- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313
ja dziś też ciężka noc. Coraz ich więcej niestety

Kas - ehhh patologia na patologii widzisz.. znajoma leży u nas na patologii jest 2 tygodnie po terminie, nic jej nie robią tylko leży i ktg
Agatka - trzymam kciuki!
Dziewczyny piękne brzuszki

Dziewczynki dziękuje za rady co do chleba - jeśli chodzi o pieczenie chleba z mączek - Magda powiem szczerze że gdybym była wcześniej w 5-7 miesiącu to bym wzieła przepis, ale teraz na ostatnie 3-4 tygodnie i tak nie ma opcji żebym ja ten chleb zrobiła.. po prostu narzekam bo mogę Wam ponarzekać

Co do chlebach o niskim ig - próbowalam 3, jest chleb probody ktory wchodzi dobrze ale jest tylko 2 razy w tygodniu w krasce, a do kraski mam najblizej do centrum gdzie nie ma gdzie zaparkować a i tak ciężko trafić na moment kiedy ten chleb jest.. więc przy okazji wizyty u diabetologa zachodzę po niego i czasami jest, a jak nie to ... jem ten sam w kółko. I wytrzymam to jakoś tylko tak sobie Wam kochane moje marudze

W ogóle szukam dzieciowego pediatry + położnej dla siebie a chce to załatwić tak, żeby zostać u swojego rodzinnego a dziecko zapisać do kogos innego i pokręcone to wszystko,... pediatra na osiedlu oblegany i ponoć słaby, dostałam namiar gdzieś do fajnego (tam też wczorajsza dr ze szkoły przyjmuje) ale dodzwonić się nie mogę

Dziewczyny, a może przewiniemy czas o miesiąc?

- jurada
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jany ja mam wizyte kolejną 2 września to tyle czasu... Dziś chyba pojadę wcześniej na szkołe i posłucham tam tętna małej dla spokoju.
- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 182
Tak pytam, bo mi się przypomniało jak podczas badania usg raz (pisałam Wam o tym) Jasiu miał 170 i od razu mnie wysłali wtedy na izbę przyjęć na ktg.
A na ktg okazało się, że to był chwilowy skok, a ogólnie w całym zapisie serducho dobrze waliło.
I wtedy lekarz na ip zaleciła mi dużoo pić i jeść, żeby uspokoić to serducho malutkiego.
Także jak Agaci skoczy co jakiś czas powyżej 150 to nie ma powodów chyba do zmartwień, gorzej jakby takie wysokie tętno 160-170 by się utrzymywało, wtedy oni to nazywają tachykardią płodu.
- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 170

i my też na nogach i też niewyspani...

nie mogłam zdecydować się czy wygodniej jest mi w sypialni na łóżku czy w salonie na kanapie i tak sobie dzisiaj trochę chodziłam między pokojami, w między czasie oczywiście zahaczając o wc

Kas współczuje "koleżanki" z sali. ale tak to niestety jest, że w szpitalu nigdy nie wiesz na kogo trafisz. nas leżało 5 ze mną, 3 naprawdę fajne a jedna też mnie psychicznie niestety wykańczała...
a na palącą kobietę w ciąży trafiłam jak byłam poprzednio w szpitalu na zabiegu. też nie widziała w tym nic złego. była wtedy w 22tyg ciąży i średnio jej zależało na dziecku... straszne to było

szkoda naprawdę tylko takich dzieci bo nic nie są winne, że trafiają na taką mamę...
co do brzuszków to wow! jakie wy w ogóle zgrabniutkie jesteście! ja to się zrobiłam naprawdę duża... i jeszcze jak mnie w szpitalu uświadomili, że mam 18kg na plusie to już w ogóle mi źle

- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

ja pochwałę się ale od niedzieli mogę spać... budzę się jak usłyszę po 6 męża telefon idę coś zjeść albo nie dzisiaj np zjadłam kawałek pizzy i idę spać

Kas mam nadzieje ze ta kobieta wychodzi palić z pokoju... ale pewnie i tak śmierdzi

śliczne brzuszki macie:)
Myślą jaka ty wystrojona chodzisz pod domu tak ślicznie wyglądasz. ja to po prostu jak jakaś prukwa wygladam

Pesq jeszcze troszkę i zjesz bułeczke sobie

idę zjeść i was nadrobie lepiej :***
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wy tu plany odchudzające po porodzie a ja plany co w końcu po porodzie zjem

- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A w ogole na wizytach tez miałam średnia podawana bo przecież nie robią ktg, dopiero tu w szpitalu pierwszy raz:)
Pesq, juz niedługo będziesz jeść bułeczki, teraz to już lada moment. Ivtez tak kędyś pomyślałam jak któraś napisala ze corka Ci idealna dietę zapewniła;) nie to co my...juz sue boje co ja zrobię żeby zrzucić to co doszlo zbędne...niby nie tak dużo przytylam ale na pewno coś po porodzie zostanie ...a chciałabym i tak do 60-62kg zrzucić...tylko jak:( ze mnie żaden sportowiec, wiec jakies treningi odpadają...przed ślubem bylam na dukanie i udalo sie z 8-10kg schudnąć ale...wiem ze to średnia dieta a jeszcze przy dziecku i karmieniu itp to pewnie tym bardziej średni pomysł...
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja ogólnie wkurzam się i męczę z dietą ale z drugiej strony szczęście w nieszczęściu że ją mam. Bo startując z waga 82 przy 162 gdybym przytyła nawet 10 kilo to byłaby masakra.. naprawdę. Teraz ważę 77 i też bym chciała 60, ale wiem że to może nie być takie proste. W każdym razie jak będzie 65 to będę szczęśliwa

- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Poodkurzałam, pozmywałam i się tak zgrzałam jakby znów upał był

Mi się zdaje, że ja kiepsko spałam, bo jednak w dzień ponad dwie godziny i obudziłam się o 18, a 23 spac, to nic dziwnego, że nie byłam zmęczona

Pesq mam świetny plan dla Ciebie na dziś

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pesq, tak mi się zdaje, ze aż tak dużo na mnie nie zostanie, ale chciałabym wazyc mniej niz przy zajściu w ciążę

Nawet wlasnie oglądałam fotki z Tel z początku ciaxy jak gdzies wychodziliśmy i miałam jeszcze obcasy sukienkę..rety, jak ładnie wyglądałam!:O (jak na siebie oczywiscie:P)