BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu #116228 przez mYSZA
bo Dzieciaczki mają tak, że jak my jestesmy spokojne to one dokazują, a jak my latamy i mamy masę roboty to one odpoczywają;)

Janek z nami!
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #116245 przez magdamagda1988
Witajcie

Kasia ja biore efferalgan lekarz powiedzial mi ze jest bezpieczny bo sklada sie tylko z paracetamolu mozesz brac 3 razy dziennie dawke po 0,5 g ja bralam nawet 1 g bo bolal mnie zab a na bol glowy rewalacyjny... ogolnie staram sie brac zadnych lekow a jak juz biore to nie wiecej niz o,5 g raz na jakis czas..

Moj maly rusza sie bardzo brzuch to mi caly skacze.... lekarz ostatnio powiedzial ze dziecko jest duze a moj brzuh zaskakujaco maly ale to dlatego ze ma dobra pozycje no i maluch jest naprawde silny.. a w nocy dokazuje konkretnie oby sie to nie przelozylo jak sie urodzi ze balety bedzie robic :p

dziewczyny czy wasze dzieciatka sa juz ulozone glowkowo bo cztalam ze juz dzieci powinny sie odwracac a ja nie wiem jeszcze bede wiedziec 27
13 lata 11 miesiąc temu #116251 przez pati-m
u mnie póki co podczas każdej wizyty mały był ułożony nóżkami do dołu. Jutro mam wizytę więc też jestem ciekawa czy się odwrócił :)
13 lata 11 miesiąc temu #116258 przez Agusia83
Witam Was brzuchaczki w ten piekny dzien :lol:

Bylam dzis w rachubie i okazuje sie, ze wszystko zalezy od ilosci dni w miesiacu...co jest dla mnie kretynskie, poniewaz jak pracowalam, to niezaleznie czy miesiac mial 28dni czy 31, zawsze dostawalam taka sama pensje...no coz, musze sie przyzwyczaic...za maj dostane znowu wieksze pieniazki...niestety nie mialam zadnych premii, gdyz nasz szpital jak to mowi dyrektor jest biedny i ciagle zadluzony(oczywiscie kierownicy pod koniec roku podostawali 15tys premii, ale dla nas nie ma)i dlatego pensje mam mniejsza niz zawsze....a, ze moja kierowniczka dba tylko o swoj tylek, to wszystko sie na nas odbija...i nic nie mamy :(

Jesli chodzi o bol glowy, to ja w ostatecznosci biore apap lub paracetamol...do tego pomagaja czasem oklady zimne i faktycznie mycie glowy...no i spacerek...odswieza makowke...

A moj maluszke jest polozony miednicowo....ale ulozenie glowkowe bedzie wazne troche pozniej...narazie nie ma sie czym martwic...przeciez dzidzia ma jeszcze mnoestwo miejsca i z 10000 razy zmieni swoja pozycje :lol:
13 lata 11 miesiąc temu #116265 przez monika1984lodz
No to moja Nuna dostala wlasnie dawke energi w postaci snikersa hihi zobaczymy czy poskutkuje.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu #116266 przez slowiczek
też słyszałam, że jak zus wypłaca to są niezłe cyrki, opóźnienia...ja na szczęście pracuję w dużej firmie więc to ona jest odpowiedzialna za wypłatę zasiłku, a dopiero później rozlicza się z zusem, więc wszystko powinnam dostawać w terminie..

na ból apap, brałam go także na gorączkę jak byłam chora w 3 miesiącu i dało radę :)

monika - pewnie, że miałam takie dni, że natalka była spokojniejsza, ale myślę, że to wynika z ułożenia dziecka...wczoraj koło północy włączyło małej się takie kopanie, że mój Łukasz był zadziwiony, że to aż tak mocno, potem przerzuciła się na pęcherz i aż mnie to bolało, zaczęłam się ruszać i zmusiłam ją, żeby przyjęła inną pozycję :D
13 lata 11 miesiąc temu #116269 przez slowiczek
monika,to teraz połóż się na lewym boku i czekaj na kopanie :D
haha, a co do słodyczy to dzieci strasznie po nich ożywiają się, a że ja jem bardzo dużo słodyczy w tym ogromne ilości lodów to chyba wiem, czemu natalka jest taka ruchliwa :D
13 lata 11 miesiąc temu #116270 przez monika1984lodz
dziewuszki sluchacie ze swoimi dzidziolkami muzyki??
ja np. biore sluchawki i nakladam na brzuszek i puszczam cichutko moje ulubione piosenki :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu #116272 przez slowiczek
moje dziecko w ogóle jest skazane na muzykę bo jej dużo słucham :d ale dodatkowo puszczam mozarta - nie wiem czy to rzeczywiście ma taki dobry wpływ na malucha, ale czemu nie spróbować :D
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #116274 przez monika1984lodz
jajestem housowo trancowa, wiec nasza dzidzia skazana jest na armina, tiesti i tym podobnych :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu #116276 przez Agusia83
A ja wczoraj wyciagnelam meza na spacer. Bylismy w niedronce, kupilam 1 komplet bodziakow:) i poszlismy do salonu dzieciecego, ogladac wozki...spodobal nam sie jeden, ale za chiny nie moge przypomniec sobie nazwy....isaac, czy isocc, kurcze, amoze Wy dziewczynki kojarzycie taka nazwe? Na pewno zaczyna sie na i, nastepne to s albo z..... :silly: izaac...pomozcie mi...
13 lata 11 miesiąc temu #116277 przez MagdaM
13 lata 11 miesiąc temu #116278 przez monika1984lodz
www.izacco.eu/ czy to te??

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu #116283 przez Agusia83
Wlasnie, dziewczyny, bardzo Wam dziekuje :lol: ostatnio w ogole nie mam glowy do nazw...zapominam najprostsze rzeczy :silly:
13 lata 11 miesiąc temu #116284 przez monika1984lodz
z tym zapominaniem to chyba wszytskie tak mamy. Ja nadal nie odnalazlam mojego ulubionego grzebienie,a jak ktos przychodzi do mnie nakawke to czasami jest tak, ze wstawiam wode wsypuje kawe do kubka i zapominam o tym.Dopiero jak ta osoba sie uponi , o ta kawe to mi sie przypomina hehhe

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży