BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #368934 przez moniab26
hehe kiedyś pisałyście o studniówce porodu, że to jakoś koło Dnia Matki wam wypadnie, ja patrzę dzisiaj na swój suwaczek i... jutro u mnie dokładnie 100 dni :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #368938 przez moniab26
mala2809 ja w poprzedniej ciąży też robiłam dwa razy badanie na przeciwciała, chociaż konflikt był wykluczony, nie wiem, może tak się robi...

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #368939 przez agnesssa
Andra no to wizyta już za tydzień, to super :woohoo: Nieźle z ta lampa do małego pokoju hehe mamy podobny gust :lol:

Makrelcia ja też pytałam o to czy płacisz, to Ci powiem, że masz fajnie, bo u mnie wszędzie chcą jakieś 400zł :angry: :angry: Koniecznie nam zdawaj relacje ze spotkań :lol: Co do spodni, to ja po urodzeniu też mam zamiar je nosić, nawet z tym pasem na bbrzuszek pod luzka tego nie widać, a sa mega wygodne :silly: :silly: Aż do czasu jak nie schudnę :silly: :silly: :woohoo: :lol:
A maluszek jeszcze się rozkręci pewnie :lol: :kiss:

Monia ale jaja ja od tego sprzedawcy też kupuję ciuchy :lol: i jeszcze od askas77, to są zazwyczaj ciuchy z Bon Prix, ale powiem szczerze, że lubie te ciuchy bo gatunek dobry i rozmiar zawsze ten sam pasujący :lol:

Mała ja nie wiem jaka jest zasada z tym przeciwciałem anty Rh, ja też nie mam konfliktu i mi ginka nie kazała robić, ale słyszałam, że czasami mimo braku konfliktu zlecają, tylko po co to nie wiem :huh: Może zadzwoń do tego lekarza i zapytaj dla pewności, czy na pewno masz robić to badanie :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 11 miesiąc temu #368944 przez moniab26
No właśnie, gatunkowo te ciuchy są super i wygodnie się w nich chodzi, a jak popatrzyłam na ceny w katalogu do zbladłam, za te same spodnie 99 zł :ohmy:

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 11 miesiąc temu #368958 przez aganio87
monia mój mail to Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Ja na glukoze ide dopiero 31 maja a do gina 5 czerwca, a bym chciała już wiedzieć czy wszycho ok z moimi maluchami...

[*] 6.11.2011

12 lata 11 miesiąc temu #368983 przez Jussstyś
Mi mój gin już drugi raz zlecił badanie anty Rh, ale dlatego, że z mężem mamy konflikt, tzn. nie mamy ale możemy mieć, gin mnie uspokajał, mówił, że po porodzie dostanę jakiś zastrzyk, żeby w drugiej ciąży konfliktu nie było, bo w pierwszej nigdy nie ma, dopiero od drugiej
aganio ja na glukozę idę w przyszłym tygodniu, tak więc tak samo jak Ty :D a wizytę mam 6czerwca, ale moją niunię zobaczę już w poniedziałek, ostatnio widziałam ją przedwczoraj :D

12 lata 11 miesiąc temu #368986 przez Anulka
Tak, Monia to ja kilka tygodni temu pisałam że mam dokładnie w Dniu Matki studniówkę hi hi hi. A My mamy z Tobą ten sam termin na 03 września :D.

Wiem, że już nie raz był poruszany temat olejków i kremów, ale ja napiszę czego ja stosuję. Stosuję olejka ze słodkich migdałów. Stosuję od dawna. Jestem bardzo zadowolona, bo jest wydajny i kosztuje nie dużo. Ja kupuję akurat stąd:

allegro.pl/olej-ze-slodkich-migdalow-100...0ml-i2361097954.html

Jestem bardzo zadowolona jakością tych kosmetyków. Zamawiałam u nich też kremy do stóp i rąk oraz maseczki do twarzy.

Możecie też przeczytać o olejku ze słodkich migdałów:
www.we-dwoje.pl/olejek;ze;slodkich;migdalow,artykul,11688.html

12 lata 11 miesiąc temu #368997 przez moniab26
Anulka a jak z zapachem tego olejku, bardzo intensywny jest? bo mi nawet zapach oliwki dla dzieci przeszkadza więc może spróbowałabym tego

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 11 miesiąc temu #369005 przez aganio87
Monia śliczna ta tunika :) :) :)

Jussstyś ja też teraz kolejny anty Rh bo też mamy konflikt na początku ciązy było ok więc licze że teraz też wszystko bedzie ok :) :) :)

Ja na szczęście rozstępów do tej pory nie nabawiłam sie i raczej już nie bede mieć ale smaruje sie zwykłym balsamem po kąpieli cały czas tzn mąz mnie smaruje :P :) :)

[*] 6.11.2011

12 lata 11 miesiąc temu #369009 przez Anulka
Monia ten akurat olejek ma bardzo delikatny, wg mnie prawie nie wyczuwalny zapach migdałów.

12 lata 11 miesiąc temu #369024 przez 26joanna
Cześć :)
Dzieki dziewczyny za odpowiedz , czyli to nie jest bzdura z głaskaniem brzucha :huh: w pierwszej ciąży nie wiedziałam o tym i głaskałam i jakoś brzuch mi nie twardniał :blink:
Moj brzuch jest olbrzymi , mam już problemy z depilacja bikini ;) jeszcze sobie radze ale widzę z tygodnia na tydzień ze jest większy :lol:
Byl temat siary i chce wam powiedzieć ze w pierwszej ciąży od 4 miesiąca spalam w biustonoszu a od 6 to pieluchę tetrowa wsadzałam do biustonosza bo miałam takie "fontanny" :silly: siary i karmiłam córkę 8 miesięcy , teraz dopiero czuje ze niedawno mam siarę i widzę na biustonoszu ale nie za dużo :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #369041 przez patys
hej dziewczyny:)
ja dzisiaj odebrałam badania glukozy moczu i morfologii i wszystko dobrze, kilka odchyłów w morfologii niektóre nieco większe niektóre mniejsze ale w ciąązy to chyba norma że nie są idealne:)
a wczoraj jak załatwiałam sobie położną bo jeszcze nie miałam wybranej to się okazało że ona też szkołę rodzenia prowadzi w szpitalu w którym rodzę za darmo i za tydz w środę idę na nią:) ogólnie dla wrzesniowych mam jest dopiero termin na koniec lipca ale ja akurat wtedy jade nad jezioro więc pozwoliła mi przyjść teraz:) strasznie się cieszę że ona akurat będzie moją położną bo podobno jest bardzo miła i dużo osób mi ją polecało:):)

poza tym dzisiaj juz od raa troche pospacerowałam i jakiś brzuszek twardy mi się wydaje:(

a ja dziś idę do mamy złożyć jej życzenia bo jutro od rana przygotowania do wesela, na które muszę kawałek dojechać.... i tak sobie myślę że my już też jesteśmy mamami :silly: nie musimy czekać do za rok...przecież mamy już dzieci baaaaaaaardzo blisko siebie :woohoo: :woohoo:

12 lata 11 miesiąc temu #369043 przez mala2809
Podglądałam dziś czerwcóweczki i wczoraj rozpakowała sie kolejna mamusia :) już 5 dziewczyn przed terminem :)

12 lata 11 miesiąc temu #369061 przez andra88
mala2809 jej to super! zaraz zajrzałam na czerwcowe mamusie, sister.anna tak pięknie napisała że jej mała jest taka mięciutka i kochana, i chrapie jej na piersi że aż się popłakałam, też bym już tak chciała tulić Nikosia. Niech ten czas szybciej leci !!!! :)

12 lata 11 miesiąc temu #369077 przez Ania14.09
To dla mnie nowość. Może źle zrozumiałam, to oboje macie RH+ lub RH - i macie zlecone badanie na konflikt??? Pierwszy raz słyszę, albo czegoś nie rozumiem

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka