BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #420572 przez agnesssa
Kasieńka WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE I ŁUCJI
Ne dość że na rocznicę, to jeszcze dokładnie w terminie :lol: No i kolejny expresowy poród :lol: Czekamy na zdjęcie Twojej ślicznoty :woohoo:

Tak jest dziewczyny mamy pierwszą wrześniową mamusię :woohoo:

Siteczko
Masakra z tym zębem, współczuję :kiss: :kiss: A ja się się do dentysty całą ciążę wybierałam, bo ponoć kontrola obowiązkowa i do dzisiaj nie dotarłam :huh:

Joanna
To faktycznie dziwne, ze po 15 minutach jesteś wyspana :huh: Może musisz się porządnie wymęczyć jakoś :silly:

Czajusiątko dziwne, że każą się w worki pakować, co to za różnica dla nich :huh:

Gorla
koniecznie daj znać po lekarzu :kiss: :kiss: Mam nadzieję, że z Majeczką wszystko będzie dobrze :kiss: :kiss: :kiss:

Moi sąsiedzi zostawili szczeniaka a tarasie i poszli w cholerę, tak potwornie piszczy, że nie mogę tego słuchać i tak od samego rana :ohmy: :ohmy: :ohmy: Normalnie w łeb dostanę :angry: :angry: :angry:

Chciałam się dzisiaj wziąć za szorowanie podłóg :silly: Ale w sumie stwierdziłam, że to nie ma sensu, jak już na prawdę nie urodzę w ciągu dwóch tygodni to będę kombinować a teraz trzeba się cieszyć tym co się ma, czyli ostatnimi chwilami dla mnie samej ;) Mimo, że nadal chciałabym już urodzić, bo męczą mnie wszelkie bóle to uzbroiłam się w cierpliwość :lol:
A tak w ogóle to też najlepiej bym chciała, żeby mi wody odeszły, przynajmniej będę wiedziała że już czas jechać do szpitala ;)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #420573 przez Anulka
Basiek_252 :laugh: :laugh: no rozgryzłaś mnie Kochana , tak mi się podoba teraz moje samopoczucie, że mogę czekać NAWET do ŚWIĄT :woohoo: :woohoo: :woohoo: ( TAK TAK baby_55 :silly: :silly: )

12 lata 9 miesiąc temu #420586 przez kasia7775
Kasienka moje gratulacje :kiss: :kiss: wszystkiego
najlepszego

Basiek wiazadelko pielęgniarka zobaczyła. Zapytam się lekarza co sądzi

Aulka dobra jesteś :lol:

Czajusiatko dziwne te worki :unsure: u nas normalnie torbę mam pod łóżkiem

12 lata 9 miesiąc temu #420601 przez 26joanna
kasienka83 GRATULACJE!!!! To dopiero ekspresowy poród :kiss:
agnesssa w zeszłym tygodniu dużo odpoczywałam ale w tym mam zamiar porządnie się wymęczyć wiec mam nadzieje ze spanie wróci :blink:
Ja tez mam nadzieje ze wody mi chlusną i będę wiedziała ze już czas :blink: Ale teraz jak coś boli i kluje to wiem ze to nie to , jak będzie strasznie bolec to jadę do szpitala :silly: ( takie pocieszenie :) )

12 lata 9 miesiąc temu #420604 przez MADZIA7
KASIEŃKA83 GRATULACJE DLA CIEBIE I ŁUCJI!!! WIĘC MOJE PODEJRZENIA SIĘ SPEŁNIŁY:))) WRACAJCIE SPOKOJNIE DO SIEBIE!!!

Siteczko współczuję Ci tych problemów z zębem, mam nadzieję, że już odpuścił, faktycznie cięzko by było rodzić z takim "dodatkowym balastem".

Joannna26 tak, jestem logopedą, przed ciążą pracowałam 5 lat jako nauczyciel klas 1-3 i jakieś 2-3 lata również jak logopeda (musiałam zrobić dodatkowe studia). Jeśli chodzi o Twoją córeczkę, to głoskę "r" dzieci powinny mówić w wieku 6 lat, czyli mniej więcej wtedy, gdy zaczynaja szkołę, niektóre mówią dużo wcześniej, a jeżeli nie, to trzeba obserwować, w jaki sposób zastępują tę głoskę, bądź też co mówią zamiast niej. I tak np. gdy wymawiają "R" tzw. francuskie - wtedy nie drży koniuszek jezyka, tylko jego tylna część albo mówią "J", wtedy trzeba zacząć terapię logopedyczną już wcześniej, zwłaszcza gdy nie mówią też innych głosek. Gdy "R" zastępują głoską "L", to najczęściej wystarczą proste ćwiczenia. Czasem przyczyną nie wymawiania "R" jest brak ząbków (co się w tym okresie często zdarza, bo mleczaki wypadają) lub też zbyt krótkie wędzidełko języka, żeby to sprawdzić, każ Lusi dotknąć koniuszkiem języka przy otwartej buzi, lub też niech wystawi język na brodę. Gdy nie dostanie do podniebienia lub gdy przy wystawieniu języka na brodę, czubek jezyka ma kształt serduszka, a prze środek biegnie linia, tzn. że winne jest wędzidełko (u większości dzieci tak jest), nie zawsze trzeba je podcinać, zazwyczaj wystarczą ćwiczenia lub masaż. Najlepiej, jabkby jakiś logopeda zobaczył i posłuchał, jak Lusia wymawia "R". Jeśli nie masz takiej możliwości, to opisz mi dokładnie na prive jak córeczka wymawia tę głoskę i napisz swojego maila, to wyślę Ci jakieś ćwiczenia, które mogą pomóc.

12 lata 9 miesiąc temu #420615 przez Lui
Kasienka83 GRATULACJE :)
[/color]

agnesssa - też bym tak chciała, aby odeszły mi wody :D ale się tego raczej nie spodziewam :P
gorla trzymam kciuki aby sie z wszystkim udało zrobić przed porodem
baby_55 to może jeszcze ten tydzień :)
Anulka bo my tu weteranki zostaniemy :D już nic o świętach nie krakaj :D
chasiami u mnie nic z tego nie pomaga, choć bardzo bym chciała :) ale miło, że opisałaś :)
kasia7775 daj znać z tym wiązadełko co wyszło
wiki714 Mój też nie będzie przy całym, nie chce go z resztą obciążać tym nawet jakoś specjalnie, lepiej aby potem było między nami dobrze, niżeli mam coś na nim egzekwować.. a potem miałoby być gorzej - co wyjdzie to wyjdzie ;) Poprosiłam siostrę (jeśli zdarzy przyjechać - przyjedzie). W nocy mam to samo, bolą mnie pachwiny a w ciągu dnia to "kucie", ale to wszystko to psikuś do tego co bolało mnie dwa tygodnie temu. Na mnie herbatki nie działają, piję od 37 przeszło tygodnia, ruszam się i w ogóle :) z resztą widać efekt 40 tydzień :)

Zbieram się do wyjazdu, tylko obiadek zjem :) miłego Dnia Mamusie w dwupaku jak i te z Dziećmi obok :)

12 lata 9 miesiąc temu #420619 przez PolaL
Kasienka83 gratulacje :kiss: :kiss:

Anulka widzę że chcesz sie zapisać do księgi rekordów ginessa z tym przenoszeniem ciąży :)

U mnie dziś dzień lenistwa, odprowadziłam małego do przedszkola i cieszę sie wolnością :laugh: no za godzinę zacznę się po niego zbierać :silly: a tak to laba i wakacje :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #420622 przez Anulka
Lui a słuchaj, Kochana, wiesz ja nie miałabym nic przeciwko urodzenia już takiego ok. 3 miesięcznego maluszka :laugh: :laugh: . Mógł by być już bez kolek i po pierwszych skokach rozwpjowych, już nie pomarszczony, tylko taki z policzkami, puciowaty i śliczny :woohoo: :woohoo: . Zastanów się Kochana, do świat zero wstawania w nocy co 2-3 godziny, ani kupek, ani kolek, ani bolących piersi i lejącego się mleka :silly: . A dziecko bliziutko serduszka :laugh: :laugh: .

PolaL gdyby dawali za to dużą kasę to ja pomyślałabym o tym zapisie do Guinnessa Księgi a tak pozostaje tylko Guinnessa jako ciemne pasteryzowane :laugh: :laugh: ( ale to już po zakończeniu karmienia, niestety :woohoo: .

12 lata 9 miesiąc temu #420627 przez Anulka
Słuchajcie dziewczyny, trochę a inne beczki.

Dziś u Drzyzgi w programie będzie PRAWDZIWA bohaterka " Białej Masajki", to podstawie jej historii napisane książkę i nakręcono film. :)

A niedługo, tylko nie wiem dokładnie kiedy, też gośćmi odcinka będzie azjatyckie małżeństwo, rodzice 3 - ga dzieci, a urodził je MĄŻ, anie żona !!!!

12 lata 9 miesiąc temu #420638 przez chłopek
Kasienka gratulacje

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #420706 przez baby_55
Kasieńka ogromniaste gratulacje :kiss:

Lui kto wie ;) choć szczerze to chyba byłoby mi na rękę pozbyc sie już tego "ciężaru" z przodu i wrócić z nim w foteliku do domu :blink: przynajmniej czasem nie musiałabym tego "ciężarka" dźwigać, mogłabym go przekazać mężowi :silly: same plusy heheh
no dobra to ja czekam na Ciebie i też jadę rodzić :lol: co Ty na to?

Gorla oby sie udało zdążyć ale Ty masz jeszcze trochę czasu więc powinno się udać :woohoo: trzymam kciuki :)

mąż zabrał Adiego na zakupy a ja miałam odpoczać i właśnie ściagłam część prania reszta sie suszy (2 pralki) powiesiłam dzisiejsze wyprane i miałam sie brać za prasowanie, bo sterta rośnie ale stwierdziłam, ze idę się położyć najwyżej będę prasować wieczorem jak Adi pójdzie spać albo jutro i też będzie, w końcu i tak pewnie w najbliższych dniach nie urodzę więc po co sie spieszyć :side:

12 lata 9 miesiąc temu #420730 przez Patka0308
u mnie też dziś dzień lenistwa. Rano byłam na ktg ale nic się nie dzieje... a już myślalam ze może akurat...;) ale teraz od jakiejs godziny strasznie boli mnie krocze, mam wrażenie że mały mi tam strasznie naciska i do tego bardzo intensywnie się rusza, przesuwa, kopie...tak mocno to chyba jeszcze nie było. W weekend strasznie bolały mnie zęby, nie wiem czemu skoro będąc już w ciąży byłam u dentysty i poleczyłam prawie wszystkie oprócz trzech ósemek,ale dziś już jest ok;)

Anulka wiem oglądam ten program, Białą Masajkę i oglądałam i czytałam, jak dla mnie to świetna opowieść :)

baby_55 nie bądź taka pewna że w najbliższych dniach nie urodzisz, a tu będzie niespodzianka jak coś sie zacznie dziać :D heheh ale ja mam podobnie sporo jeszcze do zrobienia ale nic się nie dzieje więc myślę że jeszcze ciągle mam czas :D

12 lata 9 miesiąc temu #420762 przez Sandra85
KASIENKAGRATULACJE!!!ZDROWKA DLA CIEBIE I PIERWSZEJ WRZESNIOWEJ KSIEZNICZKI :kiss: :kiss: :kiss: Anulka fajnie,ze na koniec sie ma takie dobre samopoczucie,ale rodzic 3miesieczne dzieciatko to ja podziekuje :silly: Ja tak jak Agnessa ze wzgledu na te bole i ogolnie ociezalosc to chcialabym zeby to bylo szybciutko i najlepiej zeby mi wody odeszly to bym wiedziala na 100%,ze to juz.Ale sie uspokajam i sobie mowie,ze teraz mam sie nacieszyc ostatnimi dniami takiego spokoju i ciszy w domku :blink: Ale dzis to zaszalalam i caly dom pomylam,wyszorowalam 3 lazienki i schody...Ale teraz jestem padnieta :dry: Ale ostatnie dwa,trzy dni to znowu mialam takiego lenia,ze z lozka bym nie wstawala,dobrze,ze juz mi przeszlo :) Dziewczyny juz wrzesien,takze zadna nie moze byc pewna,ze jeszcze ma czas,bo teraz to w kazdej chwili sie mozemy rozpakowac :silly: Ide sobie dalej odpoczywac :)

12 lata 9 miesiąc temu #420773 przez makrelcia
kasienka83 gratuluje córeczki :) Poród express :) Wracajcie szybko do formy :)

12 lata 9 miesiąc temu #420778 przez chasiami
kasienka 83 Gratulacje!!!!

Widze dziewczynki ze te porody u nas są ekspresowe :) i życzę tym co jeszcze nie urodziły także ekspresowego porodu :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka