BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #774888 przez Ummi
Siteczko – Yasinek jest troszke starszy od Tymka a tez nie chodzi – tzn. tak jak Tymek – przy meblach, kanapie, ostatnio zaczal przy pchaczu, ale to tak pociesznie, bo za wysoki jest, wiec dupke wypina ;) poza tym wszedzie gdzie sie da to wstaje i utrzymuje rownowage jak sie trzyma jedna reka, sam jeszcze nie, no i nie pochyla sie tylko nadal siada na pupie jak cos chce hihi… cierpliwosci, ja tez bym go chciala widziec jak biega, ale jeszcze maja pare miesiecy do tego pewnie :) ja tez myslalam, ze wszystkie forumowe dzieciaczki juz chodza ;)
Madzia u nas Yasiek nie pokazuje nic palcem, nie interesuja go nasze nazwy – woli swoje wymyslone gadanie (mowi tata czy mama itp. ale chyba nie kojarzy znaczenia… choc zabawne, ze jak jest glodny to mowi zawsze – mama ;) I slowek zadnych tez nie mowi, ale mysle, ze to tez z powodu zbyt duzej ilosci jezykow wokol niego, pewnie przez to bedzie mial trudniej. Czytalam i slyszalam, ze czasem takie dzieci nie mowia nawet do 3.roku zycia. Ja to z moim dzieckiem sie musze nauczyc megacierpliwosci – i w ruszaniu (kazdy etap zaczal bardzo pozno czy okrecanie, pelzanie, raczkowanie, wstawanie itd.) i w mowieniu hihi. Tylko zeby mial wczesnie :P
Czajusiatko - brawa dla Oliwci :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #774914 przez siteczko
Ummi to u nas wszystko jest późno, nawet zęby, bo pierwszy wyszedł jak miał 9,5 miesiąca :)
A poniżej mój 13-miesięczny Tymek, a zdjęcia z sobotniej wycieczki do Ojcowskiego Parku ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #775144 przez MADZIA7
Siteczko jestem za:) Mam 3 propozycje ale już może po tym weekendzie jak katar wyleczymy szczepienia zaliczymy:
1. spotkanie u mnie w domku:)
2.Spotkanie w kawiarni dla dzieci u mnie na osiedlu - Trele morele - Kurdwanów (też na necie)
3. Wejdź na stronę Famigi- zajęć dla dzieci - Brykadełko i zajęcia z muzyką mnie zainteresowały, jeszcze nie byłam, ale wydaje mi się fajne:)
Ale Tymonek elegancki:)

Ummi wysłałam Ci prywatną wiadomość logopedyczną, jeśli chcesz to skorzystaj, jeśli nie, to nie musisz oczywiście czytać i usuń.

Czajusiątko gratulacje dla Oliwci:) My mamy pierwsze na zdjęciu;) ale chyba nie wywołam;)

12 lata 10 miesiąc temu #775196 przez siteczko
MADZIA też jestem za przyszłym tygodniem :) jutro mamy okulistę, w środę montaż kuchni którą projektowałam - mam nadzór ;), a w czwartek już chyba wyjedziemy na długi weekend ;)
Wszystkie trzy opcja mi odpowiadają :) a ta trzecia fajnie wygląda, właśnie na jakieś tego typu zajęcia bym się przeszła :) zwłaszcza że do żłobka nie posyłam go póki co, a chciałabym żeby miał kontakt z innymi dziećmi, oraz jakieś inne zajęcia :) więc pomyślimy, będziemy się umawiać w przyszłym tygodniu :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #775280 przez kasia7775
Mąż jedzie do domu :) auto zrobione, koło pierwszej powinien dojechać :) Ja dzisiaj kwiatki i krzaczki wsadzałam na działce. I pierwszy raz w życiu gipsowałam dziury w ścianie :lol:
Dzisiaj był piękny widok na pole, żałowałam, że tylko komórkę mam :)

W szkole bardzo miło, wychowawczyni wydaje sie być "normalna" ;) Od poniedziałku młody idzie do nowej szkoły. Najlepsze, że tam mają język niemiecki, a angielski dodatkowo. Rozmawiałam z panem od niemieckiego, on nie widzi problemu :)

Siteczko zdjęcia super, zwłaszcza to na liściach mi się podoba :)

Czajusiątko brawa dla Oliwki :kiss:

Ummi Oliwier też mówi tylko wyraźnie tata i mamam (jak jest głodny, woła :) Mada (czyli Magda) i to w zasadzie wszystko. A i halo do telefonu. Resztę opowiada po swojemu, a czasami jak nakręcony. Ale jak dojrzy coś ciekawego to nie ma siły, choćby miał mi na głowę wejść, to uparcie będzie dążył :lol:

Makrelcia czemu wątpliwości?
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #775342 przez Ummi
Madzia dziekuje bardzo :* odpowiedzialam ;) (nie wiem czy pierwsza wiadomosc doszla, wiec napisalam drugi raz - przepraszam jesli chaotycznie)
kolorowych snow mamuski :)

12 lata 10 miesiąc temu #775398 przez agnesssa
Dzień dobry :)

Nie mam chwili żeby nadrobić więc się tylko witam :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #775501 przez czajusiątko
Dziewczyny z tym nocnikiem to nie była jednorazowa akcja, bo teraz za każdym razem jak ją posadzę to robi siku i bije sobie brawo :)

Siteczko, Madzia to czeka Was kontrolowana randka Natalki i Tymka :laugh:

Makrelcia to daj spokój już tym zdjęciom i ich nie oglądaj :P :)

Agnessa Fajnie Maksiu chichocze :)

Siteczko słodziutki Tymuś :kiss:

Kasia fajnie, że się udało z tą szkołą, ciekawe czy synowi się w niej spodoba

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #775504 przez Sandra85
Witam :) Czajusiatko brawa dla Oliwci :kiss: Pokazala tatusiowi co potrafi :silly: Kasia widok cudowny,a to niebo... :laugh: Wiesz ja tak mialam w liceum,w pods. mialam tylko angielski,a trafilam do klasy z podst. angielskiego i j. niemieckim rozszerzonym :ohmy: Dalam rade,choc z niemieckiego bylam najslabsza :huh: Ummi wiesz ja tez tak slyszalam,ze dzieci dwujezyczne pozniej zaczynaja mowic,szczegolnie chlopcy...Ile w tym prawdy to nie wiem :huh: A Wy obydwoje mowicie po polsku?Bo u mnie jest tak,ze tylko ja mowie po polsku,reszta po hiszpansku i jak ktos jest w domu to ja tez mowie po hiszpansku...Na razie maly rozumie w obydwoch jezykach,chociaz Miguel czasem jak maly jest marudny to tez mowi do niego po pl to co umie,czasem kompletnie bez sensu B) Np. w tym szczeniaczku-uczniaczku sa piosenki i M podlapal " w piekarniku" i tak powtarza :P albo "moje paluszki" :silly: A wiecie co,Bruno ma bzika na punkcie samochodow i traktorow i jak sie zbliza godzina ze tata ma wrocic z pracy to placze,zeby isc do garazu,a potem wprowadza auto do garazu,siedzi u taty na kolanach,kieruje i mowi bruum,bruuum :woohoo: I lubi piosenke z bajki Traktor Tom i chwilke nawet ja oglada i jak jest traktor to powtarza to swoje bruum,bruum :side: A ja wczoraj sobie przypomnialam jak ogladalam filmik Agnessy z kuleczkami,ze mialam w domu fontanne muzyczna z pilkami z Playskool :angry: Zla bylam,ze dopiero teraz mi sie przypomnialo,za to Bruno mial zajecie cale popludnie :silly: A ta fontanna lezala juz kilka latek,bo syn siestry juz ma prawie 10lat :ohmy: Sie rozpisalam,a czas ucieka...Jak bede miec chwilke to wejde pozniej.Milego dnia :kiss: A Siteczko zapomnialam napisac,ze Tymonek cuuudny :kiss: Uwielbiam fotki jesienne :woohoo: Ja juz wszystko zrobilam,placek w piekarniku,zaraz ide po synka,a tu widze cisza :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #775644 przez PolaL
Siteczko moja Gabi też za duzo nie mówi, mama tata, baba, tam, daj . A tak to więcej sobie gada po swojemu :) ostatnio nagadała w żłobku koledze że aż się panie uśmiały :lol:
A w kwestii zdjęć to ja chyba wysłałam już Gabrynię do Ciebie :unsure:

Czajusiąko super z tym nocniczkiem. Moja na razie boi się nocniczka kilka razy próbowałam ją posadzić ale dupcia jej wpada i zaraz się zrywa z niego. Choć ostatnio sama wzięła nocniczek i siadła ... na 2 sek

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 10 miesiąc temu #775705 przez siteczko
PolaL Tak, zdjęcie Gabi mam :) dziękuję :)
Mam Gabi, Oliwiera, Oliwię, Maksa, Filipa, Juliana, Jurka i Bruno :)no i Tymona ;) Na resztę nadal czekam :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #776016 przez Jussstyś
siteczko ja wyśle w piątek lub w sobotę, bo na razie nie mam jak ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #776063 przez Ania14.09
Fajne foty robicie dziewczyny,ale nie mam już siły odp. bo nie zapisało mi się i napiszę tylko,że byliśmy u tego chirurga prywatnie, powiedział,ze operacja niekoniecznie, Filip dostał steryd, w sumie kuracja na 12 tygodni z przerwami. Lekarz robi super wrażenie,ale jak to mówi, mój mąż, za pieniądze,to się nie dziwi,że jest miły ;) Zobaczymy,co będzie dalej

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #776121 przez Ummi
Sandra u nas sytuacja jezykowa jest “troche” bardziej skomplikowana jako, ze kazde z nas ( i ja, i maz) mowimy swoimi ojczystymi jezykami do Yasinka, miedzy soba porozumiewamy sie po angielsku, a zyjemy w Niemczech, wiec na zewnatrz Yasinek slyszy niemiecki (plus w domu tez jak sa jacys niemieckojezyczni znajomi, troszke bajek czy piosenek niemieckich, niedawno zaczelismy chodzic do pobliskiego przedszkola na takie spotkania dzieci 0-3 w fajnej sali zabaw, gdzie sie wspolnie spiewa i bawi). Chcemy wyeliminowac angielski, ale ciezko nam to idzie, jako ze w tym jezyku porozumiewamy sie od poznania, a w niemieckim czasem slowka brakuje i jakos tak nie jest to juz taka naturalna rozmowa ;) bedziemy sie musieli bardziej do tego przylozyc. I ja tez jestem tu jedyna osoba, ktora mowi do Yasinka po polsku. W chwili obecniej Yasko porozumiewa sie po swojemu, i ma niesamowicie bogata mimike twarzy… - najzabawniejsza minke ma jak marszczy nos jak krolik albo gdy chce zwrocic na siebie uwage to robi to takim naprawde meskim, tubalnym glosem :P

Ania oby kuracja pomogla!

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #776198 przez kasia7775
Ania trzymam kciuki, żeby już dobrze było :) i chyba dobrze, że bez operacji sie obejdzie, prawda? A co do lekarzy prywatnie przyjmujących, to niektórzy już tak sa przyzwyczajeni, że ludzie płacą, że zaczynają mieć głęboko pacjentów. To już nie ten prestiż pacjenta co kiedyś :silly: tak więc cieszę się, że lekarz miły i dobre wrażenie robi :)

Ummi to rzeczywiście trudna sytuacja językowa :)

Oliwier dzisiaj posiedział ze trzy minuty na nocniku :) Ostatnio próbuje sam siadać tyłem na wszystko, na schody, na psa ;) na nocnik też sam spróbował
A dzisiaj dostał coś słodkiego :lol:

a to wieczorem, zanim padł :)

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka