BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #988981 przez kasandra9
Gloria, dawaj przepis!:P
Zaz, zeberkowe ubranka przecudneeeeeeeeeeee!!!!! tą kid-planetę zapisuję, tam samo, jak tego gościa, od którego zamawiałam. Wkleję Wam link, może się przyda komuś:) robik.radom.pl/
Właśnie się obudziłam, bo poczta przyszła, a tak cudownie nam się spało, aż mam całe ręce we wzory, tak się poodciskało;)))))))
Ja też niezdarna jestem ostatnio...truskawki mi rąk lecą i wkurzają, jak spadają na podłogę i plama od soku, 5x się schylaj, bo jeszcze potrafią przeskoczyć wi nne miejsce...dziś kroiłam cytrynę, to sobie palca skaleczyłam dość głęboko...no jakbym za mało krwi dziś oddała;)
Meszku, dobrze, że jeszcze dwupak! Trzymaj sie tam dzielnie!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #988983 przez Kasia888
Gloria narobiłaś smaka tą sałatką ;) .
Mech dobrze, że jesteś pod kontrolą :) , pisz do nas.
Sabina fajnie, że się odezwałaś.
Pesq tak jak dziewczyny piszą alkohol albo jakiś zestaw kometyków i będziesz miała z głowy :)

Uciekam dziewczynki zawieźć zwolnienie do pracy.
Potem pakowanie i jadę na działeczkę B) :woohoo:
Także będe się rzadziej odzywać, bo nie lubię pisać z komórki.

9 lata 10 miesiąc temu #988984 przez pesq
Heh kochane , ja jestem naczelną hipochondryczką i panikarą więc TROCHE sie uspokoilam :P :lol: :lol:

Kupiłam wódkę (teść nie pije nic poza dobrą wódką :P) i masę słodyczy za 100 zł - mam celafon, takie różne ładne ozdóbki (koleżanka prowadziła kwiaciarnie) i bede zaraz robić własny 'koszyk' prezentowy bez koszyka. Mam nadzieje, ze sie ucieszy

9 lata 10 miesiąc temu #988985 przez Zazanna
Sylwia dzięki ;)

Jem białą czekoladę wrrr.... ale ze mnie żarłoookk nooo..... To już ostatnia słodka rzecz jaka była w moim domu... Więc może jak już ją zjem to mi się uda ograniczyć :P

Kasia udanego wyjazdu i ładnej pogody :)

Ranyyy ale bym pospała teraz.. a muszę sie umyć i wyjść z biednym psem....

9 lata 10 miesiąc temu #988987 przez asiekasiek
Kasia mi się tez kilka razy śniło, że urodziłam :) a dzisiaj mi się śniło, że mąż ode mnie odszedł bo za dużo krzyczałam :( i jakąś pipkę młodszą se znalazł :angry:

Lidziun ja to biorę jako zabawę, tak samo jak z chińskim horoskopem co ma się urodzić ;)

Zazanna ja tez ogarnęłam pokój i łazienkę :P heh w sumie pewnie tego nie zrobiłabym dzisiaj, ale koleżanka ma wpaść po truskawki do mnie :)

Pesq dobrze, że masz wyniki ok:) a tak stresowałaś się :) może jak nie czyta i krawatów nie nosi to może lubi napić się dobrego trunku :) ja bym kupiła jakąs whisky albo inny jakiś trunek i już :)

Sylwia to u mnie musi coś się mocno rozwalać to może zmieniamy... :P chyab tak już jest w ciąży że stajemy się nie zdarne :blush: ja ciągle coś nabroję :(

Zazanna ubranka świetne :D haha

Mech to dobrze że w dwupaku jesteście, lepiej wszystkiego dowiedz się i poczekaj na ten obchód :)

Jejku Zaz zrobiłaś mi ochotę na pyzy... ehhhhh nie chce mi się iść do sklepu, ale jak za godzinę nie przestanie mi się chcieć to będę musiała iść :P osz Ty franio :P

9 lata 10 miesiąc temu #988989 przez me.ch
Sabina, pisałam na str 501, w skrócie mamy przeciek i być może Kornel będzie chciał wyjść wcześniej.

Póki co ma przykaz od mamusi żeby siedzieć do 12 sierpnia minimum w brzuchu, bo tłumaczyłam już mu ze kacik jest owszem gotowy, ale jeśli Wyjdzie za wcześnie to i tak od razu nie będzie mógł z niego korzystać, wiec mam nadzieje ze posłucha nas i poczeka:)

Po obchodzie: Niestety póki co jeszcze zostajemy na dalszej obserwacji...ehhhhhhh

9 lata 10 miesiąc temu #988990 przez Sylwia-89
Meszku, dasz radę, najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką ;) W domu byś się jeszcze bardziej martwiła a tak, to w razie czego na miejscu masz pomoc. Trzymajcie się :*

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #988991 przez kasandra9
Meszku, wiadomo, że chciałabym wyjść do domku, ale to dobrze, niech Was obserwują, taka opieka jest bardzo ważna, dasz radę i Kornelek też niech jeszcze posiedzi w ciepełku :) Ale już sobie porozmawialiście, także na pewno posłucha, bo wrześniowe dzieciaczki nasze będą super! ;) Truskawkowi wrześniowicze:P

Właśnie przyszedł mail, że Agaciowe ciuszki zostały wysłane (przez mróweczki) hah;) Tylko najgorszym kurierem K-EX, mam nadzieję, że nie zgubią i nie zniszczą jak to oni potrafią;)

9 lata 10 miesiąc temu #988992 przez Zazanna
Meszku może i dobrze, że zostajecie.. Jednak będziecie pod kontrolą, no i w szpitalu trudniej się zmęczyć.. Bo jednak amtow domu to zawsze "tylko to zrobię i tylko tamto", a tak nie ma wyboru i się leży :) Będzie dobrze kochana :)
A Kornelek kopie na zgodę? Powiedz mu, że jak się będzie śpieszył, to będzie musiał latać z gołą pupką, bo pieluszek na niego nie będzie -może się zawstydzi i postanowi chronić swoje intymności przed "starymi babami" z porodówki ;)

Asiek przepraszam... ale było pyszne :P

Pesq pokaż efekt końcowy "koszyka" :D Musi być śliczny :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #988994 przez Sylwia-89
Dziewczyny, a co myślicie o takim otulaczu? Będzie przydatny czy raczej zbędny wydatek?
allegro.pl/spiwor-otulacz-do-fotelika-sa...zka-i5064024181.html

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #988995 przez kasandra9
Fajnie to wygląda, choć to chyba zamiast kombinezonu wydaje mi się (czy śpiworka):) W sumie ciekawe, bo ma otwory na pasy w sumie. Ale to już mamusie doświadczone nam muszą powiedzieć:) Ja póki co tych "ciepłych" ciuszków jeszcze nie kupiłam i chyba chwilowo się wstrzymam, muszę być pewna rozmiaru, itp., to już też większy wydatek, także poczekam i coś się zamówi. Póki co mam "misia" taki kombinezonik misiowy z kapturem nawet w roz. 56, także ze szpitala w tym panienka wyjdzie:) No i kurtka biała na pierwszy wyjazd do babć pewnie, bo roz. 62;)

Wiecie, jestem w szoku. Nie wiem, czy to jakieś psychiczne czy tam psychologiczne, w co też ciężko mi uwierzyć, bo wcale jakoś nie czekałam i nie myślałam o trzecinm trymestrze, że zaczynam, że to czy tamto...ale odkąd się oficjalnie zaczął wg moich obliczeń, to ja siebie nie poznaję. Jak mogłam spać np. teraz 1,5h i teraz czuję się zmęczona i najchętniej znów bym się położyła? Jak w pn sprzątałam, to potem we wt musiałam odespać, jak w środę pojechałam na grilla, to w czwartek ledwo człapałam...nie wiem, czy dziś po tej glukozie, czy może jakieś myślenie o niedzielnej obronie, ale jestem zmęczona, śpiąca, mimo że kręgosłup prawie mnie nie boli akurat dziś:/ I już nie mogę się doczekać, jak po południu wskoczę na leżak...a teraz idę zapiec parówki pod serkiem i zjeść.

9 lata 10 miesiąc temu #989000 przez me.ch
Ech, no wiadomo, może to i lepiej żeby zostać jeden dzień za długo niż wyjść o jeden dzień za wcześnie, ale byłam od rana nastawiona że wyjdę i aż się popłakałam. No cóż, hormony?:)

Idę robić research w internecie na temat tych wózków, bo bryka musi być:)

9 lata 10 miesiąc temu #989001 przez pesq
chce mi sie parowek zapiekanych z serem... nie wiem czy mam ser :dry: a ze dzis wyjezdzam to nie bede kupowac (do tesciow jedziemy...) grr.. zaraz cos pomysle :P

W ogole od kiedy nie jem slodyczy to wszystko jest dla mnie jakies slodkie...

Zaz - pokaże pozniej bo mąż chce dokupic cos tam jeszcze bo to dwie okazje + urodziny miał (nie wiedzialam) i jakis tam bajer typu śrubokręt wielofunkcyjny wiec pozniej zapakujemy :)

Mech - mocno ściskam!

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #989004 przez kasandra9
Meszku, no pewnie, że fura musi być odpowiednia;))) Od razu mi się skojarzyło;)
robik.radom.pl/images/zdjecia_do_aukcji/...iochy%20mix/56/5.jpg

9 lata 10 miesiąc temu #989005 przez pesq
kurde dziewczyny - kupilam tą mega polecana oliwke : wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31360 i mimo super recenzji i poleceń stosowalam ją tydzien i czulam, ze skóra jest jakas taka jak obsypana talkiem.. ale myslalam ze tak ma byc.. rano patrze a mi z piersi zlazi skóra jak po opalaniu tak mnie wysuszyla!! GRRRRR! :angry: :angry: :angry:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia