BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 11 miesiąc temu #368651 przez aganio87
Monia a możesz wrzycić fotke tej tuniki ????

co do staników z lidla to nie słyszałam niestety...

Dziś byłam na budowie i już fundamenty są zrobione, jestem w szoku bo we wtorek zaczęli a tu już fundamenty to w takim tempie to dom za miesiąc bedzie stał :) hehehhe

A dziś mnie miła niespodzianka dopadła :) byłam z mężem w sądzie by załatwić wpis do księgi wieczystej na nowym kredycie i jak babki zobaczyły mój brzuch to tak skakały i szybko zostaliśmy załatwieni jak nigdy aż miło być w ciąży w urzędach w takich sytuacjach... :)

[*] 6.11.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #368682 przez anette24
aganio dobrze, że Was tak miło potraktowali, fajnie że w choć niektórych miejscach mają wzgląd na brzuszek ;) też jestem w trakcie budowy, w tej chwili w trakcie tynków i hydrauliki, powiem Ci, że każdy kolejny etap cieszy bardziej :) a ta Twoja ekipa, co buduje to jakieś perszingi muszą być, że tak szybko to zrobili :)

13 lata 11 miesiąc temu #368693 przez moniab26
aganio87 próbuję wrzucić tą fotkę ale coś mi nie wychodzi

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

13 lata 11 miesiąc temu #368699 przez moniab26
zmniejszyłam jeszcze troszkę, może się uda

[*] 30.05.2005 aniołek

13 lata 11 miesiąc temu #368739 przez moniab26
aganio nie mogę wrzucić tej fotki, jak chcesz o podaj mail - wyślę ci fotkę na pocztę

[*] 30.05.2005 aniołek

13 lata 11 miesiąc temu #368793 przez Jussstyś
Hej dziewczyny
Ja wlasnie wyszlam z kąpieli kiedy maz wszedl do lazienki i mowi do mnie ze mam takie czerwone
żyłki na udach pod pupą, rzeczywiscie popatrzyłam w lustro a tam tragedia! :-( rozstępy! :-(:-(
Na razie niewielkie, ale nie da síię tego pozbyć :-( Pomocy! :-(

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #368824 przez mala2809
no to Jussstyś witaj w klubie, ja też kilka dnii temu dowiedziałam się leżąc na plaży w stroju, że mam rozstępy :( w pokoju wziełam lusterko i patrze a tu całe uda z tyłu i pośladki też w rozstępach :( ale trudno trzeba się z wszystkim liczyć :silly:

A jeżeli chodzi o lidl to byłam i tak jak myślałam w moim mieście chyba był wysyp kobiet w ciąży bo były same resztki i to w wielkich rozmiarach. Ale pojechałam do sąsiedniego miasta i było wszystko, kupiłam 1 spodnie ciążowe i 2 pary legginsów :) tunikę też chciałam ale na wsystkich rózowych były jakies białe skazy, a ta w kwiatki na mnie średnio pasowała :angry:
Co do staników do zostały tylko na dość obfite biusty bo 85C i większe, ale jakościowo fajne więc szkoda. Ja do takiego dużego to musiałabym chyba skarpetki włożć :silly:

Z moim maleństwem wszystko w porządeczku. Lekarz mówi że chłopak na 100% :) waży 580g :laugh:

13 lata 11 miesiąc temu #368870 przez andra88
Witam wszystkie mamusie piątkowo:)

Od wieczora boli mnie jakoś dziwnie brzuch, tak jakby na miesiączkę :( Wziełam no-spe i troszkę pomogło. Teraz pranie wieszałam i znów zaczyna boleć ohhh :(

Jussstyś Witam w klubie, ja też mam rozstępy. Miałam na pupie, bo 2 lata temu z wagi 85 kg schudłam do niecałych 60kg, więc pośladków nie uchroniłam. A teraz mam całe uda i z tyłu i po wewnętrznej stronie, jak siądę w shortach i widzę te wstrętne rozstępy to zaraz płakać mi się chce :( Ale tłumaczę sobie że widocznie taka moja uroda- choć smarowałam nogi od początku ciąży kremami na rozstępy. Nie możemy się tym przejmować Jussstyś :D

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #368878 przez Jussstyś
andra moja mama tez miala rozstepy w ciazy ale jak urodzila to jej zbielaly, takze pocieszam
sie tym ze bede miala tak samo :-)ja za szybko tyje i dlatego :-(
Z 55 przed ciążą do 74 obecnie...:-(

13 lata 11 miesiąc temu #368892 przez agnesssa
Ania moja mama i teściowa również są aktywne zawodowo, i nie będę mogła liczyć na ich pomoc, w zasadzie na żadną pomoc nie liczę, bo tu w Trójmieście jesteśmy sami z mężem, mamy znajomych ale to są jeszcze single i w ogóle nie mają zapędów do tworzenia rodziny. Też bym chciała zostać z maluszkiem do roku przynajmniej, ale nie wiem jak to będzie z pracą, bo jak się pracuje we własnym, to tak długi przestój odpada :huh: Nie wiem jak to będzie, ale na razie staram się o tym nie myślec, bo po co się denerwować i jednocześnie malucha :lol:

Andra Anulka ja bym chciała mieć różnice wieku 2-3 lata, ale powiem szczerze, że przy problemach z zajściem w ciążę to nie wiem czy moje planowanie ma jakiś sens :silly: Najlepsza wpadka :lol: Qrcze to nie fajnie, że Cię boli :huh: Ale na pocieszenie Ci powiem, że mnie też tak bolało jakiś czas temu i przeszło samo :blink: Ale lekceważyć nie można, jak będzie się często powtarzać ten ból to zadzwoń do lekarza :kiss:

Monia Mała ja też po pracy weszłam do lidla i rozgrabione wszystko, staników w ogóle nie było, ale udało mi się kupić leginsy i tą różową koszulkę, ale pewnie tylko dlatego, że ja właśnie te większe rozmiary noszę :silly: Kupiliśmy też ten termometr, bo znajomi używali go dla swojego maluszka i polecali, więc mam coś już z wyprawki hehe

Aganio WOW ale szybko Ci Twoi fachowcy pracują :lol: Oby tak dalej :blink: Bardzo się cieszę :woohoo: No i jestem w szoku, że chociaż gdzieś nasz stan jest respektowany :woohoo:

Anette
tez będziesz miała swój domek, super :lol: A ty już prawie na finishu :lol: To kiedy planujecie się wprowadzić :unsure:

Jussstyś rozstępy to nic fajnego, ale spoko ja na nogach mam od czasu liceum, i jakoś z tym trzeba żyć, fakt, że od dwóch lat nie miałam na nogach szortów a na plaży chodzę zazwyczaj w chuście na tyłku :silly: Ale powiem Ci, że jak się obserwuje kobitki na plaży to każda cos tam ma, nikt nie jest idealny, a pewnie jak już będę biegac za Maksiem na plaży to w ogóle nie będę się tym przejmować, bo będę zbyt dumna z synka :woohoo: :kiss:

A ja się wczoraj naśmiałam :lol: znalazłam na allegro żyrandol do pokoju małego który mi się spodobał, wysłałam do męża i jemu też się spodobał już prawie zamówiłam, ale stwierdziłam, że jeszcze w domu sobie o nim pogadamy, na a po pracy pojechaliśmy też do castoramy, bo tam większy wybór farb (udało mi się dobrać kolory :lol: ) weszliśmy też w dział oświetleniem, bo nadal nie mam w salonie i ze zdziwieniem patrzę, że jest ten co na allegro oglądałam o 50zł tańszy, mało tego w wielkiej promocji był plafon do salonu, który nam się zawsze podobał ale z racji na cenę nigdy nie braliśmy go pod uwagę, kosztował 350zł zamiast 890zł :cheer:
Nie wzięliśmy żadnego, bo stwierdziłam, że muszę to przemyśleć, wróciliśy do domu i jak zobaczyłam ile kosztuje w necie to od razu chiałam po niego wrócić
allegro.pl/lampa-royal-plafon-6-pilot-pl...lis-i2337794776.html
Ale już było za późno, i dzisiaj mój mąż przed praca tak się przejął, że pojechał zarezerwować hehehe Normalnie jestem w szoku jak bardzo się przejął żyrandolem :lol: :lol:
No i do małego też kupimy, zobaczcie jaki ładny:
allegro.pl/massive-kico-plafon-avigo-401...-10-i2326309303.html

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #368897 przez andra88
agnesssa do lekarza mam na 1 czerwca, jak będzie mnie tak dalej pobolewać to może w pn się wybiorę.
Ten plafon jest super :) Podoba mi się :D Ale my już mamy wszędzie lampy, a do małego wczoraj kupiliśmy lampę tą samą co Wy :D

A co do rozstępów to ja się wogóle nie przejmuję, nie jestem sama na świecie z rozstępami. A co, pochwalę się też że mam cellulit :D Ostatnio coraz więcej widzę młodych dziewczyn, dodam SZCZUPŁYCH, z cellulitem. Idealne są dziewczyny tylko te, które wyszły spod obróbki photoshopa.

13 lata 11 miesiąc temu #368910 przez makrelcia
Mam skleroze i nie pamiętam kto pytał o szkołę rodzenia ale odpowiadam: Nie płacę nic :D Na NFZ wszystko jest więc korzystam. Oczywiście podzielę się doświadczeniami :)

A co do staników to u mnie były ale jakoś się nie skusiłam bo były same z miękką taką koronkową miseczką. A ja jakoś do sztywniaków nauczona jestem :) I liczyłam, że te spodnie to bardziej eleganckie a to zwykłe dresiaki. A tak naprawde nie mam żadnych spodni ciążowych na gumce a już nie mam co na tyłek zakładać. Tylko czy jest jeszcze sens kupować ?

Mój Maluch coś dzisiaj mało ruchliwy :(

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #368917 przez andra88
makrelcia to ja,to ja pytałam :D
U nas też jest na NFZ ale trzeba się zdeklarować że będzie się w tym szpitalu rodzić ;/
Dokładnie, jak za darmoche to korzystać.

Może Twój maluszek w nocy się wyszalał a teraz słodko śpi :) Albo leniuchuje poprostu :) Więc się nie smutaj :)

13 lata 11 miesiąc temu #368923 przez moniab26
makrelcia zaglądnij na allegro do sprzedającego dynia71, można tam za naprawdę niewielkie pieniądze kupić fajne spodnie, ja np ostatnio nabyłam coś takiego:
allegro.pl/8cz104-9monate-wspaniale-spod...-44-i2341226445.html
tak więc wydać te 13 zetów opłaci się jeszcze i teraz, a wcześniej zdarzyło mi się kupić u niego spodnie za 2,45

[*] 30.05.2005 aniołek

13 lata 11 miesiąc temu #368930 przez mala2809
Hej dziewczyny

Wczoraj byłam u mojego gina i oczywiście zlecił mi do zrobienia badania :huh:
Morfologię, mocz, te nieszczęsne obciążene glukozą, ale najciekawsze jest to, że kazał mi zrobić przeciwciała anty Rh, a przecież już chyba w 12 tyg podawaliśmy mu z mężem nasze grupy krwi i wykluczył konflikt serologiczny :angry: może się nie znam i każda z Was to robi, ale myślałam, że w takim wypadku to badanie miałam z głowy już w 12 tyg :huh: pytanie czy się pomylił czy ma gdzieś pieniądza, które znów na to badanie wywale

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka