BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #695895 przez iwonta_kg
Dalej nie mogę spać :( leje jak głupie, wali w parapet, do tego deszcz uderza chyba w komin na dachu i mi sie w piecyku w łazience odbija jakby ktoś w bęben walił! Zwariować idzie! :angry:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #695898 przez SerekWaniliowy
Dzień dobry Kochane!

Zgodnie z obietnicą Pana operatora w domu już internecik śmiga i już od półtorej godziny podczytuje co u Was, ale zaczęłam od końca czerwca i mam ponad 100 stron do przeczytania!

Wiecie to forum, albo może Wy naprawdę uzależniacie, pierwsze 3 dni nie wiedziałam co ze sobą zrobić, ale później się wciągnęłam w sprzątanie, pranie, prasowanie (60 pieluch! a zarzekałam się, że nie będę tego robiła), ale to chyba taka terapia była po wstrząsie rozstania z forum ;) tak przegięłam, że po zakupach kosmetycznych dla malutkiej w sobotę nie ruszyłam się do wczoraj, leżałam, kwiczałam i nospe z magnezem pożerałam, ale odleżałam swoje i już lepiej się czuję :)

Mam nadzieje być na bieżąco do końca tygodnia bo mąż w weekend przylatuje! :lol: nie do wiary, już półtora miesiąca tu bez niego koczuje.

Wczoraj byłam na spotkaniu organizacyjnym w szkole rodzenia i dziś o 11:30 pierwsze zajęcia.

Dziewczyny gratuluję zdrowych i duuużych już maluszków!

Postaram się być na bieżąco i podczytywać zaległości by wiedzieć co się u Was działo :)

Miłego poranka! :kiss:

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #695904 przez iwonta_kg
Witaj Serku:-)

A od jakiego operatora ciągniesz internet?

Wszyscy już zaczynają prać i prasowac a ja stoję w miejscu przez tą cholerną pogodę :angry:

11 lata 10 miesiąc temu #695908 przez agamo
Dzien dobry
No widzę ze spania nie macie ja za to bym pospala a nie mogę :( dzisiaj obudzilam sie z bolacym biodrem :/ nie wiem jak wyrobie dzisiaj w pracy!

Nie przejmuj sie Iwonka praniem jeden ciepły tydzień i wszystko nadrobisz! Mnie tez jeszcze została pościel kocyki ręczniki i takie tam także jeszcze trochę roboty jest!

Serku Agus No witamy! Wkoncu! :) aż cie tutaj brakowało!

Natalia śliczna ta twoja Lenka i jaka krąglutka na buzi jak noworodek juz wyglada! No fakt nie dużo wam zostało! A pomysl ze Moze sie urodzić dwa tygodnie przed terminem wiec wtedy wypadnie 11 sieprnia! Także juz tuż tuż! Aż sie cieszę ze jest nas wiecej w sierpniu!

Aga

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #695921 przez SerekWaniliowy
A tak sobie wczorajszy Wasz dzień prześledziłam od 4 :)

Niagara Lenka już jaka duża i słodziutka, buzia jak u dzidziusia już no i spieszno Jej do Was :) podobnie Iwonta tyle, że u Ciebie termin ten sam, ale najważniejsze że oboje zdrowi :)

Jeśli o termometry chodzi to wybrałam bezdotykowy Brauna, trochę drogi, ale nie dorobiliśmy się żadego jeszcze i mam nadzieję, że długo i dokładnie będzie nam wszystkim służył.Wózka jeszcze nie wybraliśmy, jak do tej pory obstawialiśmy Quinny Moodd i ewentualnie może MaxiCosi Ellea, ale mąż przyjedzie to coś wybierzemy ;)

Izula też wybrałam Hippa właśnie podczas mojej nieobecności na forum, chyba ze 4 dni szukałam i czytałam aż w końcu nawet doczekałam sie promocji w Super-Pharm i wyszło super cenowo, bo wcześniej pospisywałam ceny z różnych sklepów stacjonarnych i internetowych, złotówa jestem ;P ale zaczepiłam dziewczynę, wybierając smoka - kupiłam Mam Perfect i Ona później mnie spotkała przy kosmetykach i mówiła że w niemieckim Realu na Hippa są ogromne promocje bardzo często i np paczka chusteczek hipp za 1e, wiec od tej pory będę ich wypatrywała ;) A co do butelek, to ja jedna mam w gratisie Nuk'a do płynu do mycia butelek ale docelowo chce Medela Calma, tak na wszelki wypadek, gdybym musiała wyjść i zostawić małą z Tatusiem lub Babcia ewentualnie do podawania wody :) bo narazie nie przyjmuję do wiadomości, że cycki nie wyrobia ;) a tak a propos to coś mi klapły :/

Nefeli kochana ja na leżakowaniu, nospie i magnezie lece od stycznia i tak do tej pory, jakoś udało się bez większych problemów, a teraz to już umiem sobie radzić, wiem kiedy sie położyć na ile i w jakiej pozycji ;) upierdliwe to ale da się żyć, byle dziewczynki donosić zdrowe :)

Iva jak Wasza nocka po zaczadzeniach? :lol: :blink: a z zasiłkiem chorobowym to zależy czy pracodawca zatrudnia więcej jak 20 osób czy do 20 osób, jeśli powyżej 20 osób to powinnas dostawac kasę od niego w stałym terminie czyli chyba pisałaś - ostatniego więc w wczerwcu powinnaś miec w piątek a jeśli poniżej 20 osób to wypłaca ZUS pracodawcy ale wszystko zalezy kiedy zostanie dostarczone zwolnienie. Jeśli zwolnienie miałaś np od 10 czerwca, zaniosłac 12 a pracodawca oddał 17 to licz na to, że nie dostaniesz szybciej jak 17. Ja pierwszy zasiłek dostałam po 3 miesiącach, dopiero jak się wściekłam i pojechałam do firmy, zabrałam zwolnienia i sama wypisałam sobie Z-3 i zaniosłam i od tej pory sama nosze do ZUSu i dostaję 30 dni od dostarczenia (czasami wcześniej) nigdy później, także n ZUS nie ma co psioczyć.

No tak zaczęło się - wywody Serka, bo ja to taka maruda jestem uciążliwa jak wrzód na dupie :silly: :ohmy:

Iwonta mamy z Multimedii, to chyba taki lokalny operator- nie wiem, zdążysz ze wszystkim, spokojnie, ja żeby nie brak neta to bym jeszcze nic nie kupiła i nic nie uprała i nie prasowała, choc ubranka to Mamusia mi już miesiąc uprała :)

Monia, Akina z ruchami mam podobnie, młoda albo całymi dniami się nie rusza - chyba, że ja sprowokuje - Mąż się śmieje że to dokładnie jak z naszymi kłótniami ;)

No i witam nowe mamusie :)

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #695939 przez karolcia1919
witam:)
no pozazdrościć takich dużych malców :)
Gratulację:)

Ciekawe ile mój skarbuś ma:)

11 lata 10 miesiąc temu #695957 przez mery75
Witam wszystkich dziewczyny ale duże te wasze dzieci pozazdrościć nasze to jeszcze malutkie :blink: a u mnie dzisiaj już demolują łazienke jestem w szoku bo wszystko rozpieprzą i ciekawe skąd wezme żeby to wszystko zrobić a jutro kuchnia idzie w ruch a tak mi się siku chce że szok i teraz niemam gdzie moja córcia nielubi hałasu bo się wierci i mam wrażenie że chyba zmieniła pozycje bo od wczoraj daje znać też po prawej stronie

11 lata 10 miesiąc temu #695964 przez karolcia1919
mery75 napisał:

Witam wszystkich dziewczyny ale duże te wasze dzieci pozazdrościć nasze to jeszcze malutkie :blink: a u mnie dzisiaj już demolują łazienke jestem w szoku bo wszystko rozpieprzą i ciekawe skąd wezme żeby to wszystko zrobić a jutro kuchnia idzie w ruch a tak mi się siku chce że szok i teraz niemam gdzie moja córcia nielubi hałasu bo się wierci i mam wrażenie że chyba zmieniła pozycje bo od wczoraj daje znać też po prawej stronie

Mery-poproś panów na pewno Cie wpuszczą :) w końcu jesteś ciężarną hehe:)

najgorszy ten bałagan ...masakra pewnie co?

11 lata 10 miesiąc temu #695976 przez mery75
Karolcia nikt mnie niewpuści bo kibelek wystawiony i została sama dziura wanna wystawiona sufit mamy podwieszany część rozdupczyli już jestem w szoku :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #695981 przez karolcia1919
mery75 napisał:

Karolcia nikt mnie niewpuści bo kibelek wystawiony i została sama dziura wanna wystawiona sufit mamy podwieszany część rozdupczyli już jestem w szoku :dry:

to może zapukaj do sąsiadów :) albo chodź do mnie :)

11 lata 10 miesiąc temu #695986 przez mery75
Do sąsiadów zaczekam bo może jeszcze śpią to chyba prędzej mi będzie do Ciebie dziękuje zaraz jade :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #695987 przez Ania31
Witam dziewczyny!

Ale mam duzo do nadrobienia przez 2 dni. pozniej poczytam :)
Ja dzisiaj na nogach od 6 rano bo z mezem pojechałam odebrac jakies auto i potrzebował drugiego kierowcy.
Odebrałam wyniki glukozy i jest ok, wynik w normie takze ciesze sie :)
Ide cos zjesc bo z samego rana mi sie niechciało :)

11 lata 10 miesiąc temu #695995 przez mery75
Aniu całe szczęście że jak jest wszystko ok to glukozę robi się raz na całą ciążę ja już dzisiaj o 5 rano zjadłam miske kalafiora z bułeczką czekam jak panowie pójdą na śniadanie to może też coś zjem :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #695996 przez iwonta_kg
SerekWaniliowy napisał:

Niagara Lenka już jaka duża i słodziutka, buzia jak u dzidziusia już no i spieszno Jej do Was :) podobnie Iwonta tyle, że u Ciebie termin ten sam, ale najważniejsze że oboje zdrowi :)

Natka coś te nasze dzieci ciągnie do siebie :lol: ta sama waga, ten sam termin heh :lol: ciekawe co nam z tego wyrośnie :silly:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka