.

11 lata 10 miesiąc temu #684413 przez Joanna89
Czy u Was też tak jest ,że jak położycie rękę na brzuszku i zapukacie palcem to maluszek daje czadu ? u mnie tak jest :) nawet udało mi się nagrać troszkę filmiku :)

11 lata 10 miesiąc temu #684420 przez agusiaa26
Joanna89 jasne, u mnie też synio wygibasy niezłe mi zapodaje, nie musze czasami go nawet smyrać bo sam lata jak szalony :)
one są już takie duże, lada moment i na żywo będziemy oglądać wyczyny naszych maluszków :)

11 lata 10 miesiąc temu #684425 przez karolina_p123
Melduje się po wizycie otóż:
Paweł zostanie Pawłem i to wcześniej niż było w planach zamiast 17.07 mamy przybyć 29.06 na ktg do szpitala wtedy zapadnie decyzja o wywołaniu porodu (ostatnio nawet mąż żartował, że może syn urodzi się tym dniu miałby imieniny i urodziny za jednym zamachem). Po dzisiejszym usg łożysko wygląda na 39/40 tc - jest dojrzałe z mikrozwapnieniami. Co to takiego?? Paczajcie link --> kobieta.onet.pl/dziecko/porady-ekspertow...nienie-lozyska/rnq2p
ps. nie palę papierosów i nigdy nie paliłam
Gbs pobrany i oddany- wyniki mają być na piątek

Dinuś waży 2300g, a dino mama +6,5 kg :)
BPD- 88mm 35,4 tc
HC- 312mm 34,6 tc
AC- 299mm 34 tc
FL- 63mm 33 tc

Z ciekawostek jajeczka zstąpiły już do mosznej....

11 lata 10 miesiąc temu #684428 przez Nikaa
karolina_p123 ulala wygląda na to, że na koniec czerwca będzie się dużo dziać na naszym forum :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 10 miesiąc temu #684437 przez dorkiszon
Joanna ja tez tak mam jedynie co kiedys Uni pokazała taki filmik to, aż tak to nie.
My przeniesliśmy własnie łóżeczko do naszego pokoju, bo i tak mój brat w sobote przyjeżdza wiec bedzie pozyczał Kubusia pokoj, który kiedyś był jego :D

11 lata 10 miesiąc temu #684441 przez emi87
Joanna moja też tak buszuje ale nigdy nie moge jej nagrać :D najbardziej lubie jak stópeczki wypycha i takie kuleczki mnie po ręku smyrają :D
ale wentylek pokaźny :P

karolinap123 oo kochana nastepna sie z lipca chce wymiksować :D będzie sie działo pod koniec czerwca fiu fiu

11 lata 10 miesiąc temu #684443 przez dorkiszon
Trzeba do porodu ściągac biżuterię , bo właśnie sie kapłam, że nie mogę ani zdjąc pierścionka ani obrączki? Ups

11 lata 10 miesiąc temu #684448 przez Joanna89
Teraz to były takie "lekkie" wygibasy, jak mąż kładzie dłoń wieczorem to wtedy dopiero się zaczyna:) teraz juz ma zakaz, bo jest to po prostu bolesne dla mnie:(

No własnie jak z biżuterią ? na razie jeszcze mam luz w obrączce, ale ponoć lepiej po 36 tygodniu ściągnąć bo potem może być za pózno...

11 lata 10 miesiąc temu #684451 przez Qltoorka
Joanna, też tak mam, a wieczorami to już szczególnie, brzuch mi lata na prawo i lewo... w godzinach popołudniowych to tylko się czasem wypnie i zaraz schowa.... Ale dziwne jest to, że na dłoń taty reaguje odwrotnie niż na moją... Wyraźnie się uspokaja gdy tatuś go dotyka... Nie wiem czy to tylko przypadek czy coś w tym faktycznie jest? No bo jak on może rozpoznać kto go tam dotyka?

karolina_p123, no z tego linku co przesłałaś to wynika, że trzeba wtedy częściej ktg wykonywać i poród wywołują w przypadku niepokojących objawów, więc może do lipca wytrzymasz, bo generalnie Pawełek ma takie rozmiary i wagę, że mógłby jeszcze posiedzieć w brzuszku...

11 lata 10 miesiąc temu #684459 przez Joanna89
U mnie jest tak cały czas, ona chyba nie śpi wcale. Na dłoń męża czasem reaguję delikatnie tzn uspokaja się a czasem jak zaczyna mówić do brzucha to wali jak szalona hehe
na moją dłoń jest zawsze odpowiedz i na pukanie palcem to już wogole:)Napewno coś w tym jest, jak przychodzi do mnie babcia której za bardzo nie lubię mała się nie rusza, jakby czuła ,że jej nie lubię hihi a jak znów idę do 2 babci którą lubię i tylko mała słyszy jej głos jest łubudu :P:P:P
Właśnie mamy czkawkę z wygibasów:)

11 lata 10 miesiąc temu #684461 przez Qltoorka
Co do obrączki to czytam, że może się zdarzyć, że w przypadku cc będą kazali ściągnąć, ale to zależy chyba od szpitala, bo są opinie, że laski miały obrączki i nikt się nie doczepił... No ale faktycznie, jakby mieli ją przecinać w szpitalu to już lepiej ściągnąć wcześniej i w domu zostawić...

11 lata 10 miesiąc temu #684466 przez karolina_p123
Qltoorka no właśnie jutro jedziemy na pierwsze ktg, z tego co mi gin powiedziała to 29.06 mam być gotowa na pozostanie już w szpitalu (ja wolę chuchać i dmuchać na zapas bo starzejące się łożysko to raczej nie przelewki). Ale jeśli zapisy będą ok to załapiemy się na początki lipca...
Tak czy inaczej zostaję na forum lipcowym :P

11 lata 10 miesiąc temu #684474 przez kaska1982
U nas w szpitalu nie mozna miec zadnej biżuterii, w razie czego zeby lekarze mogli szybciej działać niż zastanawiać sie jak zdjąc pierścionek czy obrączkę. Nawet kilczyki i łańcuszek każą zdjąc przed przyjazdem albo juz na sali jak ktos zapomni. Mój lekarz już w grudniu kazał mi zdjąć pierścionki, bo mi ręce puchły wieczorami, teraz to juz bym wogóle nie zdjęła. ręce mi puchną strasznie, na szczęscie stopy mam nadal swoje :O to znaczy bez żadnych opuchlizn i obrzęków. :)

Kocham Cię syneczku!!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka