- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

basiek_252 melduj się po wizycie co i jak

czajusiątko ja też mam takie sny, ale coraz częściej

chasiami to szybko się zdecydowaliście na chrzciny, my z mężem planujemy na święta Bożego Narodzenia

A ja od paru dni śpię jak mysz pod miotłą

Moja niunia zaczęła wariowac o 4 nad ranem, nie wiedziałam co sie dzieje, bo rzadko o tej porze tak szaleje, ale zaraz się uspokoila i dopiero teraz ją czuję

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
basiek_252 pośladkowo SN?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

W każdym razie zobaczymy, jak w tym tygodniu Julianek nie urodzi się, to w poniedziałek 10.09 z samego rana ja fuuuuuu do szpitala

DOŁĄCZ i TESTUJ :

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
KAsieńka83 czy Ty jesteś już Mamusią? Bo mam takie przeczucie, że tak:)
Anulka to świetnie, że tak dobrze się czujesz, tylko że teraz to już pewnie tak Cię nie gna do porodu, skoro ci nic nie dolega?

Justyśś my też myśłimy o chrzcianch na BN lub w weekend listopadowy - 11, ale w tym roku jest krótki... ale o będziemy myśleć jak Maleńka przyjdzie na świat:)
Kasia7775 mam nadzieję, że Oliwierek lepiej się czuje, dobrze, że choć macie pokoik dla siebie, moja siostra jak była z małym w szpitalu, to co prawda nie płaciła, ale spała na takim leżaku (co tydzień czy dwa po porodzie nie było za wygodne) w pokoju z innymi dziećmi i bała się, żeby mały coś nie złapał. A te TV na monety to przechodzą same siebie;) Co z tym języczkiem? Ma za krótkie wędzidełko? Pytam z ciekawości, bo logopedą jestem i nieraz zlecałam podcięcie wędzidełka starszym dzieciom. Zazwyczaj tym starszym chirurg podcinał laserem i szybko się goiło, ale czasem zamiast podcięcia wystarczały ćwiczenia (u starszych) i masażyki.
- basiek_252
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Już tak bllisko :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Anulka trochę Ci zazdroszczę tego lepszego samopoczucia. Ale pewnie zbierasz siły na poród. A Ty nie jesteś na zwolnieniu lekarskim, że nie musisz się zgłosić do szpitala w dniu terminu...?
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Padnięta jestem, bo katar nas dopadł i nie odpuszcza, nie mogę się ułożyć na łóżku bo Adi wisi na nas na zmianę - inaczej nie daje rady spać, więc jest jeszcze gorzej... ma drugi w życiu katar a ja już czuję że mam dosyć jego chorowania

No dobra nie marudzę Wam już

Kasienka mam nadzieję, że już po

Kto następny? ja muszę jeszcze poprać to chwilowo opuszczam kolejkę oczekujących hehehhe, przyszła paczka z Polski którą mąż spakował a tam masa ciuszków po Adimi prezentów od rodziny i znajomych więc jest co prać

- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)

Za mną nieprzespana noc, zakaz jedzenia arbuzów wieczorem

Oprócz tego, że co godzinę chodziłam do toalety siusiu to razem ze mną trzy razy mój Maż jakby sam był w ciąży

Tak jak napisała Anulka najgorszy okres to pomiędzy 36 a 38/39 tydzień, teraz mnie nic nie boli, mogę chodzić

Wczoraj osłaniałam drzewka na działce siatką, wbijałam paliki z mężem itd, jakby nic.. dzisiaj jedziemy do innego miasta popołudniu, zobaczyć małe autko dostawcze nim pójdę do szpitala, znowu jakieś 200km i wcale nie myślę, o tym że urodzę hehe
Jussstyś to samo mi mówiono co napisałaś

- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)
basiek_252 z tym porodem u Ciebie, mam nadzieję, że jeśli nie teraz to chociaż w ostatnim dniu się Córeczka obróci (trzymam bardzo mocno kciuki, bo wiem, że u paru osób zdarzały się takie przypadki)
baby_55 wracajcie do zdrowia szybciutko, jeszcze masz czas Baby

Kasieńka83 coś mi się wydaję, że Kolejna Mamusia

czyli w poście wyżej o jedną mniej z początku września może być

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
DOŁĄCZ i TESTUJ :

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Kasiańka I jak tam

Madzia no to czekam aż zrobisz takie muffiny i się pochwalisz przepisem, bo na samą myśl mam ślinotok

Chasiami Wykończą Cię ci gości

Kasia Przykro mi, że musieliście wrócić, do szpitala, ale pod lampą raz dwa się wszystko unormuje i wrócicie do domku

Baby Fajnie, że paczka już doszła, to teraz znowu masz dużo pracy

Ania Ja również już mam nisko brzuszek, ale przez to czuje się gorzej

Joanna Przeszła Ci ta opuchlizna

Hanias Tobie również współczuję tych gości. No i mam nadzieję że problemy z karmieniem szybko miną

Mała Zgadzam się, ja też bez stękania się nie poruszam

Andra Dawaj znaka po wizycie

Basiek Czekamy na wieści od lekarza, trzy tygodnie to jest jeszcze szansa, że się maleństwo odwróci

Czajusiątko no to piękny sem miałaś

PolaL U mnie też chrzciny uzależnione od matki chrzestnej, bo w Londynie mieszka, ale prawdopodobnie w październiku będziemy chcieli robić

Zuzu WItaj

Jussstyś My z mężem cały weekend szaleliśmy i niestety nic to nie daje

Anulka Czyli mamy pierwszą mamusię, która dotrwała do terminu, o ile Kasieńka urodziła

Lui jak Ty takie podróże masz w planach to też sobie sprawdź szpitale po drodze

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Hanias współczuję gości... ja przed urodzeniem Adiego zapowiadałam wszem i wobec, że przez miesiac nie wpuszczam gości chyba, że sama zaproszę, inaczej ochrona na bramie nie wpuszcza

- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Madzia ja krwawiłam po porodzie 10 dni, racja ze po SN szybciej przestajesz plamić i macica obkurcza sie sprawniej, a jak karmisz piersią to już całkiem
My wczoraj mielismy zacząć remont w sypialni gdzie mamy byc z małą.. okazało sie że nie bedzie tak hop.. miał byc tylko grzejnik wstawiony i ściana pomalowana, a tu klops, gdzejnik za ciezki po mamy pyty na ścianie, trza cał płytę ściągać , stelaż umocnić ... łooo matko, znów sie nie wyrobia do porodu, aa i jeszcze szafę komandor na korytarzu beda stawiać. Jak rodziłam Oliwie, to dopiero malowali ściany i podłogi kładli, mąż z moim tatą i kuzynem zasuwali po nocy żeby na nasze wyjście skończyc, na szczęscie im sie udało

położna mi mówiła że jak pierwsze urodziłąm przed terminem to z drugim moze byc podobnie, a te bóle miesiączkowe co mówicie to jak mam już etraz, nierqz mnie tzryma 2 godz, boli podbrzusze, nieraz krzyżowe sa.. te sa okropne, ale niby ni c się nie dzieje.
W środe mam gina, strasznie sie martwie co z tymi poszerzonymi komoroami u Maji

- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

chasiami ja tydzień po porodzie też już prawie nie krwawie. jeszcze tylko jakieś plamienia.
moniab ale przystojniak :)podobne oczka ma do mojego

kasia775 niech Oliwierek wraca szybko do zdrowia. Jerzyk też jest żółty ale położna nie kazała jeszcze nic z tym robić,
dziewczynki trzymam za reszte kciuki