- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Moniab26 syneczek mamusi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasienka83
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- agnesssa
-
Autor - Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Siteczko No i dobrze, że na IP byłaś, przynajmniej się nie denerwujesz
Sandra Ja niby też jestem padnięta, spać mi się chce już o 10 a wstaje o 8 i nawet przesypiam te noce ostatnio
Joanna Świetny ten przepis
Lui Ja ostatnio też mam przeczucie, że do terminu donoszę spokojnie
Anulka Masz rację z tą wolnością, i czasami też tak sobie myślę, ale za chwilę znowu już chce urodzić
Patys Oby Mateuszek się jeszcze obrócił
Monia Dużo zdrówka życzę i szybkiego powrotu do formy
PolaL Mam nadzieję, że sama tych ścian nie skrobiesz
Mała I jak tam
Kasieńka Te fałszywe alarmy mogą tylko do nerwicy doprowadzić
Mnie te skurcze przepowiadające zaczynają drażnić, od dwóch dni wieczorem też mnie łapią skurcze i to kilka w ciągu 10 minut, ale trwa to godzinkę i przechodzi, a wczoraj również znajomi byli wieczorkiem i jak mnie te skurcze złapały to się ucieszyli, że ze mną do szpitala będą jechać
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
agnesssa czyli znowu czekasz na skurcze
Madzia ja też się piszę na takie krówkowe muffinki
Ja to nie liczę na poród w nadchodzącym tygodniu, muszę i tak donosić do soboty żeby mieć ciąże donoszoną. A że mam za dużo rzeczy do zrobienia to każę sobie i małej trzymać sie w dwupaku.
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Oj dziewczyny, ja czasem sobie tak jak się zacznę głębiej zastanawiać, to uświadamiam, że to OGROMNIASTY skok w naszym życiu. Kiedyś wydawało nam się, że MATURA to COŚ, potem, STUDIA to COŚ, potem ŚLUB to COŚ, a teraz jak patrzę....matura? no spoczko-foczko, jak nie w tym roku to w następnym, studia? Jak nie dostaniesz się to bez nich też niektórzy ludzie dobrze sobie radzą, ślub? No, fajnie, miło, przyjemnie radośnie, ale jak nie ten to inny mężczyźna....a DZIECKO??? To już BARDZO WAŻNE, TO CZĄSTKA KAŻDEJ Z NAS, TO JEST NASZ ŚLAD POZOSTAWIANY W TYM ŚWIECIE. Zawsze gdy rozmyślam nad tym, przypominają mi się słowa Emilii matki Karola Wojtyły: "Zobaczycie, że mój mały Lolek będzie kiedyś wielkim człowiekiem."
Może o którymś z naszych dzieciaczków, kiedyś dowie się cały świat?
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ale dziśiaj pospałam, że aż w szoku byłam, bo ostatnio codziennie wydaje mi się, że w nocy urodzę i nie mogę zasnąć, wieczorem mam stale twardy brzuch, ale Wy tak już pewnie długo macie i pewnie to normalne, a ja panikuję. Za to rano czuję się dobrze i wydaje mi się, że ho ho.. ile jeszcze do porodu zostało:)
Moniab ale ślicznego masz Synusia! JEszcze raz gratuluję!
Agnessa i Pola pomysł na muffinki krówkowo-kawowe dopiero zrodził sie w mojej głowie i jeszcze ich nie robiłam, więc jeśli wyjdą i będą smaczne, to zaraz na mojego bloga wrzucę, jak na razie mam tam 3 rodzaje sprawdzonych muffinek, które polecam, najbardziej smakują mi jogurtowe z malinami, bo są takie wilgotne, nawet na 2-gi dzień.
Siteczko to dobrze, że się uspokoiłaś i że z Tymkiem wszystko dobrze, prześlę Ci zaraz na maila takie informacje "po porodowe" o naszym szpitalu, które od siostry dostałam.
miłego dzionka:)
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dlatego taka ważna wdaje mi się więź z dzieckiem, ja miałam i mam dobry kontakt z mamą, nie taki kumpelski, bo zawsze miałam do niej szacunek, ale zawsze mogłam jej się zwierzyć i im jestem starsza, tym bardziej ją podziwiam. Chciałabym, aby takie były moje relacje z córeczką.
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Ja dalej mam gości i bardzo mało czasu
Ja zadam pytanie z innej beczki
Chciałam zapytac o krwawienie po porodzie? Jak one długo występuje?
Bo my we wtorek jesteśmy 2 tygodnie po porodzie i praktycznie już tylko symbolicznie plamię. Czy jest to normalne? Tak Szybko? Wszyscy mi mówili że trwa to 6 tygodni.
Pozdrawiam
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Strasznie się dziś wsytraszyłam, bo w drodze do kościoła przewróciłam się, na szczęscie mąż mnie podtrzymał i wylądowałam jedynie na kolanach, a brzuchowi nic się nie stało, ale się boję czy od tego wstrząsu nic Natalce nie będzie, niby się rusza normalnie i nie było to jakieś mocne zderzenie z ziemią, ale na codzień jej takich "wstrząsów" nie fundowałam:(
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Dlugo sie nie nacieszylismy pobytem w domku
Maly zrobil sie bardziej zolty i pojechalismy sprawdzic bilirubine. Byla za wysoka i zostawili nas na dzieciiecym.
Dostal kroplowke i lezy pod taka specjalna lampa.
Madzia nie przejmuj sie, nic sie nie moglo stac od wstrzasu
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Chasiami plamienie moze trwać do 6 tyg (czasem nawet dłużej) ale u mnie skończyło sie dość szybko, jeśli karmi się piersią a dodatkowo poród był SN to macica szybciej się obkurcza i zwykle szybciej kończy się krwawienie, u mnie niewiele ponad 2 tygodnie
Madzia młoda jest w macicy a dodatkowo w worku owodniowym wypełnionym wodami płodowymi więc to amortyzuje wstrząsy i na pewno nic się jej nie stało jeśli nie uderzyłaś nigdzie brzuchem
więcej nie pamietam ... wybaczcie ale czytam w odstępach od rana i się pogubiłam
ogólnie u nas ok, poza tym, ze maż przywiózł katar z Polski i nas pozarażał
uzmysłowiłam sobie, ze nie mamy dla młodej ochraniacza na materacyk do łóżeczka no i jeszcze musimy kupić, pewnie jutro skoczymy jeszcze na szybko do mothercare a przy okazji upatrzyłam sobie w innym sklepie na promocji naczynie do gotowania na parze i chcemy kupić bo juz dawno na nie polowałam
weekend udany
ale i tak nie ma co narzekać
buziaki dla wszystkich mamusiek z dzieciaczkami i tych w dwupaku
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Wczoraj wieczorem zrobiliśmy z sąsiadami ognisko. Złapał mnie taki ból od połowy kręgosłupa w dół rozchodził się na boki taki rozrywający, aż zajęczałam
Madzia dzieci zwłaszcza nastoletnie nie wszystko nam mówią, a mówią, tyle ile sami chcą powiedzieć. Nie ma to znaczenia jaki mamy z nimi kontakt, bo ja uważam, że mam bardzo dobry kontakt z córką, a wiem, że nie powie mi wszystkiego. Czy my mówimy wszystko swoim rodzicom?
Kasia moja Madzia też miała tą żółtaczkę, tylko jak byłyśmy w szpitalu. Była aż pomarańczowa
Moniab maluszek śliczny. Ma takie duże oczka
Aganio właśnie, ja znam dwie pary bliźniąt dwujajowych i są skrajnie inne. Jedno blondyn, drugie brunet, jedno wesołe drugie, mruk itd. Twoje na razie, wyglądają tak samo, ciekawe jak to będzie dalej
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kasiu mam nadzieję, ze Oliwierek dojdzie do siebie i szybko wrócicie do domku.
Ania14.09 nie chodziło mi o to, żeby wszystko dzieci nam mówiły, bo ja też nie o wszystkim mówiłam rodzicom, zwłąszcza nastolatki wolą wyżalić się rówieśnicom. Ale ja uczę w klasach 1-3 SP i te dzieci są jeszcze małe i bardziej przeraża mnie to, że rodzice często nie mają dla nich czasu i ten kontakt ogranicza się do rozmowy typu, co było na obiad w szkole i tak na prawdę nie wiedzą nic o swoich dzieciach. Z tego, co Ty opowiadasz, jak Madzia podchodzi do Twojego stanu i Ci pomaga, to wydaje mi się, że macie dobry kontakt, choć pewnie z nastolatką bywa trudniej niż z młodszymi. A takie małe dzieci często opowiadają mi, jak to bywa w domu i strasznie mi się podobają rodzinki, w których pomimo pracy (i pewnie zmęczenia) potrafią znaleźć czas wieczorem, aby chwilę porozmawiać i powygłupiać się, nawet sobie nie zdawałam sprawy ile to znaczy dla tych dzieci, dopóki mi nie opowiedziały.
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
chasiami ja po pierwszym porodzie krwawiłam równe 6 tygodni tzn. 3 dni dość obficie a później praktycznie miałam plamienia ale 6 tygodni. Równo tydzień po połogu dostałam okres , który był okropny , krwawiłam strasznie i strasznie bolał mnie brzuch i tez po równym tygodniu przeszło do następnego miesiąca
kasia7775 współczuje Ci ze musiałaś wrócić do szpitala
Ania14.09 ja z moja siostra jesteśmy jednojajowymi bliźniaczkami ale różnimy się dużo . Moze za czasów jak ubierałyśmy się i czesałyśmy się podobnie to jeszcze widać było ze jesteśmy urodzone w jednym dniu , ale teraz różnica wielka
Ja dzisiaj strasznie napuchłam