BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu #116402 przez kasia79
pati- pieluszki zawsze się przydadzą a są świetne, wzięłam 16 szt.
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #116406 przez kasia79
pait- ne chcę żółtego, musisz zobaczyć niżej tam są inne kolory chodzi mi o ten pierwszy, czarny z wstawkami żółtymi.
13 lata 11 miesiąc temu #116407 przez kasia79
to jest całkiem nowy model.
13 lata 11 miesiąc temu #116408 przez bewipo
kasia te kolorowe pieluszki są super :)
13 lata 11 miesiąc temu #116418 przez katy25
HEY DZIEWUSZKI

ja też dziś kupiłam dwa śliczne body po 10 zł z przeceny w tesco - Ineske wybierała dla braciszka. Gorzej jak jutro okaże sie, że to nie braciszek... :)

Widzę że wybór wózków aż wrze... ja narazie na spokojnie przemyślam wszytskie zakupy a wózek to już na samym końcu. Pojade najpierw ten graco obejrzeć z mężem a potem podejmiemy jakąs decyzję.

Ależ sie najdałam na kolacje ojoj... a my zaraz jedziemy jeszcze do Lolka na polach mokotowskich. Ja na soczek, Ines do piaskownicy a maż do piwa he he he

jutro mam USG na 11 dam Wam znać jak wróce!
buziaaaaaki

pysssska wstaw nam zdjecia! Ja w 5-10-15 nie widzialam tego body, a byłam ostatnio tam. Chętnie zobaczę które to:)
13 lata 11 miesiąc temu #116424 przez pati-m
katy - a ja proszę jak znajdziesz chwilkę, to pochwal się bodziakiem :) może śmignęłabym jutro do tesco na polowanko :silly:
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #116433 przez beti
KLATINA- jak dla mnie ten Jedo składa się banalnie łatwo i bez wysiłku, ale musisz sama ocenić, cały mechanizm składania jest w rączkach :-)
PATI M - co do Coneco, byłam w ich salonie pod Częstochową i to co zwróciło moją uwagę, to to, że są bardzo twarde, nie mają żadnych amortyzatorów a gdzieś w jakimś sklepie sprzedawca mi powiedział, że dość awaryjne bo to chińszczyzna (ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia)
Kasia79 -a wiesz może ile on waży, bo z tego co pamiętam poprzednie modele Tako to były mega ciężkie- po 17-18 kg (Jumper i Warrior), ja na początku strasznie się na nie napaliłam, bo mają ładne wzory i fajne wykonanie, ale waga mnie trochę przeraziła...
13 lata 11 miesiąc temu #116437 przez pati-m
Dziękuję beti za radę. Jeszcze poszperam na temat tych wózków, bo dałaś mi do myślenia :)
13 lata 11 miesiąc temu #116442 przez kasia79
Dla mnie waga jest nieistotna bo nie muszę go nigdzie dzwigać.
13 lata 11 miesiąc temu #116454 przez beti
kasia79 napisał:

Dla mnie waga jest nieistotna bo nie muszę go nigdzie dzwigać.

No to oprócz tej wagi to Tako jest baaardzo zachwalane i mają naprawdę ładne i nowoczesne wzory :-)))
13 lata 11 miesiąc temu #116483 przez pati-m
Dziewczyny kochane mam pytanko! Jutro idę na wizytę, jak zawsze co 3 tyg. i tak się teraz zaczęłam zastanawiać czy to nie czasem pora na połówkowe? Co prawda nie pytałam lekarza o to na ostatniej wizycie, no więc sama już nie wiem. Powinnam się wcześniej umówić na tego typu badanie? Czy myślicie, że będzie ono droższe niż standardowa wizyta? No i czym się różni połówkowe od normalnej wizyty? Ja na każdej mam robione usg, wywiad itp, więc się zastanawiam co może być ewentualnie innego, bo zielona jestem w tym temacie :D
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #116491 przez beti
w zasadzie to juz czas najwyższy bo robi się je najczęściej między 19-22 tygodniem... ja nie umawiałam się jakoś specjalnie tylko zapisałam się jak na normalne USG (ale nie wiem jak jest u innych lekarzy), a różnica jest po prostu taka, że wszystko jest baaardzo dokładnie sprawdzane i mierzone: serduszko, nerki, pęcherz moczowy, obwód głowy, mózg, dł. kości udowych itp itd...no i płeć :-))
13 lata 11 miesiąc temu #116494 przez pati-m
Czyli pewnie jak lekarz spojrzy w kartę i zobaczy który to tydzień to po prostu dokładnie wszystko zbada. No płeć to my już znamy, choć podobno bywają różne zaskoczenia :silly:
13 lata 11 miesiąc temu #116496 przez klatina
pati-m, ja miałam robione tylko obowiązkowe usg - takie są standardy w mojej klinice. Ale jak byłam na połówkowym to usg trwało może 10, 15 minut. Lekarz sprawdza wszystkie organy wewnętrzne dzidziusia, mózg, serduszko i wszystkie kończyny. Może też już zajżeć "między nóżki" jeśli jeszcze tego nie zrobił ;).
Jeśli Twój lekarz zawsze robi Ci usg, to nie sądzę, żeby miała się u Ciebie różnić czymś ta wizyta. Połówkowe robi się między 20 a 22 tyg o ile dobrze kojarzę. Na wszelki wypadek zadzwoń i spytaj na recepcji czy cena takiej wizyty nie będzie wyższa.

13 lata 11 miesiąc temu #116498 przez pati-m
dziękuję bardzo klatina :) a jeszcze mnie ciekawi w jakim tygodniu robi się ten test obciążenia glukozą, o którym wcześniej pisałyście?
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia