BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #119151 przez Pyśkaaaa
dziewczyny ja z nudów zaczełam produkcje kolczykow haha :) tzn wczesniej sie w to bawilam ale potem na chwile zaprzestalam a teraz znow :)

Agusia co do łososia to my robimy z niego tylko sushi... a co do wedzonego to ja gotuje jaja potem wyciagam żółtka kroje je z łososiem i faszeruje :) niby nic ale mi smakuje ja tez nigdy nie byłam na takim wieczorze

MartaM fajnie ze weselicho sie udalo :)

Paletka zapraszamy :)

tez mi sie nie chce na zakupy :(

Gosia na allegro go kupilaś? też sie nad nim zastanawiałam :) ale nie za bardzo chce biały..
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #119152 przez gosia2324
Tak na allegro, ja chcialam bialy bo na chrzciny sie przyda. w kosciele jest zawsze zimno na sama sukieneczke.
13 lata 11 miesiąc temu #119158 przez monika1984lodz
dzien dobry dziewuszki

Wlasnie wrocilam z laboratorium.mocz o dziwo ok a do tej pory caly czas mialam bialko, za to teraz z krwia cos nie tak.Za duzo bialych krwinek za malo czerwonych.Dobrze, ze jutro wizyta.
Wogole moja Nuna jakas taka spokojna od jakiegos czasu.Mam nadzieje, ze to przez pogode.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu #119160 przez katy25
hey dziewczynki,

ale w weekend była beznadziejna pogoda! Wczoraj to tak zmarzłam na budowie, że nie wiem jak Ci robotnicy mogą tam spać?? eh...

Słuchajcie byłam dziś na zakupach w Cerfourze i kupiłam kąplet pościeli za 20zł (MEGA PROMOCJA) 2elementowy i prześcierdało do kąpletu za 12zł:) Nawet taki wzór jak mi się podobał na allegro! Opłaca sie bo za 32zł jest kąlet 3 elementowy - te same propozycje kolorystyczne, co na allegro. Taki kąplet na zmiane:) No to chciałam Wam powiedziec...

My już zaczęliśmy pełna parą wykańczanie: moj maz spedził weekend w sklepach budowlanych bo trzeba było to wszytsko kupić. Ustalilismy z nimi co chcemy i zaczęli. Oczywiście wyszło, że w obu łazienkach są błędy i jutro hydraulik ma poprawiać i oczywiście DODATKOWY KOSZT eh...
W tym tyg. będą montować tez kominek więc ruch na całego... alez sie cieszę!

dobra ja ide jakis obiad zrobić ogarnąć to "pudełko" i może zdążę przysiąść do poprawiania I rozdziału mojej magisterki... bo miałam to zrobić do pt:)
Miłego dnia mamuśki

ps. Ja też kupiłam te czapeczki dla Samiego w h&m słodkie są...
13 lata 11 miesiąc temu #119170 przez bewipo
Cześć dziewczyny.
U mnie pogoda taka na zmianę raz chmury raz słońce i podobno zimno. No ja tam się leczę jeszcze więc nie narzekam :)
Katy może w czwartek uda mi się zachaczyć jakiegoś carefoura. Fajnie, że na budowie postępy, niedługo będziecie się wprowadzać :)
Agusia imprezka się udała ;)
Co do kombinezonu to ja dostałam taki:
Załączniki:
13 lata 11 miesiąc temu #119175 przez kasia79
witam po długiej nieobecności, cały piątek i sobotę miałam urwanie głowy mój synuś miał urodzinki było 25 osób masakra !
Dzisiaj cały czas leżę, coś mnie brzuch z tego wszystkiego boli, trochę się martwię że przeholowałam a dzisiaj dopiero ostatni goście pojechali.
13 lata 11 miesiąc temu #119182 przez bewipo
kasia odpoczniesz i będzie dobrze. Ja w zeszłą sobotę pomagałam przy imieninach i w niedzielę miałam po tym lataniu jakieś skurcze, ale odpoczęłam i wróciło wszystko do normy.
13 lata 11 miesiąc temu #119227 przez klatina
Cześć dziewczyny, mnie też długo nie było. Weekend był szalony. Mnóstwo gości w wieku od 2-35 lat :) a w niedzielę szaleństwo zakupowe - zaczynają się pokazywać promocje w sklepach. Kupiłam śmieszne body z czapeczką (z napisem The Beatles) i śliczne pluszowe spodenki seledynowe w H&M. I były po 20 zł te pluszowe "smokingi" których fotki kiedyś wrzucałyście na forum. Cudo dla mam oczekujących chłopców! :)
Jak się odrobię ze wszystkim muszę nadrobić lekturę na forum :)
Mam do Was pytanie. Jakie macie wyniki morfologii HCT? Mam podane normy 35,00-52,00, a mi wyszło 33,4 %
Idę jutro do gina ale zastanawiam się czy będę musiała zażywać żelazo. Trochę mnie martwią te wyniki :(

13 lata 11 miesiąc temu #119244 przez Pyśkaaaa
Klatina u mnie tez nisko HTC a najbardziej mi spadla HGB i juz 2 miesiac przyjmuje zelazo i poprawy nie widze :(

Kasia odpocznij sobie a jutro bedziesz jak nowow narodzona :)

Bewipo slodki ten kombinezon :)
13 lata 11 miesiąc temu #119254 przez slowiczek
klatina, ja hct mam 38 ale z tego co widzę tendencja spadkowa, jednak dzidzia zabiera :)
hgb też miałam powyżej 15, w marcu już 13.7 a w kwietniu 13...
13 lata 11 miesiąc temu #119266 przez Pyśkaaaa
hgb mam 10.2 :angry:
13 lata 11 miesiąc temu #119292 przez bewipo
Ja też anemicznie HCT 30,3 HGB 10,5
Mam nadzieję, że sok z buraczków pomoże. No i żelazo to już mi 3x dziennie kazała jeść, ale to jest niewykonalne...
13 lata 11 miesiąc temu #119296 przez slowiczek
bewipo, jak trzeba to bierz :) ja za to biorę 6 magnezów dziennie + ogólne witaminy :]
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #119297 przez Pyśkaaaa
Bewipo? a jak robisz sok z buraka? zasypujesz cukrem i pijesz? a jak u Ciebie z miesem? bo powiem szczerze ze mnie odrzuciło :( o doktor mowil ze to od tego tez moze byc i ze czasem musze sie zmusić... i jeszcze powiedz mi co lykasz? bo ja sorbifer 2x1

slowiczku 6 magnezów? oj... az tak Ci brakuje?

ja do tego żelaza żuravit i witaminy :D
13 lata 11 miesiąc temu #119300 przez bewipo
Pyśka kroję tego buraka i zasypuję cukrem (któraś dziewczyna pisała tutaj, że tak robi). Jak się zrobi soczek to przelewam dodaję troszkę wody i mleka (podobno z tłuszczami lepsze przyswajanie). W smaku pyszności.
Mięsko jem normalnie, tzn prawie codziennie, a nawet więcej czerwonego niż przed ciążą.
A łykać mam sorbifer 2x1, a na noc 1 tardyferon. Do tego prenatal.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia