BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #983938 przez Lidziun
przypomnialo mi sie ze dzisiaj w biedronce bylam i wyrzucili tam jakies butelki, a dokladnie nie wiem zainteresowal mnie tylko ppjemnik z podzialka na mleko w proszku i wzielam 2, bo zawsze o tym marzylam, jak jedziemy do tesciowej to musze zabierac puszke z mlekiem i kaszka a tak podziele sobie 3 porcje i gotowe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #983939 przez anisia27
Gloooria dawaj!!! Bo juz leca zaklady w buchmacherskim :woohoo: :woohoo:

9 lata 11 miesiąc temu #983940 przez jurada
Gratulacje! Zasiliłaś damska drużynę...

9 lata 11 miesiąc temu #983941 przez Lidziun

jurada napisał: Lidziun a gdzie chcesz rodzic??? W którym szpitalu?

ja najblizesz domu w brodnoskim, czytalam o nim opinie i oczywiscie rozne sa bo wiadomo zalezy na kogo sie trafi, jakies remonty tam porobili, tylko nie wiem czy lazienki juz tez, bo to bylo najgorsze miejsce, a jak tam mnie nie beda chcieli to bielanski, ale mysle ze w tym 1 mnie przyjma

gloria gratuluje, ja przez pierwsze 3 dni nie bylam w ogole zadowolona ze bedzie chlopiec, bardzo chcielismy corke, by mial kto na "stare lata" pomagac Olkowi, bo zapewne takiej pomocy bedzie potrzebowal, ale teraz nie zmienilam bym plci, juz sie oswoilam i doczekac sie nie moge, oczywiscie problem z imieniem ciagle mamy, bo kazde z nas chce inne, ale dobrze jest i bedzie jeszcze lepiej

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #983942 przez Kasia888
Glooria gratulację :) będziesz miała swoją żeńską drużynę :)
Nie przejmuj się, tak to wychodzi na opak. Pamiętam moją mama jaka była niepocieszona, że chłopiec a nie dziewczynka. Z racji tego, że ja mam siostrę tylko czyli w domu miałam damski team nie licząc taty ;)

9 lata 11 miesiąc temu #983943 przez Agata28
Glooria gratulacje! Super :woohoo:

9 lata 11 miesiąc temu #983944 przez Lidziun
i jeszcze kolejne info, wybaczcie ze tak wale te posty ale nie chce napisac tu ksiazki bo mi posta wywali dlatego wzystko jest w czesciach,
co do majtek poporodowych to nie wiem czy warto inwestowac w cos takiego, ja nie mialam w sumie majtki zakladalam tylko jak ktos przyszedl w odwiedziny albo jak musialam do toalety isc, a tak bylam bez, krocze sie wietrzylo i dzieki temu szybciej goi, ale oczywiscie zrobicie jak chcecie, a no i tych podpasek poporodowych tez nie kupuje, ja nie bylam nigdy przyzwyczajona do takiej "poduchy" odczas @ i kupowalam podpaski cienkie, wiec teraz tez pewnie tak zrobie i kupie do szpitala always noc, a do domu w rozmiarze normalnym

9 lata 11 miesiąc temu #983946 przez jurada
Ja tez liczyłam na chłopca. Bardziej żeby starsze dziecię bylo zadowolone. I jak powiedział mi lekarz ze dziewczynka to bylam ciut zla ze nie chłop. A synek tez nie wykazał radości z siostry a teraz już sobie nie wyobrażam ze miałby byc chłopiec... I synek tez się cieszy z siostry :) takze ważne ze zdroweeee

9 lata 11 miesiąc temu #983947 przez Lidziun
gloria racja nie przejmuj sie, moja mama urodzila 4 corki i nawet sie z tego ciesze oczywiscie dopiero teraz "na starosc", bo jak bylysmy male to tylko z kijami do siebie heheh, ale teraz ktora w ciaze to od razu wspomnienia porodu i takie tam a z bratem to watpie gadac o takich wspomnienich

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #983948 przez jurada
Lidziun co do podpasek to ja mam to samo... Pamiętam jak miałam pierwsza miesiączkę i mama ni taka gruba podpaske dala chyba bella to byla
o matko jakie to niewygodne... Ciągle miałam wrażenie ze przez spodnie się odznacza... Ja tez kupie sobie na noc cienkie podpaski i tych bede używać bo z tymi poporodowymi to jak w pampersie:)

9 lata 11 miesiąc temu #983949 przez glooria
dzieki jestescie wspaniale
tez sie ciesze bo to takie samo wychowanie
no i z dziewczynkami mniej klopotow :whistle:
a synka bym pewnie rozpiscila i byl by :evil:

no coz moj mezus musi teraz dobrze przypilnowac
to i sie dobrzy zieciowie mu trafia B)

9 lata 11 miesiąc temu #983950 przez Lidziun
jurada dokladnie tak samo mysle jak w pampersie, ja w sumie ostatni raz podpaski uzywalam jak urodzialm Olka, uwielbiam tamponny bo w nich sie czuje sucho, a w podpaskach to boje sie ze cos mi przecieknie, teraz to w ogole bedzie dziwnie bo tyle miesiecy nie uzywamy nic a potem sie zaczna podpaski itd, az dziwnie no ale taka kolej rzeczy,

kurcze nadrobilam wszystkie posty naprawde duuuuuzo tego mialam, ostatni raz takie zaleglosci sobie zrobilam

9 lata 11 miesiąc temu #983951 przez Lidziun
co do wyprawki szpitalnej to sama nie wiem, wczesniej rodzilam w takich szpitalach, w ktorych dla dziecka nie potrzebowalam nic wiecej procz pampersow chusteczek i pieluch, ubranka dawali kapali w tym co mieli, ewentualnie jak ktos chcial to mogl zostawic jakies ubranka czy pieluchy tetrowe a teraz widze ze w moim szpitalu to chca wszystko unbrania kosmetyki dla dziecka, moze uda mi sie znalezc jakas babeczke co tam niedawno rodzila i podpytam

teraz na polsacie moj ulubiony filmik titanic, znam go uz na pamiec ale nadal mnie wzrusza ten film

9 lata 11 miesiąc temu #983952 przez Kasia888
Mam ochotę na kakao :laugh:

9 lata 11 miesiąc temu #983955 przez pesq
Jurada - ja mam w diecie zamienniki - np. jedno jajko - 25 dag szynki chudej - pol op. serka wiejskiego - ileśtam (nie pamietam) twarogu itd. wiec sobie sama ustalam co kiedy jem, na co mam ochote. Jak otworze serek to z reguly drugiego dnia go koncze albo mąż kończy, nic raczej nie wyrzucam. A co do diety nie jest tragiczna, ale uwierzcie, czasami chce się coś innego niż żytni chleb albo brązowy ryż. No nic, nie ma co narzekać.

Gloria - zgadłam :) . Gratuluje, masz imię?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia