BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #536040 przez chasiami
Dziewczyny wiecie co wczoraj po raz pierwszy widziałam, jak dziecko może wymiotowac (zwymiotowała na łóżeczko przewijak, siebie i wszystko w około)
A zaczeło się od tego że ledwie co pojadła, zaczeła cisnąc kupkę, ale niebardzo jej to szło, po ok 10 min skończyła i wziełam ją na przewijak i jak zaczełam przebierac, to ona dalej robiła kupkę. Miała to troszke twarde, cisla cisła a ja jej jeszcze nóżki do góry bo chciałam wytrzec i jedno ku drugiemu i wszystko co zjadła to zwymiotowała.
Nie wiedziałam co robic, rozebrałam ją owinełam ręcznikiem i zaniosłam mamie (mama ją okąpała) a ja z mężem wszystko wycierałam.
Potem ją połozyłam do łóżeczka i mała obudziła się dopiero o 7 rano. Widocznie nie była głodna mimo to że wszystko zwymiototwała.
Ale byłam przerażona.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #536055 przez makrelcia
chasiami miałam identyczną przygodę wczoraj. Chciałam Małemu dać kaszke łyżeczką ale był tak zmęczony, że chciał tylko butle. Płacz, ryk itd to się zlitowałam. Jak dopadł to wygutał wszystko raz dwa. oczy mu się kleiły to go poszłam przebierać i mi tak chlusnął, że z wrażenie nie robiłam nic. pozwoliłam, żeby wszystko wypluł. Ale miałam wrażenie, że to było 2 razy tyle co wypił. Koszmar. Ale po godzinie był znowu głodny :D

A wasze dzieci jeszcze ulewają ? Bo u nas są dni, że jest ok a czasami to aż ręce opadają. Maił ktoś na to jakies leki ? pomogły ?

Mi też włosy lecą strasznie. Garściami aż wychodzą. Na począku to się przeraziłam - złe wspomnienia po chorobie brata. Miał białaczkę i też mu tak wyłaziły włosy :( Cały czas wyłażą. I są wszędzie. Staram się związywać ale i tak ciągle gdzieś są. Najgrsze że wkoło młodego ich pełno. A na dodatek nie dość, że ja się kłacze to nasz pies też (owczarek długowłosy) Także jak zamiatam to na miotle malą peruke 2 razy dziennie mam :D

Mój kawaler :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #536083 przez chasiami
Makrelcia - jaki młody Elegancik! :) Super! :)

Jak się chwalicie to ja też muszę się pochwalic :)
Zrobiłam jej dokładnie dzisiaj zdjęcie (robie zdjęcia co równy miesiąc, żeby potem ładnie to porównac)
Moja Solenizantka :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #536094 przez MADZIA7
A ja dokłądnie rok temu dowiedziałam się, ze będę Mamą!:) W Dzień Babci:)

12 lata 3 miesiąc temu #536103 przez Patka0308
chasiami gratuluję 5miesięcznicy :) coś zdjęcie mi się nie wyświetla Twojej solenizantki.
makrelcia duży już jaki i elegancik jak się patrzy :):)
Co do wypadania włosów to u mnie to samo, strasznie wypadają i są wszędzie ale podobno mają prawo wypadać tak do pół roku po porodzie, tak mi pow jedna fryzjerka.
Co do ulewania to u nas też bywają dni że jest ok, a bywają i takie że ulewa mały strasznie.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #536117 przez chasiami
Dziękujemy :):)

Poprawiłam się teraz i już powinno się wyświetalc zdjęcie :) Ale zmiejszałam je w pancie kilka razy i dlatego :P

Madzia7 to My dzisiaj mamy okazje do świętowania :)
Ja dowiedziałam się ze jestem w ciązy 22 grudnia i też urodziłam miesiąc wcześniej niż ty :)

12 lata 3 miesiąc temu #536147 przez Jussstyś
makrelcia elegancki chlopak :kiss:
chasiami to wszystkiego najlepszego na te 5 miesięcy dla Alusi :kiss:
To ja myslalam, ze tylko moja ma takie długie włoski, ale widzę, ze Alusia tez ma długie :-)
Ja dowiedziałam síe o ciazy w piątek 13-go stycznia :P

Co do wypadania włosów to mi wypadają ale juz troszke mniej :-)

To ja míalam podobną historię do chasiami
W nocy Julcia síe obudzila o 4 to zmieniłam pieluszkę i dalam butle i zasnela. Za jakas godzinke słyszę ze cos tam skrzeczy, wstaje patrzę a ona lezy w wymiocinach :ohmy: miala cala poduszkę mokrą, cala buzię z prawej strony, zaklejone oczko i cale mokre wloski z tylu :silly: buzię jej umyłam, a włoski przetarlam namoczona pieluszka tetrowa... Dobrze, ze niunia zasypia tylko na boku, od jakiegoś czasu nie zaśnie na pleckach choćby nie wiem jak zmeczona byla, wyjątkiem sa spacerki w wózku.
patys trzymam kciuki razem z Julcią :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #536250 przez patys
dziewczyny dzieki wielkie za trzymanie kciuków....bioderka już duuuużo lepsze i szelki może nosić tylko na noc:):)wreszcie swobodna zabawa w dzień na macie:) a wizyta u alergologa lepiej nie mówić..zero porad czegokolwiek mówie że chciałabym recepte na mleko dla alergików bo jak pójde do pracy to chce żeby je pił a najwyżej rano i wieczorem będę karmić swoim...no i na to pani alergolog: a po co pani mleko inne? mozna słoiczki wprowadzać..no i moje zdanie się kompletnie nie liczyło nie dostałam recepty...inni wiedzą lepiej...porady co do mojego jedzenia to takie żeby znowu urozmaicac diete i sprawdzac jak mały reaguje wiec wczoraj dopadłam się do sera białego:)jak spytałam co matiemu wprowadzac ze słoiczków ze względu na te niby alergie to powiedziała że nie wiem? żebym sobie poszukała w necie....

mi też wypadają włosy a co do ulewania to pierwsze 3 miesiące było z tym ciężko a teraz zdarza się może raz na dwa tygodnie....za to kupki mamy troche wodniste.....miłego dnia dla mamusiek, mój maż dzisiaj o 11 już wraca mam zamiar zrobić porządek z ubrankami małego bo dostałam po znajomej 3 torby ubranek naprawdę pięknych, kurtki nike, spodnie chyba z 10 par, koszule w krate chyba ze 6, podkoszulki, body, czapki, skarpetki....

12 lata 3 miesiąc temu #536263 przez aganio87
co do włosów to podetnijcie kilka cm i bedzie lpiwj bynajmniej u mnie tak jest po ścięciu włosów jak ręką odjął bo garściami mi wychodziły a teraz tylko na szczotce... :)

Jeśli chodzi o ulewanie to jeszcze jakiś miesiąc temu to było masakrycznie bo ksawery co wypił to ulał.... ale teraz piją chłopaki 3 razy dziennie mleko i 2-3 posiłki bardziej stałe i nie ma takich problemów:)

Cudne te wasze dzieciaczki są :)

A my( Ksawery i ja) znów katar mamy... :( i marudzimy non stop....

[*] 6.11.2011

12 lata 3 miesiąc temu #536281 przez PolaL
Moja rzadko ulewa, no chyba że przyciśnie jej sie brzuszek podczas noszenia.
Co do włosów to tak to jest ze po ciąży zawsze wypadają. Jak podczas ciąży robią się gęstsze( bynajmniej u mnie) to po wypadają. Co prawda przy Szymku więcej mi wypadało teraz w sumie jest ok, nie narzekam. Narzekałam jak mi w ciąży przeszkadzały bo za dużo ich miałam ( ja mam dosyć gęste włosy do tego ciemne + słońce w lato = marzenie o ogoleniu głowy na zero ;) )

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 3 miesiąc temu #536285 przez PolaL
Moja dzisiejsza solenizantka

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #536293 przez toska
Wszystkiego najlepszego dla małych księżniczek Alusi i Gabrysi. :kiss:
makrelcia oj widzę tu długa kolejkę synowych, przystojny mały elegant :)
patys super ze bioderka dużo lepiej a pani alergolog nie skomentuje, szkoda slow.
Nie będę oryginalna i tez powiem ze niestety wypadają mi włosy a co do ulewania to ostatnio się nie zdarza, wcześniej bywało dosyć często.
Czy Wasze dzieciaki ruszają się dużo w czasie snu, bo mój ostatnio fika nogami,ze aż trochę się przestraszyłam podnosi w gore i opiera o szczeble łóżeczka a wczoraj rano znalazłam go śpiącego przesuniętego na szerokość łóżeczka.

12 lata 3 miesiąc temu #536316 przez hanias
Patys -ten twój alergolog to chyba zapomniał od czego jest!!! Pójdz do pediatry to ci zapisze mleko!!!
toska- moja też zadziera nogi do góry i odkrywa się w nocy!!! i kręci się w łóżeczku, obraca się i nózkami tak tupie jak leży na macie że się śmieję że pięty ją będą bolały!!! hehehe
A jak ją karmię to potrafi wypuścić cycusia, chwilkę pogadać i porozglądać się i dalej pije mleczko hehhehe.
Chasiami - widzę, że Alusia już siedzi!!!! wow, to dopiero silna kobietka!!! :laugh: :kiss:
Polal - śliczną masz córeczkę i ma duże niebieskie oczka - cudne!!! :kiss:
Makrelcia - wystoiłaś przystojniaczka. super!!! :kiss:

A włosy też mi wypadają garściami. Biorę pregna plus ale mi to jakoś nie pomaga :(

12 lata 3 miesiąc temu #536345 przez makrelcia
toska mój też świruje w łóżeczku. Wiecznie odkryty i w poprzek się budzi :) Nogi tak wysoko podnosił że trzaskał w przewijak. Dlatego te jakiś miesiąc temu obniżyliśmy łóżeczko :)

A Jerzol elegant bo do babci się wybierał wczoraj :D

12 lata 3 miesiąc temu #536422 przez Patka0308
PolaL mój Grześ też dzisiaj skończył 4 miesiące :) wszystkiego najlepszego :*
zdjęcie wstawie później, bo narazie nie mam jak ;)

Dziewczyny może wiecie... czy jak się ma własną działalność gospodarczą jakieś 2 lata i jak się zamyka ją to kuroniówka przysługuje??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka