BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu #115516 przez monika1984lodz
ja w czwartek ide na klucie :( strasznie tego nie lubie, wogole boje sie igiel. Na dodatek musialam zmienic laboratorium bo mojemu lekarzowi cos nie pasowalo w wynikach z poprzedniego laboratorium.W sumie mnie tez dziwilo, ze za kazdym razem wychodzi mi bardzo wysokie bialko w moczu.Mam kamice nerkowa ale przy moich wynikach jak to powiedzial lekarz moje nerki poprostu juz powinny przestac dzialac....
A wizyte i podgladanie niuni dopiero w przyszlym tygodniu.Juz nie moge sie doczekac i odliczam dni :) nawet specjalnie zapisalam sie na wizyyte na 8 rano bo nie lubie czekac ihihi :P

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #115520 przez slowiczek
monika - czym jest kłucie w porównaniu z porodem, który nas czeka :D ?
13 lata 11 miesiąc temu #115522 przez SYLWIA
Cześć Dziewczynki :)
U mnie w Olsztynie też piękna pogoda słoneczko świeci i jest ciepełko.
Ja mam 25 maja kolejne badanie genetyczne. Ostatnio jak byłam okazało się,że łożysko dochodzi do ujścia wewnętrznego czy jakoś tak. Mam nic nie dźwigać i nie podnosić ciężkich rzeczy. Czy któraś z Was miała coś takiego? A tak to wszystko dobrze.

A dziś wybieram się na masaż dla kobiet w ciąży. :)

relaks się przyda :)

[url=http://www.su
13 lata 11 miesiąc temu #115525 przez monika1984lodz
Slowiczku w sumie masz racje.Chociaz puki co jakos specjalnie nie boje sie porodu.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu #115532 przez beti
SYLWIA, ja miałam, ale już mi się cofnęło...to jest tzw łożysko przodujące, uważaj na siebie bardzo i się naprawdę oszczędzaj, na szczęście też może Ci się cofnąć...za co trzymam kciuki...
13 lata 11 miesiąc temu #115550 przez pati-m
SYLWIA - ja też tak miałam, lekarz mi o tym powiedział i przyznam, że się przestaszyłam, ale kochane dziewczyny z forum mnie uspokoiły :) Też mi nie kazał nic dźwigać, nie wykonywać jakiś gwałtownych podskoków, wspięć na palce itp, no i po prostu oszczędzać się. Teraz jak byłam 2 tyg. temu na wizycie, to się okazało, że wszystko jest oki, łożysko się cofnęło i nie ma powodu do obaw :) Nie martw się tak niepotrzebnie tak jak ja bo na pewno wszystko będzie dobrze :)
13 lata 11 miesiąc temu #115555 przez SYLWIA
Dziękuję za te miłe słowa. Idę na balkon na leżak poczytać książkę.
A Wy macie jakieś lekkie łatwe i przyjemne książki godne polecenia?

Ja Wam polecam Emily Giffin "Coś pożyczonego"

A może coś ciążowego czytacie?

[url=http://www.su
13 lata 11 miesiąc temu #115562 przez beti
Ja czytam: Ciężarówką przez 9 miesięcy, co tydzień adekwatny rozdział...książka z jajem z dodatkiem informacji ciążowych + dwie książki typowo poradnikowe o ciąży
A z takich innych książek bardziej do poczytania to zależy co lubisz...ja czytam masę książek, więc jak bym zaczęła coś teraz polecać to by z 15 stron wyszło :-)))
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #115564 przez Pyśkaaaa
witam slonecznie :)
my wczoraj zrobilismy 500 km autem i wiecie zauwazylam ze nasz maluch bardzo lubi jezdzic... fikal jak szalony :D

ja jutro ide na kłucie :P a w czw tak jak bewipo do doktora juz sie doczekac nie moge :laugh: mam dopiero na 19 ale wytzymam :)

a i sliczniusie macie brzuszki :*

beti tez mam te ksiazke jest naprawde fajna :D
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #115567 przez Agusia83
hej dziewczynki....wstalam dzis prawa noga, humorek mi dopisuje, mam zapal do pracy i duzo energii....od rana udalo mi sie posprzatac w kuchni, umyc lodowke, wlaczyc pranie i zrobilam juz zakupki :lol:
Serwuje dzis zupke ogorkowa i makaron z truskawkami...mam ochote na takie wiosenne dania :woohoo:

Sylwia, nie martw sie lozyskiem...tak naprawde o lozysku przodujacym mozemy mowic dopiero po 30tc...wczesniej macica tak szybko wzrasta, ze i lozysko zmienia swe miejsce...dlatego tez, tak jak dziewczynki napisaly. NIE MARTW SIE :woohoo: Odnosnie ksiazki, swietna, czytalam ja chyba 2 lata temu....

obecnie czytam o wampirach, tak mnie wciagnela taka tematyka. Obecnie zaczytuje sie w serii P.C. Cast....zostal mi ostatni tom.... :woohoo:

Ja tez ide jutro na badanka :P a do lekarza w srode....zazdroszcze Wam tych usg...ja pewnie nastepne bede robic dopiero kolo 30tc...
13 lata 11 miesiąc temu #115576 przez Mała
Ja byłam strasznie popuchnięta z Kamilem, właśnie najgorsze były nogi. Lekarz zalecił nogi do góry i usg nerek, jak się potem okazało miałam zastój moczu w lewej nerce. Kazali mi leżeć na prawym boku, żeby mocz z tej nerki miał lepszy odpływ.
13 lata 11 miesiąc temu #115587 przez beti
Odnośnie tych książek to aż poszłam zerknąć co tam u mnie leży na półkach :-))
Uwielbiam Judi Picoult ale tematyka za ciężka na ciążę, więc dopiero po ciąży polecam....
Z innych np. Marley i ja (płakałam ze śmiechu), PS. Kocham Cię (płakałam ze śmiechu i ze 2 razy ze wzruszenia)...Waris Dirie - Kwiat pustyni (trochę inna kulturowo), cały Cejrowski- kunszt turystyczno-kulturowy + super pisane, cała Szwaja, Grochola, Dorota Terakowska (ale też dopiero po ciąży), Simon Becket - kryminał/thriller ale nie dla wrażliwych ze względu na baaardzo dokładne opisy, Stephen King-Zielona Mila (klasyka, ale rewelacja i nie przeszkasza, że się Film oglądało)...jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę :-)
13 lata 11 miesiąc temu #115602 przez monika1984lodz
mi zapal do czytania jakos minol :( a czytalam duzo.

A takim czyms dzisiaj u mnie kosza trawnik pod blokiem.Trwa to juz 4 godziny a postepu brak!!! oszalec idzie od tego dzwieku i halasu

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu #115606 przez magdamagda1988
No powiem Wam ze brzusie rosna z dnia na dzien a pomyslec ze jeszcze niedawno nie moglysmy sie ich doczekac...

Tez wstawie jakas fotke z moim nie jest duzy ale piekny :p:p:p

A co do ksiazek to to teraz wzialam sie za romanse danielle steel :) ale bardzo lubie ksiazki chmelewskiej czy cohelo. Foresst tez przezabawna ksiazka, jak beti wspomniala PS kocham Cie- super. No ale moglabym tak wymieniac caly czas bo uwielbiam ksiazki :)

Juz nie moge sie doczekac do 27 maja bede miala swoje pierwsze usg genetycene i troche sie denerwuje, martwie czy wszytsko bedzie ok z moim malym...
13 lata 11 miesiąc temu #115608 przez ewelinaa
Ja niedawno kupiłam sobie w empiku "Dziecko dla odważnych" Leszka Talko - bardzo fajna, ciekawe i zabawne historyjki tatusia dwójki dzieci, naprawdę polecam. Tę książkę kupiłam też w zeszłym roku swojej siostrze jak była w ciąży - tez jej się bardzo podobało :lol:
I jeszcze "Ciężarówką przez 9 miesięcy" :silly:

Z nie ciążowych ostatnio przeczytałam: "Merde! Rok w Paryżu", a następnie czeka na mnie "Ostatnia noc w Chateau Marmont" Lauren weisberger (autorka "Diabeł ubiera się u Prady".
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia