BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu #115614 przez Marta M
No wlasnie tak sie zastanawiam czy u mnie cos nie z nerkami, bo ten mocz nie za dobry mi wyszedl i krzyze od kilku dni mnie bola...i te nogi...a do toalety chodze co 20min, nawet w nocy z 5 razy :( zatem bede lezec z nogami do gory, postaram sie wiecej pic i unikac soli :) Dziekuje za rady, jeszcze dzis lekarza podpytam..
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #115617 przez magdamagda1988
Ewelinaaa ksiazka Merde! Rok w Paryzu czytalam i swietna naprawde :)

jestem teraz we francji i musze poszukac na nece jakiejs ksiegarni internetowej ktora wysyla zmowienia za granice
13 lata 11 miesiąc temu #115620 przez magdamagda1988
Ja dzis sie wybieram na basen troche mi sie nie chce ale ruch zawsze dobrze mi robi a poza tym lubie plywac :)chodze 2 razy w tygodniu :)

Mam pytanie do katy z tego co pamietam to chce kupic wozek Graco symbio i mi on tez siepooba ale jest dosc drogi okolo 2000 zl a opinie o nim niezbyt pochlebne.. no i zastanawiam sie czy spacerowka jest nie za mala.. czy widzialas moze ten wozek na zywo bo ja juz bylam w paru sklepach i w zadnm nie maja tylko na zamowienie
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #115626 przez slowiczek
też chciałam kupić graco symbio bo naprawdę łądnie wygląda ale odkąd zobaczyłam murę 4 maxi cosi to mi się odmieniło :p ...ale nie zdążyłam też zobaczyć na żywo graco symbio więc też średnio mogę się wypowiedzieć, ale z tego co pamiętam katy widziała go na żywo i wypowiadała się o nim bardzo dobrze...

pora na brzuszkową aktualizację - to dom natalki w dniu dzisiejszym :)

a w ogóle co do wózka to mimo tego, że nas stać żeby wydać ponad 2500 na wymarzony wóz to stwierdziliśmy że robimy baby shower ze zrzutką na wózek :D mamy tylu znajomych że bez problemu uzbieramy, poza tym wszyscy są podekscytowani bo to pierwszy dzidziuś w towarzystwie :D haha, trzeba korzystać :P
Załączniki:
13 lata 11 miesiąc temu #115631 przez Agusia83
Ale z nas czytelniczki:)

Ja tez pomalu sie rozgladam za wozkiem...ale jak widze te ceny to az sie w glowie kreci...no, ale coz, nikt nam nie kupi, bedziemy mueisli sobie jakos poradzic...

Slowiczku, bus superancki:) o ile istnieje takie slowo..haha...no i zazdroszcze figury, niezla laska z Ciebie. Ja odkad zaszlam w ciaze, chociaz tyje praktycznie w brzuszku i piersiach to robi mi sie ciagle celulit...jestem tym faktem przerazona...przeciez o tak latwo nie schodzi...a ja jem bardzo malo slodyczy.....
13 lata 11 miesiąc temu #115634 przez slowiczek
Agusia, ja z cellulitem co prawda nie mam problemu - to znaczy mam, ale tyle co miałam wcześniej, ale mnie się już na samym początku zrobiły rozstępy na piersiach, co prawda niewielkie ale jednak to nie upiększa...no ale teraz się smaruję i mam nadzieję, że nie będzie ich przybywać, i że ominą brzuch :(
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #115639 przez Agusia83
Rozstepy, tez nie sa u mnie mile widziane:P...co prawda, jeszcze ich nie mam, a raczej nie mam nowych. Gdy dojrzewalam, moj organizm bardzo przyspieszyl i powychodzily mi rozstepy na piersiach, udach i pupie...na szczescie sa prawie niewidoczne bo meczylam je roznymi specyfikami....na szczescie maz ich nie zauwaza :lol: a to duzy plus!

wlasnie sobie uswiadomilam, ze za kilka dni rozpoczne 6 miesiac :lol: wow...
13 lata 11 miesiąc temu #115640 przez Edyta1986
hej mamuski :)
ja ksiazke kiedys duuuuuzo czytalam ale odkad jestem w ciazy to niewiele:/ czesciej to kupuje gazetki dla mam :)
a tak z innej beczki:nie wiem czy Was to zainteresuje ale od dzis sa w biedronce body z nadrukiem krotki rekawek 3sztuki po 14,99. 100% bawelny i pierwsza jakosc, niby nie ma jakiegos szalu bo takie normalne ale ja sobie kupilam jedna paczke wiekszy rozmiar zeby miec na pozniej tak chocby po domu, sa naprawde fajne w dotyku, rozpinane w kroku i duuuuzo sie przy glowce rozciagaja takze chcialam poinformowac jakby ktoras byla zainteresowana :)
Pozdrawiam :)
13 lata 11 miesiąc temu #115641 przez Agusia83
Edyta, dzieki za informacje, bylam dzis na zakupach i nawet mialam do biedrony wstapic, ale stwierdzilam, ze pewnie znow nic nie ma....ale jelsi mowisz, ze cos jest i takie tanie, to moze uda mi sie meza namowic na spacer i pojdziemy:)
13 lata 11 miesiąc temu #115678 przez katy25
hey dziewczynki!

ja dziś też mam speeda od rana:) wyjatkowo wczesnie ogarnelam siebie i Ines do przedszkola, pojechałam podpytać w sprawie kominków i na zakupy, które wnosiłam na 2 razy bo ciężko mi było - zaraz biore sie za sprzatanie i gotowanie. Botwnike dziś chce zrobić:):)

Ja w weekend byłam w szkole ale w nd zaspałam i pojechalam przed uczelnią do smyka i wiecie co?? kupiłam pierwsze rzeczy dla dzidziusia! A teraz najlepsze:
kupiłam śliczny śpiworek (któego nie zamirzałam kupować bo szkoda kasy) Baballuno za...12zł przeceniony z 70:) granatowy ze słonikiem:) i 2 rampersy równie śliczne też baballuno za 25 zł przecenione z 50. Suma sumarum zoszczedziłam z 90 zł... byłam wniebowzięta! Może potem wkleje Wam fotki?

W środe mam 3d na 11 i też czekam z niecierpliwością aż zobaczę mojego bąbelka!! no i nie ukrywam, że mąż czeka na potwierdzenie płci...

Dziewczynki pytałyście o gracco:) Widziałam, dotykałam, prowadziłam i baaaaaardzo mi sie podoba! rzeczywiscie kosztuje ok 2000 tys ale ja kupuje bez gondoli i bedzie mnie kosztował z 1500 zł. Fotelik zamówie jakoś w lipcu bo mam inny namiar na niego w dobrej cenie a wózek to już pewnie na początku września bo wcześniej nie ma sensu. Ja też oglądałam już trochę tych wózków i nie chce wydać więcej niż 1500 zł na prawdę musicie pomyśleć czy będzie z niego mega korzystać na serio! ja na przykład już z doświadczenia wiem że wózek w moim przypadku był dobry przez pierwsze 2-4 mies. Urodziłam Ines w lipcu wiec w lato spacerowałam, na jesieni polecielismy do męża i wtedy kupiłam już spacerówkę parasolkę. Potem zrobiłam prawko i wózek poszedł w odstawkę. Teraz ogólnie dużo przemieszczam sie autem i wiem że jak na moje możłiwości to musze miec lekki wózek z opcja wpinania nosidełka w stelaż i już.

My rodzimy we wrześniu więc zaraz zima nadejdzie a zimą na pewno nie bede łazić na mega długie spacery, a potem juz wiosna i spacerówka:) Zalezy jak żyjecie, jak mieszkacie? w bloku? w domku? Trzeba przemyśleć bo wydać kasę jest łatwo a potem nie ma z tego zadowolenia i pożytku. Moim zdaniem 25000 tys na wózek to stanowoczo za dużo... potem go nie sprzedacie nawet za połowę.

dobra lece do roboty bo mam 2,5h do wyjścia po Ines:)
ściskam i wpadne wieczorkiem!
13 lata 11 miesiąc temu #115679 przez fanka
cześć Dziewczynki, doszłam właśnie do wniosku, że uzależniłam się od czytania tego naszego forum :-) piszę nie za często ale to za to czytam non stop, 2-3 razy dziennie sprawdzam co tam na forum nowego :-)
Dziewczyny śliczne macie brzuszki, już takie prawdziwe ciążóweczki z nas, już teraz nikt nie pomysli , że się za bardzo objadłyśmy na obiad :-)
mnie nawet wczoraj dziewczyna w kościele miejsce ustąpiła, bo ludzi było full i stałam, a ta mnie zawołała i ustąpiła mi miejsce z czego byłam bardzo zadowolona bo jak długo stoję to bolą mnie dosyć mocno krzyże (zresztą jak długo siedzę to też ).
Doszłam do wniosku, że takie samopoczucie jakie mi towarzyszy od rozpoczęcia 5- go miesiąća powinno trwać przez całą ciążę :-) czuję się rewelacyjnie, nie mam żadnych dolegliwości (może poza tym bólem pleców czasem), a do tego czuję się bardzo atrakcyjnie i wręcz seksowenie ;-) czego nie mogłam o sobie powiedzieć przed ciążą!! czy Wy też tak macie???z zewnątrz pewnie nikt tego nie widzi ale ja doznaje jakiegoś wielkiego podwyższenia poziomu własnej wartości :-)

a teraz zabieram się za porządki bo mam dziś zapał i trochę pracy mnie czeka, tak więc słuchamy sobie z Dawidkiem arki noego (jedyna płyta dla dzieci jaką mam w domu ) i sprzątamy :-)
13 lata 11 miesiąc temu #115692 przez fanka
G] i54.tinypic.com/29cuetl.jpg [/IMG]

no i jeszcze ja z moim brzuszkiem - zdjęcie z weekendu majowego
13 lata 11 miesiąc temu #115698 przez Pyśkaaaa
hehe myslalam ze ja tylko dzis od rana szaleje :) zrobilam pranie sprzatanie mega prasowanie :) obiad juz podszykowany :)
13 lata 11 miesiąc temu #115713 przez slowiczek
fanka, no brzuś już zaokrąglony :)
w ogóle stwierdziłam, że fajnie wiedzieć jak wyglądają wasze buzie, fajniej mi się wtedy czyta to forum :P
13 lata 11 miesiąc temu #115728 przez Pyśkaaaa
fanka sliczny brzus :)
a to domek mojego maluszka :)
Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby