BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #477030 przez patys
majka ja dostałam skierowanie do alergologa jak byłam z Matim w szpitalu bo powiedziałam że ma alergie pokarmową i nam doktor przy wypisie dał skierowanie do poradni alergologicznej wiec za darmo na szczescie:)

siteczko ja biore femibion te co w ciąży....teraz przez tą skazę mam mało zbilansowana dietę więc biorę wczoraj mi gin powiedziała że ok że mogę je brać...biorę je w sumie od narodzin Matiego

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #477101 przez hanias
ja biorę pregna plus - te witaminy co w ciąży.
Dzisiejszy dzień nie należy do najlepszych, Hania nie może coś pospać. jak zasypia to na 15 minut po czym się budzi i płacze :dry: Oby nocka była lepsza!

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #477115 przez chasiami
Alicja dzisiaj skończyła 3 miesiące :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A my z mężem dzisiaj mamy półtorej roku po weselu :)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #477119 przez baby_55
Siteczko ja też te co w ciąży, przy Adim brałam femibion a teraz tutejsze

Patys
może po prostu trzeba czasu :) będzie dobrze :)

Chasiami śiczności :blush: sto latek z okazji 3miesięcznicy

12 lata 5 miesiąc temu #477122 przez patys
chasiami mamy taki sam fotelik jak wy:)

hanias u mnie dzisiaj przeciwnie Mati od rana spał już łącznie 5 godzin:)ale teraz już marudzi na foteliku:)

12 lata 5 miesiąc temu #477131 przez siteczko
Ja też biorę femibion :) Ale zastanawiałam się czy jest coś innego, tańszego ;)

chasiami duż dziewczynka już jest z tej Twojej Alicji :) W takim razie wszystkiego Naj z okazji 3 miesięcy Alicji i Waszej rocznicy ;)

hanias czasami też mieliśmy takie kiepskie dni w spaniu... dziś póki co spał 25min a później 2h18min ;) i to tyle, zazwyczaj w ciągu dnia śpi mi ok 3h jak jest dobry dzień ;) z tym że tak na prawdę wstaliśmy dziś o 10 :) no ale położyliśmy o 24 :| i w sumie spał 8h40min od 24-10 :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #477137 przez hanias
chasiami - ale Ala już duża dziewczynka :laugh: i jaką ma czuprynkę :lol: super!!!
My Hanię kąpiemy już o 18.30, bo potem jest padnięta. Kiedyś jak próbowałam ją przeciągnąć z myślą że potem w nocy trochę dłużej będzie spała to była masakra. Ze zmęczenia jeszcze gorzej było jej zasnąć. Więc 18.30 kąpiel, masażyk, cycuś i spać. Tak ok 19.15 juz śpi.
No to teraz ja pochwalę się moja maleńką:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #477141 przez hanias
jak ukryć zdjęcie dla niezalogowanych?

12 lata 5 miesiąc temu #477171 przez patys
hanias piękne zdjęcie:)

12 lata 5 miesiąc temu #477177 przez MADZIA7
Hania i Chasiami śliczne dziewczynki!:)

Baby dzięki za radę, na razie kazałam męzowi smoczka lovi kupić, może się spodoba, na razie próbowaliśmy 2 rodzaje aventu i butelki i smoczka.

Siteczko może faktycznie będę później kąpać, dziś NAtka zlitowała się nad moim kręgosłupem i odsypia nockę, nawet do łżóeczka udało się ja przełożyć z rąk, co jest nie lada wyczynem:)

Dziewczyny, czy jeśli biorę apapy i takie maści co troszkę przenikają do mleka, to czy to jakieś przeciwskazania do szczepienia są? bo w piątek idę i się zastanawiam.

Co do witamin, ja odstawiłam pregnę plus i biorę pregnę dha, bo w szpitalu zalecali mi te dha, czy omega coś tam, zastanawiam się czy to wystarczy, bo tam już chyba innych witaminek nie ma, no i żelazo biorę nadal.

Czy Wasze dzieci kładą głowkę częściej w jedną stronę? Bo NAtalka kłądzie z reguły na lewy bok i zastanawiam się czy coś z tym robić, czasem pieluszkę jej podkłądam, żeby dała głowkę na drugi bok, a z drugirj stron czytałam, ze do 4 m-ca to taki odruch i się lateralizacja kształtuje, więc może nieporzebnie tą pieluchę kłądę?

12 lata 5 miesiąc temu #477198 przez hanias
Moja Hania też właśnie wybrała sobie lewy bok. Ja ją kładę na prawy a na i tak się przekręca. Poczytałam wczoraj w necie i się trochę zdenerwowałam, pisało coś o asymetrii i rehabilitacji. przeraziło mnie to troszkę. Jutro ide na szczepienia to się zapytam czy to coś złego że ona wybrała sobie jedną stronę. Myślę że apapy i maści nie są przeciwskazaniem do szczepienia, bo ja jestem na antybiotyku i jutro mamy szczepienie.
Dajcie znac jak ukryć te zdjęcia!

12 lata 5 miesiąc temu #477309 przez MADZIA7
Hanias żeby ukryć zdjecia naciśnij te dwa ludziki w opcjach na górze - hide

12 lata 5 miesiąc temu #477375 przez hanias
ok.dzięki.
No a my juz po kąpieli. Hania właśnie zasypia :) a ja czekam na mężusia aż wróci z pracy.

12 lata 5 miesiąc temu #477530 przez kasia7775
Madzia moja koleżanka miała też problem z butelka dla małego, ma 4 miesiące i tylko cyca bierze. Nie ruszył Avent ani tommee tippee. Dałam jej Dr. Brown's i mały powoli załapał. Tak więc trzeba próbować z różnymi butelkami :)
Mój synuś też głowę kładł w jedną stronę, a teraz widzę, że już powoli zaczyna prosto układać.

hanias piękna córcia na super fotce :kiss:

chasiami wszystkiego najlepszego na 3 miesiące :kiss: córcia śliczna :kiss: :kiss: :kiss:

Aganio chłopaki super :kiss:

A my dalej chorzy, maluszkowi już jakby lepiej. Dziwi mnie, jak ładnie przechodzi choróbsko. Śpi i je normalnie. Za to ja coraz gorzej się czuję. W nocy wzięłam Polopirynę Complex i spać nie mogłam. Miałam silny ból żołądka, a potem mdłości i wymioty. Masakra. Teraz trochę lepiej.

12 lata 5 miesiąc temu #477651 przez moniab26
siteczko odpowiednik femibionu - tylko o połowę tańszy to pregna plus - w ciąży już sobie zamieniłam te witaminki.
Mój Oskar zawsze układał główkę na prawą stronę, nawet jak mu ją obróciłąm to i tak zwracał z powrotem na prawo a ostatnio zmieniłam mu kierunek spania tzn. tam gdzie była główka są teraz nóżki i na odwrót i zauważyłam ,że teraz coraz częściej odkręca główkę na lewo.
Jeśli chodzi o butelki to my od początku używamy aventu i nie było problemu z " zassaniem ".
Muszę się wam pochwalić - zmobilizowałam się wreszcie i uszyłąm naszemu królowi pościel do łóżeczka

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka