- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- lilian355
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tygrysico niektórzy lekarze to naprawdę nie mają ani serca ani sumienia

Dziewczynki wszystkiego dobrego w nowym roku, oby był lepszy niż ten przemijający, żeby nasze dzieciątka cudownie się rozwijały, żeby nam macierzyństwo służyło i żeby wszystkie problemy przeminęły

Happy New Year!
I pomyśleć, że miesiąc temu męczyłam się na porodówce... a jutro kończymy równo miesiąc

- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Szczesliwego nowego roku wam wszystkim zycze i tym w dwu paku zeby dzis któras nie zaczeła rodzic tylko w styczniu.
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27

no ale chociaz wiesz , ze na dzien dzisiejszy jest oki:)ty
A co do karmienia to juz musisz sama zdecydowac , latwo nie masz ale pomysli ile radosci da co karmienie bez problemów jak to wywalczysz i jaka satysfakcja , ja 3 mam za was kciuki i wierze ,ze sie uda bo teraz jestes juz mega dzielna.
Gagus no z dwojeczka nie jest lekko , chociaz i tak twoja chodzi juz do szkoły wiec o tyle masz lepie

Chcialam wam tez zyczyc szczesliwego nowego roku w powiekszonej rodzince , przede wszystkim żeby wszyscy byli zdrowi a zwłaszcza te nasze szkrabki

- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- lilian355
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
- nanga1989
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mała jest cudowna uśmiecha się co chwile i wydaje śmieszne dzwięki przy karmieniu.

Termin narodzin miałam na 31.grudzień cesarka zaplanowana na 27 grudzień . Chyciło mnie wcześniej:p
Od jakiegoś czasu miałam uciski na odbyt i dziwne bóle podbrzusza.Porównywalne do kolek jelitowych.To był 1 dzień świąt.Mąż imprezował z kolegą w dużym pokoju ja odpoczywała i oglądałam tv.ok 22.30 załapałam straszną ochote na coś ciepłego w lodówce miała BIGOS

Teraz cieszymy się maleństwem i będziemy brać się za konsultacje z lekarzami. Mała będzie miała operację i długie długie leczenia.
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
nanga- współczuję

KasiaT- Adaś tez ma miesiąc

linian- jedź- przynajmniej sie uspokoisz
My wczoraj mieliśmy gości - m.in. 5 miesięczną koleżankę Adasia i było smiechu

Dalej walczę z piersiami - karmie go co drugie karmienie teraz ale nie mam siły odciagać pomiędzy ... trudno- na razie tak będzie.
- nanga1989
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Nasza mała na szczęście ma tylko rozszczep podniebienia zresztą niewiem czy na szczęście-okaże się gdy zasięgniemy porady specjalisty albo wielu "specjalistów" jedno jest pewne bez operacji się nie obejdzie. Staram się być dobrej myśli.
Jeśli chodzi o męża ok 6.00 Rano szukał mnie i wydzwaniał po rodzinie.
Powiem szczerze że nic kompletnie nie wskazywało na to że pęknę tej nocy. Czułam się bardzo dobrze a tu taka niespodzianka...
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A powiem ci , ze porod miałysmy podobny( sensie rozkrecania)szybki i u mnie mala też miała

Tygrysico i takimi dziecimi to zawsze smiechu:)My dzis bylismy u kuzynkoi co ma cureczke równo 2 tygodnie młodsza od naszej kuzki

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo

Wczorak bylismy wkoncu na 1wszym spacerku z malusia bo jakos nie moglam sie zebrac i isc mam nadzieje ze teraz to nadrobie a wczoraj byla pogoda super i sie wybralismy we trojke milutko bylo przy okazji jeszcze zaszlismy do ksiedza i za tydzien w niedziele bedziemy mieli chrzciny malutkiej :)ale dokladnie nie moge wyczaic jeszcze jk uberac mala bo jak ubierzemy za grubo to jest cala spocona potem a jak cieniej to sie obwaiam ze jej zimno a pozniej to i tak jest spocona no ale mysle ze wkoncu wszystko bede wiedziala

A co do nosidelek to my tez mamy takie glebokie i malutkiej napewno jest niewygodnie na poczatku miala glowke tak dziwnie ulozona ale teraz podkladamy jej podusie pod pupe i jest wyzej i pewnie jej wygodniej
Gagusia gratuluje jeszcze raz malutka slodka

Lilian na ciebie tez przyjdzie czas glowa do gory kazda z nas wkoncu sie doczekala czasami mimo zwatpienia juz :)juz niedlugo bedziesz tez miala swoje szczescie przy sobie
Moja malutka w dzien super spi i je czasami czesto i czasami troszke pomarudzi ale jej przechodzi, w nocy zas zawsze o tej samej godzinie 24a 1 rano (maz mowi ze to w czasie kiedy sie urodzila i moze ma cos z tym wspolnego) malutka zaczyna wariowac ssie cyca troszke i zaczyna strasznie plakac i boli ja brzuszek wtedy karmie ja po 2 lyki bo dalej placze i musze brac miedzy czasie do odbicie i masuje brzuszek cos jest nie tak nie wiem czemu tylko czsami jedyna rzecz ktora uciszy i uspokoi ja na chwile to smoczek ktorego nie chcemy dawac zbyt czesto bo malutka sie nim dlawi i nie chce jej pchac na sile. Maz byl w aptece po jakies kropelki bo wyglada to jakby zwijala sie z bolu i dostalismy DELICOL ale niestety nie pomaga tylko dzieki niemu zaczela pusczczac baczki ale brzuszek dalej boli wiec maz znowu udal sie do apteki to dostalam herbate koprowa do picia ze moze to pomoze i przejdzie do pokarmu ale sama juz nie wiem dostalismy tez ESPUMISAN ale zmniejszylismy dawke bo jest od miesiaca ale narazie tylko jeden raz dostala dziisaj drugi i jak narazie bez zmian nie wiem juz przykro mi sie robi jak tak przy jedzeniu sie zwija z bolu i prezy i nie wiem co juz robic w poniedzialek bede sie umawiala na kontrole to zapytam pediatry co zrobic moze cos poradzi
Tygrysica i tak cie podziwiam bo jestes dzielna mam nadzieje ze wkoncu zedecydujesz i bedzie sprawialo ci satysfakcje karmienie a malutki bedzie spokojny. Co do tych lekarzy to naprawde slow nie ma najlepiej wszystko robic prywatnie i zdzierac z biednych ludzi kase jakby nie mozna bylo tego spokojnie zrobic w NFZ wkoncu na cos ida niby nasze podatki no ale coz jak ja mam isc na przychodnie to mnie tez szlag trafia bynajmiej moj maz czasami opiepszy komu sie nalezy hehe bo czsami naprawde tych przychodni nie mozna zdzierzyc
Ja juz dostalam z ubezpieczenia pieniazki, maz tez czeka i na becikowe a za pobyt w szpitalu tez wyslalam ale odpowiedzi na razie nie dostalam wkoncu w szpitalu spedzilam ponad tydzien wiec mi sie nalezy
Adafiora Gratulacje to juz masz taka ladna dzidzie ktora mozesz spokojnie trzymac. Ja w czasie nawalu to przystawialam jak najwiecej do piersi malusia i odciagalam tez do odczucia ulgi i wkoncu inelo

Lilian lepiej z ta grzybica tez bym sie gdzies zglosila bo roznie to z tym bywa przed porodem lepiej dmuchac na zimne
Nanga gratulacje i trzymaj sie kochana mocno i nie poddawaj sie napewno wszystko sie uda i malutka bedzie zdrowa.Miejmy nadzieje ze traficie na super lekarzy ktorzy sie zaopiekuja skarbem. A chyba dodalam zbyt duze zdjecie bo sie nie pojawilo musisz pomniejszyc

Tygrysica slodkie zdjecia ja tez ciagle pstrykam bo nie moge sie oprzec malutka takie miny robi sie smieje
Luska fajne zdjecie male ksiezniczki

I ZYCZE ROWNIEJ WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W TYM NOWYM ROKU
- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Skurcze zaczeły łapac mnie od rana ale takie małe nasiliły sie wieczorem. O godzinie 22 mąz zadzwonił na szpital to powiedzieli ze mam wziasc paracetamol i wziasc ciepły prysznic wiec tak zrobiłam. Wkoncu nie umiałam wytrzymac z bólu to pojechalismy na szpital o godzinie 1:00 wiec wzieli mnie na sale zbadała i stwierdziła ze rozwarcie mam na 3 cmm wiec moge wracac do domu bo niema sensu mnie trzymac. Gdy wrócilismy do domu to lezałam na łózku i zwijałam sie z bółu a mąz sobie grał

- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo