BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #335087 przez iwonaNAVI
Witam sie niedzielnie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Emisia cudowna :)

Majeczko ciotka by zacalowala :)

Nadusia :) pysiaczku kochany :)

Mgielka powodzenia :)

Co do karmienia u mnie bylo tak jak karmilam piersia ( z tym ze u mnie slabo lecialo przez moje problemy) to potrafilam co godz i nawet 3 godz ciagiem a i tak za godzine byla glodna...od kiedy wprowadzilam butelke spi mi cala noc...prawda jest taka ze duzo zalezy jak odzywia sie mama raz mleko jest bardziej syte...a raz mniej...a z butli wypije az do syta
ale taki urok karmienia cos za cos ...
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #335106 przez iwonaNAVI
A i zapomnialam napisac Oliwcia od 2 dni dostala malego danonka i nic jej nie bylo...a jak jej smakowalo o Matko :)
13 lata 2 miesiąc temu #335107 przez katy25
iwonaNAVI napisał:

A i zapomnialam napisac Oliwcia od 2 dni dostala malego danonka i nic jej nie bylo...a jak jej smakowalo o Matko :)

hey dziewczyny

iwona jak zobaczylam Twoj wpis to od razu podziele sie z Wami naszymi wczorajszymi przezyciami. Otoz Sami dostal danonka (tez mu mega smakowal) i po 10 min spuchl nam jak dynia - ubralismy sie w 2 min i na sygnale do szpitala. Ciezko mu bylo oddychacm raczki i nozki mial spuchniete okropelnie!! KAtar jakis dostal, nawet cyca nie chcial... W szpitalu dostal zastrzyk sterydowy...

LEKARZ JAK SIE DOWIEDZIAL ZE DZIECKO 30 MIN WCZESNIEJ ZJADLO DANONKA TO OPIEPRZYL MNIE STRASZNIE... powiedzialam mu ze to byl "zloty" pomysl meza i kazal mi mieza skrocic o glowe.
DANONKI TO CHEMIA - tak mi powiedzial... i co wiecej takie rzeczy podajemy dzieciom od 12 mca nie wczesniej. Moja 5 letnia Ines je te danonki ale po tej akcji nie bede wiecej tego gowna kupowac. Lekarz mi powiedzial ze nawet starszym dzieciom nie dawac tego...

Oczywiscie ja wiem ze kazde dziecko jest inne ale moze to jest przestroga dziewczyny
Moj Sami ogolnie jest delikatnym dzieckiem widocznie ma wiecej genow po mnie bo Ines to caly tatus i nigdy z nia nie bylo problemow a ja w przeciagu 2 tyg wyladowalam juz dwukrotnie w szpitalu.

My wczoraj po tym szpitalu odetchnelismy nad zalewem - pogoda byla cudowna! Sami wyspal sie na swiezym powietrzu. Wypilismy kawke nad woda i wrocilismy do domku, a dzis jedziemy na chwile do rodzicow...

ja tez bym chciala przejsc na butle ale Sami nie chce nawet o tym slyszec
budzi mi sie w nocy non stop na cyca
ale co mam zrobic?? takie uroki karmienia cycem ...

miej nd dziewuszki
13 lata 2 miesiąc temu #335111 przez magda79
Katy o kurde... ale mieliście przeżycie....ja ogólnie danonków też nie kupuję i też słyszałam taką samą opinię jak Ci ten lekarz powiedział!
no ni niezłego musieliście mieć stresa......brrrrrrrrr

Sami buziak od nas :kiss: :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #335112 przez magda79
A u nas dzisiaj strasznie wieje...słoneczko świecie ale wiatr taakiiii że głowe może urwać!!!

Domi po deserku śpi...a i coś nie ma dzisiaj ochoty na cyca....a z butelki to wypił franca mała...mam nadz, że mu się odmieni!!!

miłego popołudnia :)
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #335113 przez angie1713
Katy to nie fajnie wyszło z tym danonkiem :dry: dobrze że już wszystko ok z Samim :)
Magda u nas też dziś strasznie zimny wiatr więc dzisiaj krótszy spacerek był :)
Nadię mi zabrała babcia a ja siedzę i się nudzę taka cisza w domu bez niej :dry:

Ale tu dzisiaj cisza pewnie wszystkie na spacerkach :)
13 lata 2 miesiąc temu #335121 przez mgielka22
Niunie urocze:) ja wlasnie jade w pociagu do nowej soli... Z nerwow nad tym wszystkim schudlam kolejny kg...ehh nie wiem jak to bedzie nie jestem przyzwyczajona do mieszkania kompletnie samemu zdala od rodzicow wiem ze to glupie dziwne i az wsty sie przyznac,ale tak mam...
Katy dobrze ze szybko zareagowaliscie, a ten lekarz nie poewiedzial jakie serki czy jogurty sa zdrowe???
13 lata 2 miesiąc temu #335128 przez ewelinaa
Witam i ja :)

Rano napisałam długiego posta, ale mi go wcięło :angry: I teraz już za bardzo nie pamiętam co miałam napisać :dry:

U nas ciepło, ale straszny wiatr wieje - ja wyszłam do sklepu, mało mi głowy nie urwało, więc spacer sobie darowałam - tak mocno wieje, że jeszcze wózek by mi przewróciło.

Majka, Nadia, Emilka :kiss: :kiss: :kiss: Śliczne dziewczynki :woohoo: :kiss: :kiss:

Słowiczku
- płaszcz kupiłam taki www.reserved.com/pl/collection/woman/coats/S5587 tylko, że granatowy - jakoś nie lubię czarnych ubrań :S

Katy - o matko :ohmy: pewnie najedliście się strachu - dobrze, że już ok.

A co jogurtów, danonków itp. - chciałam Kindze kupić jakiś jogurcik z tych dla dzieci Nestle albo Bobovita ale jak przeczytałam skład to aż się za głowę złapałam - jakieś dziwne rzeczy tam są i na pewno nie będę tego kupowała. Chciałam podać jej jogurt naturalny z owocami, ale lekarka powiedziała, żeby poczekać do 1 urodzin, więc poczekamy.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Po powrocie do domu musieliśmy się odstresować i oglądaliśmy wieczorem jakąś durną komedię :lol:
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #335134 przez magda79
Ewelina płaszczyk super :lol:

13 lata 2 miesiąc temu #335135 przez bewipo
Katy dobrze, że nic się poważnego nie stało. Masakra!!

Ewelina płaszczyk super :)

My byliśmy na krótkim spacerku i na huśtawce ;)

Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #335136 przez iwonaNAVI
Katy no cos Ty nie wiedzialam !!!
to jakie jogurty sa bez chemi? sa jakies w ogole?
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #335146 przez Pyśkaaaa
Witam :)
my dzis tez rodzinny wyjazd :) tylko pogoda srednio dopisała wiało jak nie wiem co do prawdy...

Nadusia
ależ Ty pieknie siedzisz
Majunia kudłaczka :*
Angiewiem co czujesz... ja tez powoli zaczynam odstawiać chciałam do pół roku jutro konczy i koniec jest mi słabo kreci mi się czesto w głowie i barkuje mi cukru ech...

Franek mi sie po cycu nie budzi w nocy ani razu :) ale to takie złote dziecko

co do wprowadzania to Franus tylko warzywka ( i to tez ograniczone) i kurczaczek i indyczek poki co nic wiecej nie wprowadzalismy a o danonkach może zapomniec ten moj alergik

Katyo rany...
Anitkaokruszku :*
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #335147 przez iwonaNAVI
Anitka :) mysia mala :D

Pyska i Franus ale wialo co :P?
13 lata 2 miesiąc temu #335149 przez Pyśkaaaa
strasznie wiało... widać z resztą... a nawet mu bucików nie założyłam w aucie zostały...
13 lata 2 miesiąc temu #335151 przez angie1713
Mgiełka nie martw się wszystko będzie dobrze zobaczysz że później nie będziesz sobie wyobrażała życia z rodzicami tak Ci się wszystko odmieni :)
Ewelina bardzo ładny płaszczyk :)
Anitka jak się fajnie huśta :)
Pyśka bardzo ładnie wyglądacie :) .Boję się tylko odstawienia w nocy ale poczekam jeszcze kilka dni i wprowadzę jedno karmienie w nocy :dry:

A mnie od paru dni strasznie głowa boli nawet mi kawa nie pomaga :dry:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka