BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 3 miesiąc temu #311336 przez patys
:)a ja od dzisiaj pierwszy dzień na forum:)namówiła mnie siostra: "zobaczysz jakie to jest fajne :) "też nie mam prawie żadnych objawów, może dwa tygodnie temu miałam lekkie mdłości, ale od tego czasu nic:)1 marca idę na pierwsze usg i już zaczynam przeżywać żeby wszystko było dobrze z maluszkiem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #311351 przez Fk
Hej Patys - gratuluję ciąży, i ciesze się, że do nas dołączyłaś.
Który masz tydzień wg cyklu?

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #311356 przez patys
teraz 10 tydzień:) jeszcze dwa i mam nadzieję usłyszę swoje maleństwo:)

ktoś tu pisał, że nie może znieść zapachu ryby:) a ja właśnie dzisiaj rybkę na obiad robię:) podobno bardzo zdrowe w ciąży:)

13 lata 3 miesiąc temu #311371 przez Fk
Też mam taką nadzieję :) Cudowne uczucie. Trzymam za Was kciuki

13 lata 3 miesiąc temu #311374 przez patys
ostatnio się chyba tylko niepotrzebnie nasłuchałam od koleżanek, które dobrze czuły się w pierwszych tygodniach ciąży a podczas usg tak po prostu okazało się, że serduszko nie bije:( no ale nie przyjmuje tego do wiadomości... lepiej o tym nie myśleć:) pozdrawiam i idę przygotowywać rybkę na obiad:)

13 lata 3 miesiąc temu #311404 przez aganio87
Patys witaj wśród naszych ciężarówek :)

Część z was pisze że ma zaparcia a ja odwrotnie od 2 dni miałam rozwolnienie i chyba wole rzyganie i zaparcia niż to... :) :)

[*] 6.11.2011

13 lata 3 miesiąc temu #311435 przez 26joanna
Cześć mamuśki stare i nowe :lol:
Ja dzisiaj cierpię na lekkie bóle głowy , ale jestem rozanielona , uśmiecham się nawet do lustra :P Lusia ma dzisiaj tez wolne ale ładnie bawi się u siebie w pokoju :lol: a ja nadrabiam zaległości ze sprzątaniem. :laugh: bo jutro do polskiego przedszkola Luska a ja na zakupy, musze sobie większy biustonosz kupić bo moje piersi nie mieszczą się w żadnym :lol:
Dziewczyny macie już żyły na piersiach?

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #311467 przez makrelcia
U mnie już od kilku tyg widać wszystkie żyłki na piersiach.
Właśnie zjadłam 2 kiwi i mi nagle brzuch mi się zrobił okrągły :) Tak sobie myślę, że może mój dzidziuś już jest prawie wielkości kiwi :)

Co można kupić teściowej na 60 urodziny ? Macie jakiś pomysł ? Kosmetyki odpadają bo nie używa... ogólnie co nie wymyślę to jakoś mi nie pasuje do niej :/ Pmocy :):):)

13 lata 3 miesiąc temu #311542 przez andra88
hej dziewczyny :)
Patys- witam nowa koleżanke :)
Ja też się martwiłam że nie mam żadnych objawów. A do tego doszło kolejne zmartwienie, od samego początku miałam bardzo tkliwe i bolące piersi, które ustały może w 7-8 tyg ciąży. Oj boziu co ja wtedy przeżywałam ( ktoś mi powiedział że to źle że objawy znikają, szczególnie że masz np.tylko ból piersi i nic po za tym) - dziwie się że mój narzeczony ze mną wytrzymał:D A byłam u lekarza i dzidziuś rośnie jak na drożdżach :) Każda kobitka jest inna i inaczej przechodzi ciążę :) Główka do góry i proszę mi się tutaj nie denerwować ani nie przejmować bo dzidziuś tego nie lubi :) Ja też mam już na piersiach żyłki i jakoś dziwnie po bokach brzuszka :huh:
A jak mija dzionek kochane?? Bo ja jem, jem, jem, jem....... Dziś masakra jest ;/ Lodówka na kłódkę zamknę :D:D
Miłego dnia, pozdrawiam ;P

13 lata 3 miesiąc temu #311589 przez aganio87
Joanna ja też znieniłam w tygodniu stanik na większy i gdyby nie kupno nowego większego biustonosza to nie powiedziałabym że jestem w ciąży, nawet nie tyje lecz schudłam i jak sobie obliczyłam że powinna ważyć ok 2kg więcej to schudłam o te 2kg i mam jeszcze mniejszą wage niż na pierwszej wizycie u gina...

Jak wcześniej sie cieszyłam że brzusio sie pokazuje tak teraz znika...a tu dopiero za 2 tygodnie do gina ide i zaczynam znów mieć schizolka że cosik nie tak jest z moimi szkrabami bo przecież jak ciąża mnoga to powinno być wszycho podwójnie....

Nic mi nie jest piersi nie bolą, wymiotów ani mdłości też nie mam...

żyłek aż takich widocznych nie mam może 1 czy 2 ale to od początku jak pokazała sie to tylko ona jest....

makrelcia a jakąś statułetkę, albo jakąś zawieszkę na łańcuszek???

[*] 6.11.2011

13 lata 3 miesiąc temu #311596 przez agnesssa
Czesć dziewczyny :woohoo:

Witam nową wrześniową mamusię :D rozgość się kochana :D

A ja właśnie wróciłam od lekarza i jestem taaaaakkkkaaaaa szczęśliwa :lol: :lol: :lol: :lol: Moja dzidzia ma już 3,84cm i jak tylko pojawiła się na ekranie to machała do mnie rączkami :D Mam nawet filmik z usg, ale moje maleństwo to złośniczek małybo jak tylko gin zaczęła nagrywać to już nie machało :blink:
Był ze mną mój mąż i to była bardzo wzruszająca chwila :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Cudowne uczucie widzieć już swoją kruszynkę, te maleńkie rączki i nóżki:):):)

Miłego dzionka :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 3 miesiąc temu #311602 przez aganio87
Śliczna dzidzia :) :) :)

[*] 6.11.2011

13 lata 3 miesiąc temu #311603 przez Anulka
Witaj Patys wśród Nas, wrześniowych mamusiek :laugh: .
Na kiedy masz termin?

Kochane ja Was tak czytam czytam i zaczynam zastanawiać się czy mój gin mnie dobrze prowadzi. Wybrałam go gdyż poleciła mi moja szwagierka, poza tym czytałam opinie pacjentek o nim w rankingach lekarzy. Ale ja USG miałam jak dotąd tylko jeden raz przy pierwszej wizycie. Wy jak czytam, miałyście już kilka razy robione. Chociaż z drugiej strony, słyszałam, że USG, gdy ciąża przebiega bez komplikacji, robione jest tylko 3 razy w ciągu całej ciąży, ponieważ jest szkodliwe dla maluszka. Luteiny też nie mam zapisanej, biorę tylko kwas foliowy i witamy. Może to dlatego że w badaniach było wszystko OK? Nie wiem :huh:

13 lata 3 miesiąc temu #311612 przez aganio87
ja też nie biore luteiny mimo że zaszłam w ciąże 2 miesiące po poronieniu może teraz przy następnej wizycie sie coś wiecej okaze...

[*] 6.11.2011

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #311614 przez makrelcia
agnesssa jakie maleńkie cudo :) Te łapki i nóżki, cudowne... Nie mogę się już doczekać mojego usg :)

anulka jeśli wszystko jest ok to nie ma się czym martwić. My tu luteine bierzemy zapobiegawczo po naszych wcześniejszych przejściach zazwyczaj. Wieć jeśli jest ok to po co się faszerować ?? A usg to każdy lekarz ma swoją teorię. Ja mam np na każdej wizycie. I cieszę się z tego :) I jakoś mało mnie przekonuje, że usg może być szkodliwe dla maluszka...

aganio87 jak nie dostałaś luteiny to już raczej nie dostaniesz. Już pomalutku łożysko przejmuje funkcję także dopiero pod koniec ciąży możesz dostać lutka na podtrzymanie :) Ciesz się, że nie musisz tego świństwa ssać bo ja wieczorami to się tak z nimi męczę, że szok !!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka