- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Ale fajnie, tyle postów

Kochane ja będę na początku używać pewnie emolium z apteki jak przy Paulince. Nie jest tanie ale super się sprawdziło no i po kąpieli nie trzeba już dziecka niczym maziać czego właśnie bardzo unikam. Im mniej kosmetyków tym lepiej. Kąpałam w emolium całą Paulinkę, główkę także i uniknęliśmy wysepek oraz ciemieniuchy

Przy Paulinie miała Dzidziusia i Lovele ale szczerze to słabo mi dopierały ubranka. Potem przeszłam na Dreft sensitive, zapach ładny ale ostatecznie jesteśmy na Białym Jeleniu. jestem bardzo zadowolona i dla malutkiej też od początku będę w nim prała ubranka.
Ponoć najlepszy Jeleń bądź Jelp, ale u nas po Loveli także nic złego się nie działo.
Linomag jest dobry i u nas jest zawsze w domku Linomag maść. Sudocrem mamy ale używam go dopiero od kiedy Paulinka jest starsza. Wcześniej na pupkę tylko Linomag bądź Alantan plus, a na odparzenia rewelacyjny jest Bepanthen podobnie jak na bolące sutki.
W świetle przepisów kobieta w ciąży nie ma obowiązku jeżdżenia w pasach jednak pamiętajcie, że ryzykujemy życiem swoim i dziecka. Ja zawsze zapinam, a jak mi nie wygodnie to naciągam pas i w okolicach brzuszka trzymam go rękami

Edzia ubranka cudeńka

Karo gratuluję pomyślnego odbioru!!!!! Bardzo się cieszę, że Wasze wysiłki nie poszły na marne

Lecę na śniadanko, miłego dnia

- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Agusia ja podobnie jak Ty bede używać emolium , poleciła mi starsza siostra , która uzywała go do dwójki swoich dzieciaczków, powiedziała, że nie uczula i jest naprawde dobry. Tak jak napisałaś nie jest tani, ale warto. Sudocrem to kolejna rzecz w którą sie zaopatrze.
A jeśli chodzi o proszki do prania to również siostra mówiła,że najlepiej u niej sprawdził sie i dopierał dzidziuś, białego jelenia nie miała, więc może ja spróboje , zobacze jeszcze:)
Za chwilke wyjeżdżam do mamy jak znajde chwilke to sie do Was odezwe. Buziaki papap
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Edzia śliczne te ubranka ;)nie martw się z pewnością zdążysz z ubrankami ;)Miłego pobytu u Mamy życzę

Co do linomagu to u nas w rodzinie jest od kiedy pamiętam używany przy dzieciaczkach

Kochane a to emolium to taka emulsja do kąpieli coś jak oilantum? to dodatkowo natłuszcza?
Groszku ja moją teściową widzę ok 2 razy w roku więc da się przeżyć

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jednak doczytałam tu że jest polecany dopiero od pierwszego miesiąca

www.doz.pl/apteka/p17314-Emolium_emulsja_do_kapieli_400_ml
- Karo290392
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Vivienne <3 Nasz cały świat!
Ale fajnie że forum nasze ruszyło aż tak

Kochane propo buteleczek to wiem że jak sie uda za wszelka cene chce karmić piersia a jak narazie mam dwie buteleczki w zestawie ze sterylizatorem www.vitalbaby.co.uk/stages/stage-0/nurtu...team-steriliser.html
edzia04
Nie martw się bo u nas też jeszcze mnóstwo rzeczy brakuje. Byłam zmuszona zaktualizować nasza liste wyprawkowa i podzielic na 3 miesiace aby zdarzyc na spokojnie z kupnem wszystkiego.
Te ubranka jakie śliczne

groszek
Ja swoja teściowa mam na szczescie daleeeko daleeko ale za czasów jak mieszkałam blisko niej to zrobiła nam straszne rzeczy ..naprawde straszne. nie zycze najgorszemu wrogowi. tak samo nawet jak juz tu sie przenieslismy to tez przez nia mielismy sporo kłopotów . ale nie bede sobie humoru psuć

Co do kosmetyków to ja zostane przynajmniej narazie na Johnson's Baby, polecane tu są, próbki tez sie dostaje wiec moze narazie spróbuje tymi probkami aby nie kupowac niepotrzebnie , a do odparzen itd to bepanthen

Co do proszków - nie mam zielonego pojecia jeszcze, mam niby juz kilka wybranych i polecanych ale zobaczymy jak to wyjdzie ' w praniu'

Mała szaleje juz od rana z czego sie strasznie ciesze

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Karo290392
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja butle mam sprawdzone z aventu, Lovi, MAM, i Dr Browns'a

W sumie to z racji tego, że córa była prawie od początku butelkowa, to przez nasz dom przewinęły się chyba wszystkie butelki dostępne na rynku

TT też mieliśmy ale ani razu nie użyłam i wydałam koleżance

- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

jeśli chodzi o butelki to mam dwie Avent bo były w zestawie z laktatorem i jedną kupiłam taką większą bo mi się spodobała

Groszek Karo współczuję teściowych. Moja nie dzwoni do mnie tylko jak coś do mojego D. no ale to i tak rzadko, tylko jak coś potrzebuje albo jak do D. jakaś poczta przyjdzie więc ja mam święty spokój

Tylko przeraża mnie to że ona chce mi się zwalić na głowę jak urodzę na jakiś tydzień

W ogóle ostatnio moja mama mnie wnerwia

Po za tym nie ma dnia żeby nie dzwoniła po mnie żebym przyszła popilnować dzieciaków. Ja już nie mam do nich nerwów... po za tym ile można. już przez 13 lat swoje rodzeństwo nonstop niancze.. a mam swoją rodzinę i czasem D. się też wkurza bo zamiast z nim spędzić ostatnie chwilę we dwoje lecę do nich.
wybaczcie ale musiałam się komuś wygadać a z D. nie mogę bo on zaraz się denerwuję że daję się tak wykorzystywać i że nie potrafię odmówić. I właśnie tu mój problem boje się jej odmówić...
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A co do mamy to chyba faktycznie Cię wykorzystuje. Musisz postawić granicę bo to są w końcu jej dzieci a nie Twoje a za niedługo Ty swoje będziesz mieć i co wtedy też będziesz zajmować się rodzeństwem?
Przepraszam, nie chcę Twojej mamy urazić, ale to z jej strony trochę niepoważne zachowanie...
Mam nadzieję, że to się zmieni, bo nie wyjdzie to Wam na dobre

- Karo290392
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Masz teraz swoją rodzine o która bedziesz musiała dbać i teraz powinnas odpoczywac a nie jeszcze pilnować dzieci,
W sumie sie nie dziwie Twojemu D. że sie denerwuje bo to naprawde jest wykorzystywanie , a Ty masz prawo do własnego życia , przecież nie bedziesz ciagle na mamy zawołanie.
I powinna zaakceptować to Jak wszystko sie zmienia i Twoje zdanie powinno się liczyć bo w koncu jestes juz dorosła przeciez.
- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Ale się dziś czuje.... Masakra. Wymyśliłam sobie placki ziemniaczane na obiad i już żałuję tej decyzji. Zaraz idę smażyć dla męża bo będzie o 16 a tak na bieżąco to się nie wyrobie... A trochę tego wyszło. Jeszcze przyjdzie brat to będzie chciał i tata jak wróci z pracy. Ech, ja to mam pomysły i to akurat dziś jak dzień mam kiepski. Wieczorem, albo jutro rano pstryknę kilka fotek z naszej już upolowanej wyprawki i się pochwalę

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
przed chwilą znowu dzwoniła, ale mam to gdzieś i nie odbieram - bo się źle czuje

Byliśmy z młodym na spacerze i przy okazji na placu zabaw. Słońce daje popalić, ale w końcu lato