- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Kasia ślicznie wyglądasz
Dziewczyny co do macierzyńskiego to jak zawoziłam zwolnienie do zusu i kobitka podyktowała mi jak pisać podanie do pracodawcy o ile jesteście jeszcze w trakcie umowy o prace jeżeli którąś to interesuje to mogę napisać dobra czytam dalej
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Kasiu wszystkiego najlepszego !!!

Biedna Iza ...cholerne te polozne itp...jakby same nigdy nie rodzily byly matkami...moze nie sa ...i hugo wiedza jak to jest!!!znieczulice !!!
Ja zwolnienie mam do 20.09- i wlasnie jak to bedzie dalej ?bo ja np mam staz a mi przeciez macierzynski nie przysluguje.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

Iva - super

Monia -wspolczuje tesciowej z calego serca....ah te baby ;p
tylko ciekawe jakie my kiedys bedziemy.
A u nas do becikowego trzeba miec te zaswiadczenie o dochodach z US bo bylsm sie dopytywac....
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Iva piękny ten czarodziejski kącik Alicji

Oj dziewczyny ta papierologia mnie też przeraża!
Papi dawaj zdjęcia synia!
Donka,Madzia może to woda tak się w nas zbiera,albo maluchy tak szybko rosną,ja tam już nie patrzę na siebie!
Ale widzicie,coś w tym jest,że my tyjemy a chłopy chudną

Dobra czy Wasza torba do szpitala też jest tak ogromna? Jak wepchnęłam te podkłady i pampersy to ledwie ją dopiełam,a nie włożyłam jeszcze ciuszków małej ani szlafroka swojego

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Iva czadowe napisy Alicjowe

Papi, cos jest nie halo z tymi pieluchami lub ich zakladaniem, bo moja kuzynka zmienia pieluche tylko przy kupie, wiec siuskow sie zbiera co nie miara w miedzyczasie. Pielucha az ciezka jest! Byc moze za luzno zapinasz? Odwijaj tez na zew te falbanki przy nozkach.
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
a ja puchnę na twarzy - wczoraj zauważyłam, że kątem oka widzę mój pierzyk na policzku, a nigdy go nie widziałam...puchne puchne...

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
20-tygodniowy urlop macierzyński przysługuje młodej mamie "ustawowo". Do jego uzyskania wystarczy przedstawić pracodawcy metrykę urodzenia dziecka.
Inaczej jest z dodatkowym urlopem macierzyńskim. Kobieta może zdecydować, że będzie chciała skorzystać z dodatkowego urlopu macierzyńskiego i urlopu rodzicielskiego od razu po urodzeniu dziecka lub jeszcze przed jego urodzeniem. W takiej sytuacji powinna złożyć jeden wspólny wniosek, nie później niż 14 dni po porodzie.
Jeżeli o przejściu na dodatkowy urlop macierzyński matka zadecyduje już w trakcie podstawowego urlopu macierzyńskiego, wniosek powinna złożyć co najmniej 14 dni przed rozpoczęciem takiego urlopu, czyli w trakcie korzystania z podstawowego urlopu macierzyńskiego.
Jeśli matka zrezygnuje z dodatkowego urlop macierzyńskiego, może ubiegać się o niego ojciec.
Po wykorzystaniu dodatkowego urlopu macierzyńskiego, jedno z rodziców może skorzystać jeszcze z urlopu rodzicielskiego. Aby go dostać, wystarczy złożyć u pracodawcy wniosek o taki urlop co najmniej 2 tygodnie przed zakończeniem dodatkowego urlopu macierzyńskiego."
Ja to z załatwianiem takich spraw jestem zupełnie zielona i dlatego liczę na naszą księgową, że mi pomoże, bo sama bym pewni nic nie załatwiła

Iva cudny kącik dla Alicji

A co do pakowania się do szpitala to już kiedyś się pytałam, czy któraś z was pakuje się może do walizki? Bo ja średnio widzę zmieścić się do torby ze wszystkim, ale z drugiej strony nie chce wyglądać jak głupek z walizką na porodówce

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Alicja na ścianie też się pięknie prezentuje
Karolka ja myśle że to będzie wcześniej niż za 30 dni a Ty kochana głowa do góry i nieszarżuj tylko odpoczywaj i niemartw się już niedługo

Iwonka zazdroszcze Ci tych dni do porodu
Papi jak tak czytam o tym sikaniu małego to zastanawiam się czy to niejest jednak wina pieluch ja też nieskusiłam się na tańsze tylko Pampersy kupiłam jedyneczki pakowane po 78szt. oby tylko trzymały kurcze miałam kupić tańsze ale koleżanka mi mówiła że kipuwała Dady i mała dostała uczulenie a jakieś tam niepamiętam już jakiej firmy to przesikiwaóła właśnie na wylot
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Monia, ja mam mała torbę, ale też nic prawie do szpitala nie potrzebuję, ani ubranek, ani podkładów a i szlafrok mam bardzo cienki, bo ostatnio się zgrzałam w tym takim cieplutkim po kapieli:)
a ja puchnę na twarzy - wczoraj zauważyłam, że kątem oka widzę mój pierzyk na policzku, a nigdy go nie widziałam...puchne puchne...i leżę jak prawdziwy leń
No widzisz Monia,ja to sporo potrzebuję,więc nie wiem czy walizka na kółkach nie byłaby lepsza

Ja to sobie nawet rożek odpuściłam i schowałam tylko kocyk,a i tak torba gigant

O Marcik właśnie doczytałam,że też masz problem z upchaniem tych rzeczy

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczyny,
a czy słyszałyście o takim zwolnieniu lekarskim na opiekę nad matką?
mój Piotr przyszedł z pracy i mówi, że może od lekarza rodzinengo wziąć zwolnienie na 2 tyg na opiekę nade mną po porodzie, później dopeiro ten ojcowski 2 tygodniowy może jeszcze wziąć. Czyli wyszłoby mu miesiąc.
Któraś z Was wie może jak to jest?
a o zwolnienie: ja dostałam teraz na dwa tygodnie do dnia wizyty kolejnej. Ciekawe czy dalej mi da, czy to już z macierzyńskiego pójdzie. Kurcze, ja tych spraw zupełnie nie ogarniam:)
Moniu papier o opiekę nad położnicą wystawiany jest w szpitalu przy wypisie, zanosi się go do pracodawcy nie trzeba iść już do rodzinnego . Udzielany jest w przypadku porodu sn chyba na okres 2 tygodni (licząc od dnia wypisu) a w przypadku cc 3 tygodni chyba, że coś się zmieniło od 2011 roku. 2 tygodnie urlopu ojcowskiego może tatuś wybrać do momentu ukończenia przez dziecko roku. Jeśli chodzi o Twoje zwolnienie lekarskie masz prawo być na nim do dnia porodu więc nie daj sobie wcisnąć wcześniej niż potrzeba macierzyńskiego.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
kurcze....mówicie,że czas sie pakować??? Ja nadal nie mam na to chęci.... Pakowac to ja się lubię ale na wczasy nie do szpitala.....
No Ivka kiedyś trzeba,ja uskuteczniam wstępne pakowanie

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A ja musze kupić wiekszą torbe bo w tą niemam szans się spakowaćAlivva napisał:
kurcze....mówicie,że czas sie pakować??? Ja nadal nie mam na to chęci.... Pakowac to ja się lubię ale na wczasy nie do szpitala.....
No Ivka kiedyś trzeba,ja uskuteczniam wstępne pakowanie