BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #285508 przez magda79
Mała zabawa fajna grunt, że Kamilek zadowolony!!!

a to uczulenie...no wygląda nieciekawie...mój tata też jakoś rok temu dostał augumentin - On prawie w ogóle leków nie bierze ale tak go złapało, że było trzeba i dostał uczulenie -właśnie czerwone , swędzące plamy i musiał brać zastrzyk jakiś chyba odczulający...masakra pamiętam jak się wycierpiał a to dorosły...
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #285514 przez Mała
Kamil dostał krostkę jak ugryzienie komara, po czym w zastraszającym tempie zaczęło wyskakiwać więcej, a potem zaczęły się zlewać. Dobrze, że my wtedy w szpitalu leżeliśmy to szybko konsultacja dermatologa i dożylnie coś dostawał na uczulenie, a i maści sterydowe.
13 lata 3 miesiąc temu #285516 przez megi2501
Mała bo babcia jest po to żeby rozpieszczać i na wszystko pozwalać :P

Moja, jak leży na brzuszku to sięga już zabawki wszystkie i bierze do buzi. Z tymi zębami to jedna wielka masakra :ohmy: :ohmy: :ohmy: :(
13 lata 3 miesiąc temu #285517 przez Mała
To prawda, że babcie są od rozpieszczania. Takich zdjęć to mam jeszcze kilka.

Edytka a ty co się nie odzywasz, widzę Cię :blink:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285519 przez bewipo

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kamilek zadowolony z zabawy :D

Moja jak leży na pleckach to się okręca na boczek i sięga po zabawkę. Ostatnio mnie zaskoczyła, jak ją zostawiłam na macie i patrzę za chwilkę, a ona zadowolona z zabawką w ręce :D
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285525 przez Mała
Bewipo nieźle się nacierpiałaś, bo to chyba bardzo piecze i swędzi, no nie?

Moja z tymi zabawkami to tak sobie, trzymać umie, ale sama złapać to nie bardzo.

Zobaczcie jak to jest z umiejętnościami naszych szkrabów, jedne umieją przewracać się na plecki inne na brzuszek, jedne chwytają zabawki inne same wyciągają po nie rączki, jedne interesują się nóżkami inne mają je w głębokim poważaniu, a wszystkie są w tym samym wieku. Stwierdzam, że nie ma chyba dzieciątka, które rozwija się książkowo :lol: Ale ze mnie filozof hehe :lol: :silly: :blush:
13 lata 3 miesiąc temu #285532 przez mgielka22
Ale Kamilek zadowolony :D wspolczuje wam z tymi uczuleniami...
Ja kiedys raz w zyciu mialam jak mialam 15 lat i poszlam zbierac trudkawki na pole by troche zarobic to koles dnia wczesniej pryskal a 6 rano zbieranie wyszly mi bable z woda na rekach od tej chemii i mialam masakre ale naszczescie masc pomogla i zniklo...
13 lata 3 miesiąc temu #285538 przez mgielka22
Mala no ja to ostatnio 2x pisalam ze nie ma ksiazkowego dziecka moje ma w dupie i lezenie na brzuchu i podciaganie glowki jak sie je za raczki podciaga wiec wiesz :P ja sie tym nie przejmuje bedzie umiala w swoim czasie ale za to mega sztywna jak jest w pionie :D
13 lata 3 miesiąc temu #285540 przez gosia2324
mgielka :kiss: :woohoo: :woohoo:
moja tez ani sie nie przekraca, ani nie obraca, za to wali kupe na kibelek ze ho ho, p[iszczy tak ze sama siebie potrafi sie przestraszyć i cieszy sie z wszystkiego :)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285541 przez Mała
mgielka22 napisał:

Mala no ja to ostatnio 2x pisalam ze nie ma ksiazkowego dziecka moje ma w dupie i lezenie na brzuchu i podciaganie glowki jak sie je za raczki podciaga wiec wiesz :P ja sie tym nie przejmuje bedzie umiala w swoim czasie ale za to mega sztywna jak jest w pionie :D

Widocznie dziewczyna się nie rozdrabnia, tylko wszystko razem ogarnie :lol:
Jagoda to samo :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #285548 przez magda79
haha ja też tak myśle...Domi odwraca się na boki ale nie przekręca całkiem zawsze trochę mu brakuje, do łapek próbuje sam łapać, a jak leżymy obok niego czy jak się nad nim pochyle to zaczepia nas :laugh: :laugh: za rączki też do góry się podciąga do siadania ale jeszcze ma czas więc to tylko w ramach zabawy czasem....
13 lata 3 miesiąc temu #285573 przez megi2501
To wszystko dowód, że każde jest indywidualistą i nie ma dwóch takich samych maluchów, tak jak nie ma dwóch tych samych mamusiek :P To sobie pogadałam :silly:

Gosiu, Mała i Madzia ile trwa ząbkowanie średnio :unsure: (już to przechodziłyście ;) )Pewnie też nie ma reguły, ale kiedy można odetchnąć z ulgą :unsure: Pytam, bo ząbkowanie to jakieś Kongo :( Moja ma napuchnięte dziąsła, czerwone, płacze bez powodu, a rękę to całą zjada. Ślini się po pas, po 5-razy ją przebieram. Na dole widać dwie jedynki dosłownie pod samym dziąsłem i jeszcze 3-ki u góry :ohmy: Widać, że straszliwie cierpi, a żele średnio pomagają. Dobre są na 15 minut i tyle :(
13 lata 3 miesiąc temu #285575 przez gosia2324
megi2501 napisał:

To wszystko dowód, że każde jest indywidualistą i nie ma dwóch takich samych maluchów, tak jak nie ma dwóch tych samych mamusiek :P To sobie pogadałam :silly:

Gosiu, Mała i Madzia ile trwa ząbkowanie średnio :unsure: (już to przechodziłyście ;) )Pewnie też nie ma reguły, ale kiedy można odetchnąć z ulgą :unsure: Pytam, bo ząbkowanie to jakieś Kongo :( Moja ma napuchnięte dziąsła, czerwone, płacze bez powodu, a rękę to całą zjada. Ślini się po pas, po 5-razy ją przebieram. Na dole widać dwie jedynki dosłownie pod samym dziąsłem i jeszcze 3-ki u góry :ohmy: Widać, że straszliwie cierpi, a żele średnio pomagają. Dobre są na 15 minut i tyle :(

megi do 3rz !!!!! wtedy musza byc juz wszystkie zeby 20 !!!
Kubie wlasnie ida ostatnie gorne piatki :(
13 lata 3 miesiąc temu #285580 przez megi2501
O chole.... :ohmy: To jakiś wielki żart od losu :angry:
13 lata 3 miesiąc temu #285582 przez gosia2324
megi2501 napisał:

O chole.... :ohmy: To jakiś wielki żart od losu :angry:

To ze rosna to jedno, a potem leczenie, wyrywanie i potem znow rosna .... i znow sie psuja :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia