- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- bisbas
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc

no i z tego co widze to Jamajka gdzieś nam znikneła
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..
- Otrzymane podziękowania: 0

Z podatkiem jest tak, że jeśli kupujesz rzeczy za więcej niż 200 zł przysługuje Ci zwrot podatku. Tylko zwróć uwagę wtedy gdzie kupujesz, bo nie wszystkie sklepy oferują tax free, a jeszcze inne oferują, ale musisz do nich wrócić w przeciągu 3-6 miesięcy by pieniążki otrzymać. Np Smyk u mnie ma tax free na zasadzie Global Blue. Możesz zgooglować

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

U mnie początki 20 tygodnia już! zaraz równo połowa

- bisbas
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc

dziewczyny przeszukalam te polskie apteki internetowe tutaj i zastanawiam sie nad zestawem z lacibios femina 10 tabletek do tego zel z tej samej firmy dla kobiet ciezarnych a zestawem provag 10 tabletek i zel nie wiem co lepsze bo nigdy nie używalam stosowała ktoraś i poleca ten badz ten zestaw nic ciekawszego w tych aptekach wysylkowych tutaj nie znalazłam i nie bardzo sie na tym też znam prosze o pomoc

- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

Uniuni witaj w domu

widziałam, że temat łóżeczek był na tapecie

- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do buszu i depilacji to ja ostatnio się wykosiłam, bo na basen wypadało, ale że tak powiem.. włosy na pipce są naturalną sprawą i pełnią też funkcję ochronną, więc nie ma ich co tak tępić do zera

Tyszanka co do swędzenia i puchnięcia to owszem.. te maści co dziewczyny polecają są bezpieczne i powinny pomóc. Ale ja sama przechodziłam takie infekcje grzybicze w pierwszej ciąży chyba ze 3 razy i wiem, że maści to za mało, przy takich silnych objawach jak piszesz. Radzę Ci podejść albo zadzwonić do gina, bo pewnie konieczne będą globulki.. inaczej się zadrapiesz.. ja też zwlekałam na początku bo się wstydziłam powiedzieć lekarzowi, ale dla lekarza to jest tak naturalne, że aż mi głupio później było, że tyle się męczyłam.. Po globulkach ULGA!! więc działaj, bo żadne maślanki ani rumianki Ci nie pomogą (też tego próbowałam i się łudziłam)
ehh.. ależ mnie poniosło z tematyką tego posta

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
w końcu nastał ten dzień! dzidzia po północy pukała do mnie z prawej strony:)

dalej brzuch mi rośnie i bardziej mi ciąży dlatego mało siedze przed kompem ale za to leże, ruszam się ii jem;)
miłej niedzieli!
- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

Mój lokator albo lokatorka juz dosyc intensywnie daje o sobie znac i chyba bardzo lubi gdy pukam w brzuszek bo wtedy zabawnie odpowiada

I pochwale sie Wam że od piątku jestesmy właścicielami domku w ktorym mieszkamy bo tesciu nam go notarialnie darowal, i teraz zalatwiamy kredyt na wiekszy remont, bo bez tego ani rusz

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
też czekam na usg, wizyte mam we wtorek ale bez usg bo w gabinecie nie mają:/ poprosze o skierowanie to polece od razu bo też myśle o poznaniu mojego lokatorka

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Agusiaa26 gratulacje!! A mi się dzisiaj śniło, że synuś przestał się ruszać i nie można było usłyszeć serduszka i miałam mieć usg żeby sprawdzić czy żyje. Przeraziłam się, wstałam o 5 rano poszłam do kuchni, zjadłam kawałek czekolady, położyłam się na plecach z dłonią na brzuszku i po 3 kopniakach usnęłam

Kaska1982 super! Macie swój własny domek! Jupiiiii

Mam nadzieję, że kwitki na USG obie dostaniecie, fajnie już by było widzieć zapełnioną tabelkę

- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Wszystko zależy od banku albo od doradcy bo załatwiamy przez doradce finansowego. myślę że w polowie marca bedzie juz cos wiadomo

- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ale tu dzisiaj spokojnie i puściutko

Miłego dzionka :*
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

ja łykałam provag ale dla mnie srednie, moze krem bedzie lepszy? teraz miałam globulki lactovaginal

a jogurty jest dobry tylko jak pisałam na chwile - jak jestesmy w domu i chcemy sobie jakos szybko ulżyć, na dłuższą mete wiadomo że srodki farmakologiczne :)mi pomogło jak potrzebował "juz" zeby na chwilke moc zaczac funkcjonowac

jamajka dla mnie "busz" jest niehigieniczny. mamy XXI wiek, nosimy majty, spodnie i wagina jest zabezpieczona przed zewnetrznymi warunkami. kudełki sie przydawaly kiedys jak w skórach ze zwierzat chodzili i majtek nie znali hihi teraz jest to tylko rozmnażalnia bakterii,a jeszcze teraz przy zwiekszonych upławach... to jest oczywiscie MOJE ZDANIE zeby nie było,nikogo nie chce urazic. ale nie wyobrażam sobie chodzic zarosnieta, czuje sie wtedy brudna (to samo sie tyczy paszek) i jest to dla mnei ogromny dyskomfort.
raczej wybiore sie na paste cukrowa ale mąż tez sie wrazie co zaoferował hehe

agusia to super!! moje maleństwo wczoraj bylo mniej aktywne ale za to w nocy dało popalic!! co chwile budziło mnie jak sie wypinało w okolicach podbrzusza (a wtedy to troszke boli wiec ciezko sie nie obudzic)

kaska gartuluje własnego domku!!!!! ale sie ciesze

uniuni ty to masz czasem te sny

a dziś najlepsze!! z męzem wzieło nas na przytulanki i w trakcie akcji czuje jak mi cos na podbrzusze napiera hehe a to nasz mały szkrab sie wypiął dość mocno (taka gula po jednej stronie) haha