BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #553603 przez mami_nka
Będzie miec odrazu :) ale nie pisalam zeby nie mieszac juz pisałam co teraz chce za dane :) przez was się spóźnię :D nie moge sie rozstać hehe ide suuuuuuuuuszyć włosie (wam też sie włosy posypały??) MOje łamią się nie układają i wypadają!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #553604 przez Niesia
mami_nka to tak jak ja. Ja też stoję i pachnę :P Na szczęście do 18 mam wolne ale później znów się zacznie. Denerwuje mnie to, bo czuję się zdrowa ( ja nie mam krwiaka ani nic) ale ze względu na charakter pracy nie mogę jej wykonywać, a że to zajęcia praktyczne lub praktyki zawodowe, muszę tam być.

12 lata 2 miesiąc temu #553621 przez iwonta_kg
Ja mam krwiaka dlatego leże w szpitalu. I nie chcą mnie z niego wypuścić! Conajmniej do poniedziałku...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 2 miesiąc temu #553628 przez Niesia
Ojej. To zdrowia życzę!

12 lata 2 miesiąc temu #553691 przez agataxii
Ufff... te paskudne krwiaki. :(
Jak leżeć to leżeć. Gdy leżałam w szpitalu strasznie ciągłam do domu, bo okropnie za córą tęskniłam. Ale później trochę żałowałam, bo siłą rzeczy nie da się leżeć jak kłoda przy małym dziecku i bałam się, że zaszkodzę Fasolce. A w szpitalu bądź co bądź i tak nie ma co robić, tylko leżeć. Tak więc uzbrój się w cierpliwość i czekaj. Bo w tym przypadku czas działa na korzyść.

12 lata 2 miesiąc temu #553748 przez EwelinaB87
Ja na szczescie wszystko w normie jednak mi brzuch zmniejszyl sie nie wiem czemu!?
kupilam dzisiaj kolejny juz rozmiar stanika! tym razem wzielam rosnacy bo nie nadarzam z kupowaniem :P

12 lata 2 miesiąc temu #553751 przez Niesia
Też mam wrażenie, że brzuch mi zmalał :/ Może po prostu miałam wzdęcia? :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #553766 przez Monix
A ja znowóż mam wrażenie, że rośnie mi z dnia na dzień. Już czuję się jak mała baryłka :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #553811 przez iwonta_kg
Nie mam innego wyjscia jak tylko lezec... Ja czuje póki co motylki w brzuchu a malenstwo ostatnio na usg bardzo brykało:) prawie mi łzy poleciały jak to zobaczylam:) zajadam sie faworkami:)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553827 przez Niesia
Ja z każdym dniem czuję co raz większe nerwy związane z wizytą u lekarza. Boję się, że we wtorek przyjdę i będę musiała się z Wami pożegnać :( Nie mam powodu żeby mieć złe przeczucia. One po prostu są. Któraś z Was mi już napisała, że taka obawa o maleństwo będzie mi towarzyszyła przez cały okres życia niezależnie, czy dziecko będzie miało rok, 5 lat, 18, czy 40... może i racja. Może to takie piętno matek.

12 lata 2 miesiąc temu #553861 przez KingaOc
Dziewczyny bardzo mi się podoba pomysł tabeli.

Co do pracy to ja jeszcze chodzę, ale we wtorek idę do lekarza i myślę, że dostanę l4. Ostatnio chciała mnie wysłać na zwolnienie z powodu dalekiego dojazdu do pracy i pracy w laboratorium. Cały czas biorę leki na podtrzymanie. Jak będę miała wolne to nudzić się nie będę bo szykuję ślub i wesele na kwiecień.

12 lata 2 miesiąc temu #553863 przez MamaBąbelka
Iwona, to trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że wkrótce Cię wypuszczą.

Dane do tabelki wysłałam :).

Ja nie mogę narzekać, bo czuję się ogólnie dobrze, dziś tylko coś mnie podbrzusze kłuje, ale to pewnie normalne. Apetyt jednak mam średni i zaczynam się zastanawiać nad witaminami, ale wizyta w środę, to zobaczymy. Zastanawia mnie tylko, czemu miałam zlecony tylko mocz, bez badania krwi.

Na połówkowe usg chcę się umówić na 14 marca, z jednej strony nie wiem, jak się doczekam, z drugiej jak sobie pomyślę, że to już będzie połowa ciąży, to zaczyna mnie to trochę przerażać ;).

Ja nie pracuję już od jakiegoś czasu jako niania, ale na umowę zlecenie zajmuję się sprzedażą internetową płyt dla dzieci, ale to głównie praca z domu, wyjście na pocztę raz na kilka dni, w zależności od ilości zamówień.

12 lata 2 miesiąc temu #553866 przez KingaOc
A o tłustym czwartku mogę tylko pomarzyć :( jestem chora na celiakie i nie mogę jeść mąki pszennej, ale postaram się zrobić w sobotę bezglutenowe pączki.

Brzuszek mi rośnie, tylko nie wiem czy nie od jedzenia :) cały czas mam ochotę na coś słodkiego :)

12 lata 2 miesiąc temu #553869 przez Niesia
KingaOc też mam ślub w kwietniu. Dokładnie 27 a Ty? Sukienkę kupujesz czy szyjesz? Ja szyję, ale muszę iść do krawcowej zapytać ile jej zajmie uszycie sukienki i pójść jak najpóźniej się da, żeby nie okazało się, że będzie za ciasna :P Mieliśmy brać ślub w sierpniu ale, że pojawiła się dzidzia i termin jest na sierpień przełożyliśmy ślub. Tak więc materiał mam, pewnie będę musiała dokupić więcej na brzuch :P A jak przygotowania u Ciebie?

12 lata 2 miesiąc temu #553882 przez KingaOc
Niesia ja biorę ślub tydzień wcześniej :). Gdyby nie ciąża, to szybko byśmy się nie zdecydowali na ślub. Sukienkę chcę uszyć mam bardzo dobrą krawcową, ale za tydzień jadę do Warszawy chcę zobaczyć różne suknie, sprawdzić w jakiej będę dobrze wyglądać. Boję się tylko że będę ogromnym wielorybem na ślubie :). A co do przygotowań to słabo bo nie mam czasu, a mój, ukochany nie pomaga mi za dużo w przygotowaniach twierdząc, że on chce żeby wszytko było jak sobie wymarzyłam. Niestety teraz nie mam czasu na przygotowania bo z domu wychodzę o 5:00 a wracam zaraz przed 18. Mam zamiar iść na zwolnienie to czas się znajdzie na wszystko :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka