BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #274602 przez darkdream89
Suuuper to wygląda, to musi być naprawdę niezła frajda dla dzieciaczka!! :D
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #274611 przez beti
Helloł :)

Kasia, to ja chciałam zdjęcie...ale masz piękną córę i bardzo jest do Ciebie podobna :)

Darkdream, u nas jest zawsze miło i przyjemnie, więc weź do ręki kubek ciepłej herbaty, na nogi narzuć koc i rozgość się :) no i zdrowiej!!!

A u nas znajomi byli...ale tacy trochę z innego świata :P a jutro jedziemy do mojej siostry i na basen :D

EDYTUJE

Darkdream, u Was na październikówkach to chyba w ogóle wrzało...wieść gminna niesie :P
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #274626 przez Mała
Witam.
Wreszcie w domu :lol:
Staram się nadrabiać i metodą sierpniówek odpisywać i tak:

Pyśkaaa sukienka boska, będziesz pięknie wyglądać.

Beti gratuluję fifikowego ząbka :lol: A 1% proszę
www.kamilnowakowski.pl/index.php?en=0&page=1

Nunka :kiss:

darkdream89 witam i zdrowiej mamuśko.

Kasia śliczną masz córę.

Gosia Ola ok po ospie, strupki już odpadły jeszcze tylko miejsca po krostkach są bardziej czerwone, ale lada chwila znikną.

Zaległe najlepsze życzenia dla wszystkich miesięczniaków i solenizantów :kiss:

A wiecie, że nie widzę co jest na ostatniej stronie 1045 :unsure: :ohmy:

Już widzę, mój post pierwszy.
13 lata 4 miesiąc temu #274635 przez gosia2324
kasia Natalka ladna dziewczyna !sliczne ma oczy i mogla by mnie nauczyc robic takai ladny makijaż :)
13 lata 4 miesiąc temu #274638 przez maja1982
Witam sie i ja!!

Nie mogłam dostać się na forum od piątku pewnie jak większość z was!!miałam już takiego nerwa ze mi się nawet kompa nie chciało włączać!bo co próbowałam to g.... ale na szczęście już działa :)
My od wczoraj mieliśmy gości i dopiero teraz mogłam was poczytać :)

Dzieciaczki śliczne wszystkie!!A KAsia to ma już niezłą panienkę w domu!!
całuski dla starszaczków :)
przeczytałam wszystko ale już nie pamiętam co miałam której napisać :(

gosia, pati - jesli chodzi o
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A ja w czwartek po neurologu była z
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja jestem ostatnio bardzo zmęczona - mały nam tak kiepsko śpi w nocy, o spaniu ciągiem 4 godzin mogę pomażyc!!budzi sie co 2 max3 h !!a już miał taki fajny okres że po kąpieli spał nawet 5h :ohmy: teraz dość że często się budzi, to jeszcze mi o 6 wstaje i gotowy do zabawy. Po kilku takich nocach ciągłego wstawania zaczynam odczuwać zmęczenie!!
teraz też sie męczy , nie moze zasnąć tzn zasnął po kąpieli i sie obudził po 0,5h!!zaznaczam ze w ciągu dnia śpi max 3 h a najczęściej ok2!! a m do mnie

aha beti - ja pisałam o unoszeniu dziecka pod paszki do pozycji siedzącej!!ale kurcze beti to może ja go źle podnoszę i przeze mnie ma to napięcie wzmożone w ramionkach :( matko nie załamuj mnie!!napisz mi proszę jak ty Filipka podnosisz??

pyśka - sukienka świetna :) sama bym taką założyła!!

darkdream89 - witamy :)

gosia - poproszę przepis na zasypianie dziecka o 19!!lolek czasami zasypia czasami nie, i nie wiem w czym jest problem!!
bede jeszcze później ale idę to moje dziecię uśpić bo jojczy :(
13 lata 4 miesiąc temu #274639 przez Mała
My jeszcze dzisiaj załapaliśmy się na kolędę u T i moja Olcia powaliła księdza na kolana :lol: Jak odmawiał modlitwę to nadawała po równo z nim, a potem tak cieszyła papę, że nawet rączkę uścisnął "Królewnie".

A żeby było śmiesznie, jutro kolęda w domu :silly:
13 lata 4 miesiąc temu #274644 przez gosia2324
maja to kwestia stalego rytmu dnia. Kuba ma 2,5 roku i zawsze jest kapany ok 18.40-19.00 mleko i juz jest w lozku, nie ma juz chodzenia po mieszkaniu tylko czytamy albo opowiadamy mu bajke i spi,
Dziecko szybko sie przyzwyczai do stałych por w ciągu dnia.

Uczyli nas w szkole ze dziecko czuje sie bezpieczniesze jak wie co po czym wystepuje, np po smiadaniu zawsze sie przebieramy z pizamy, czy po drugim sniadaniu jest drzemka itd
13 lata 4 miesiąc temu #274648 przez gosia2324
Wiecie co dalam dzis malej pol sloiczka marchewki z ryzem, zjadla wytarlam jej buzie, a ta zacisnęła piesci i w ryk, az bordowa sie zrobial ,:) musialam dac jej druga polowe zjadla i spala po tym 3 godz :)
13 lata 4 miesiąc temu #274653 przez Mała
gosia2324 napisał:

Wiecie co dalam dzis malej pol sloiczka marchewki z ryzem, zjadla wytarlam jej buzie, a ta zacisnęła piesci i w ryk, az bordowa sie zrobial ,:) musialam dac jej druga polowe zjadla i spala po tym 3 godz :)

Jagódka głodomorku :kiss:
Ale Ola też płacze, jak ja stwierdzam, że dosyć jedzenia. Moja mama mówi, żebym jej dawała ile chce i chyba tak zrobię.
Ja też myślałam o marchewce z ryżem, ale czy taki zestaw mojej lali całkiem dupska nie zaklei, jak myślisz Gosia?
13 lata 4 miesiąc temu #274658 przez gosia2324
Mala ja mysle za zaklei!!!!
Moja przyjaciolka dala swojej 4,5 mies Tosi marczewke z ryzem i mala plakala pol nocy bo sie nie zalatwial a wczesniej robila 3 kupy na dzien, daj Oli moze szpinakowa z ziemniakiem! Kupa na 100% bedzie :)
13 lata 4 miesiąc temu #274661 przez Mała
Te jej kupy to mnie się normalnie po nocach śnią, masakra :ohmy: Wczoraj trochę zrobiła to znów na ok 4 dni z głowy. A dzisiaj znów siedziała na nocniku i jej się bardzo podobało, stwierdziłam że codziennie będę ją sadzać. Od razu robi siusiu na nocnik :lol:

Gosia a jak robisz ten szpinak z ziemniakami? A szpinak mrożony?
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #274662 przez beti
Maja, ja Filipowi podkładam jedną rękę pod kark i szyję a drugą pod pupę i tak go podnoszę...kiedyś zdarzało się pod paszki, ale neurolog i rehabilitantka stanowczo zabronili....
Fifi też baaardzo kiepsko ostatnio sypia a ja padam :(

Gosia, ale Jagódka maleńka w tym foteliku...

Fifi dziś zjadł brokułki....aż w szoku jestem bo ja nienawidzę brokół :P
13 lata 4 miesiąc temu #274666 przez gosia2324
Mała napisał:

Te jej kupy to mnie się normalnie po nocach śnią, masakra :ohmy: Wczoraj trochę zrobiła to znów na ok 4 dni z głowy. A dzisiaj znów siedziała na nocniku i jej się bardzo podobało, stwierdziłam że codziennie będę ją sadzać. Od razu robi siusiu na nocnik :lol:

Gosia a jak robisz ten szpinak z ziemniakami? A szpinak mrożony?

Dawalam jej ze sloiczka
13 lata 4 miesiąc temu #274667 przez maja1982
aha no właśnie Filipek gratuluje ząbka :)
Nunka - niezły wymiatacz

Gosiu ale u nas właśnie jest rytm wprowadzony kąpiemy 18.30 -19 potem jedzonko i już mały jest w pokoju w którym śpi, nie bawimy sie !!jest bajka albo masaż!rano też po przebudzeniu je, przebieramy sie a potem jeszcze troszkę leżymy i się bawimy. Drzemki w ciągu dnia też ma o stałych porach, naprawdę tego pilnuje i podporządkowuje wszystko do jego rytmy dnia!!Tak sie zastanawiam czy to ze często zasypia przy cycku nie jest powodem tych problemów z zasypianiem??bo męczy sie okrutnie w tym łóżeczku, wsadza łapki do buzi, kołderkę podciąga - a smoka nie chece - juz naprawde nie mam siły walczyć z tym jego zasypianiem
13 lata 4 miesiąc temu #274670 przez gosia2324
maja1982 napisał:

aha no właśnie Filipek gratuluje ząbka :)
Nunka - niezły wymiatacz

Gosiu ale u nas właśnie jest rytm wprowadzony kąpiemy 18.30 -19 potem jedzonko i już mały jest w pokoju w którym śpi, nie bawimy sie !!jest bajka albo masaż!rano też po przebudzeniu je, przebieramy sie a potem jeszcze troszkę leżymy i się bawimy. Drzemki w ciągu dnia też ma o stałych porach, naprawdę tego pilnuje i podporządkowuje wszystko do jego rytmy dnia!!Tak sie zastanawiam czy to ze często zasypia przy cycku nie jest powodem tych problemów z zasypianiem??bo męczy sie okrutnie w tym łóżeczku, wsadza łapki do buzi, kołderkę podciąga - a smoka nie chece - juz naprawde nie mam siły walczyć z tym jego zasypianiem

MAsz z tym racje!!!!
Jagoda zasypia w lozeczku, a Kuba zasypial ZAWSZE przy piersi, a jak odstawialam go jak mial 9 mies to on odstawial nam takie koncetry przed spaniem ze HEJ!!!
Nie umial sam zasyppiac tylko przy mnie przy piersi i dla pocieszenia Ci powiem ze ma 2,5 roku , tata go kapie ,ubiera daje mu jesc i czeta z nim bajke a i tak mama musi przyjsc poprzytulac i dopiero zasypia :)))
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia