- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mefiana
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Odnosze takie wrażenie, że ostatnio coś wiecej chłopców się rodzi. Na razie w tabelce potwierdzonych mamy dwóch i dziś doszedł trzeci smyk, a dziewuszki jeszcze żadnej

Na razie nie rozmwiam do brzuszka, może dlatego że już naprawdę nie wiem kto mi tam siedzi, ale "myśle" do niego

Asiula- no to pogode masz piękną w takim razie. Spacerek udany i elegancko. Dawno już nie widziałam tak malutkich dzieci

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

Witam nową mamę

moofka - brzuszek spory

Brukselka - przodujemy razem. Ja też jestem +6

Milady - mój wręcz odwrotnie - chudnie! Nie bardzo mi się to podoba, bo będę przy nim jak orka wyglądać

White - i co Ci gin powiedziała o tej wysypce?
air1979 - do grudnia czas Ci zleci jak z bicza strzelił, a później na brak zajęcia narzekać nie będziesz

Kaś_O - Kawał faceta

Gosica - ja też nie wiem dlaczego ale ciągle zwracam się "on". Niby mam lekkie przeczucie, że to chłopiec - chyba bardziej dlatego, że M chce chłopca, ale takiego 100% przekonania nie mam. Wizyta w piątek. Wątpię czy coś mi powie... Raczej się nie nastawiam. Ach! Bardzo miło Cię zobaczyć

mefiana - nie zapomnij pochwalić się fotkami! Ja też "myślę" do swojego. Najczęściej proszę, żeby wreszcie sprzedał kopniaka mamusi

Z moim obżarstwem nieco lepiej. Pochłaniam mniej jedzenia niż na początku.
Do dentysty się wybieram i się wybrać nie mogę, ale jakoś muszę się zmobilizować, bo później będę żałować.
Coraz więcej Was chwali tę poduchę... Mogłybyście podesłać link o jaką dokładnie Wam chodzi? Czy o taką długą czy małą? Bo zaczynam i ja się zastanawiać.
Poza tym u mnie po staremu. Samopoczucie ok. Czekam na piątek jak na zbawienie by wreszcie podejrzeć bobasa!
Pozdrawiam wszystkie!
Do jutra

- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Mefina u mnie za to dookoła same dzieczynki się urodziły i mają urodzić

Ja do brzuszka czasem gadam, siedze cały dzień w domu, mąż w pracy, a że mieszkamy sami to przynajmniej do dzieciaka sobie pogadam od czasu do czasu

- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mefiana.....no właśnie nie....tzn. U mnie jest bardzo dziwna sytuacja jak byłam ostatni raz u pani ginekolog to był 12 tydzien i robiła mi usg to ja oglądałam dzidzie liczyłam paluszki i wogole a tu nagle pani doktor mówi o prosze a tu rakietka.... Ja tak patrzę faktycznie było tam cos widać....ja sie nie znam na tym hehe ale ona mówiła ze to chłopczyk....mi sie to trochę za Wcześnie wydawało.....no ale w czwartek idę na wizytę potwierdzić.....mam nadzieje ze sie nie zasłoni i będziemy mogli podgladnac....hehe

- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)

Agacior moze masz to co ja? Dziewczyny dobrze mowia jesli dzidzia sie rusza bije serducho nic nie cienkie i szyjka szczelne to nie widza powodów do obaw.. Trzeba brac nospe i sie nie przeciągać?
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

mój mąż to już wcześniej miał trochę brzuszka, teraz się cieszy, że ja mam większy.
zaliczyłam dzisiaj z rana dentystę i już mam wszystko zrobione i spokój do października, wtedy mam przyjść na kontrolę. jeta tu Cię mobilizuję do zebrania się w sobie i udania na wizytę

a niedawno wróciłam od gina, wyniki mam w porządku, szyjka ok. słyszałam serducho, chociaż doktor długo jeździł po brzuchu zanim znalazł i ja już w nerwach siedziałam.
- Agacior
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Gosica- ja odnoszę identyczne wrażenie co do mojego M. Dla niego ciąża to coś normalnego a dla mnie to coś cudownego, wręcz niebiańskiego ;D Ale faceci chyba tego nie zrozumieją i nadal będą na nas dziwnie patrzeć jak rozmawiam z brzuchem albo wcinam porcje frytek, śledzia a na koniec czekoladę ;D
Asiula ja też dziś dorwałam się do czereśni i z pól kilo sama wrąbałam, aż mi się uszy trzęsły

Kas_O- najgorsze, że ja jeszcze nie czuję tego maleństwa i nie wiem czy tam u niego wszystko ok. Czasami jak widzę, że brzuch delikatnie mi się nie rusza to wpadam w panikę

Podsyłam linka na rogala jakiego ja mam motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2
Jest spory i można się nim fajnie owinąć i pod brzuch podłożyć.
- mefiana
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Jeta- fotki na pewno wrzuce, oby tylko wszystko dobrze było

Gosica- no to przynajmniej nikt Ci nie zarzuci, że gadasz do siebie, a dzidzia szczęśliwa

Asiula- zazdroszcze tych czereśni. Pojadłabym sobie

Kaś_O- o to chociaż faworyty są w wyborze imienia

Moofka- super, że wszystko jak należy. Oby więcej tak długo nie szukał doktorek

WhiteB- czekamy na relacje z wizyty

- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- moni31
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Witam się po nieobecności ale mialam goscia przez tydzień - ciocię z Irlandii i jakos nie wypadało siedzieć przy kompie
Czuję się juz lepiej, ale energii tez nie mam wiele, często jestem zmeczona...
Co do przytulanek to ja od początku ciąży miałam wielka ochotę... moglabym codziennie i nawet pytałam lekarza czy możemy się przytulać...Ale od pozytywnego testu biorę acard i clexane na rozrzedzenie krwi, więc prawdopodobnie to może powodować lepsze ukrwienie...
Ale z drugiej strony w poprzedniej ciąży tez tak miałam...a leków nie brałam
idę Was nadrobic i na pocztę zajrzeć...
Gratuluje synków:)
Dziewczyny mam jeszcze pytanie czy macie jakieś upławy? Ja mam od kilku dni białe, ale nie taki setek a raczej masełko i zastanawiam się, czy to normalne, czy dzwonić do lekarza?
- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
Agacior zdaję sobie sprawę że ciężko jest myśleć pozytywnie jak coś boli czy się rusza a nie jesteś pewna czy to normalne czy nie. Trzeba być pozytywnej myśli i tak jak mówić tłumaczyć sobie że skoro brak krwawienia i upławów większych to jest ok.
Powiem wam że mi ból przeszedł prawie całkiem jakby ręką odjął a najlepsze jest to że w pierwszej ciąży nie miałam żadnych takich bóli.. A tutaj druga i same sensacje.
Z przytulaniem tak jest że jedne mają podwyższone libido, mi w pierwszej ciąży bardzo bardzo wzrosło pod koniec ciąży a na początku to zero. A inne raczej nie czują potrzeby. Gdzieś w książce chyba przy pierwszej ciąży wyczytałam że w pierwszym trymestrze libido jest bardzo niskie i nie ma się ochoty na tulasy. Później powoli wraca do normy, więc nie ma się co martwić..
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Rozpisujecie się że nie mogę nadążyć z czytaniem przy chwilowym włączeniu laptopa

U mnie z przytulaniem jest tragicznie mogłoby nie istnieć czasem mam tylko ochotę, ale boję się o maleństwo, i jakoś przestałam uważać się za atrakcyjną, po prostu tyję. I taka mięszanka skutecznie wylewa zimny kubeł na głowę.
Wpadam nawet w jakiegoś doła ostatnio, wygląd się zmienia, samopoczucie gorsze i jakoś odczuwam że nie mam tyle wsparcia jak to sobie bym życzyła ze strony męża.
Miłego dnia

- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wow, wracam, a tu mam tyle waszych wpisów do nadrobienia

Ja już po wizycie, dzidziuś ma się bardzo dobrze, pani doktor powiedziała, że rozwija się "książkowo", z USG wychodzi 13 tydzień i 3 dni... nie wiem czemu tak dziwnie... cały czas jest rozbierzność

Na wysypkę powiedziała mi, że to alergiczne... no i że mam ogólnie suchą atopową skórę

Taka moja uroda niestety. Pozostaje mi się oliwkować żeby jak najbardziej nawilżyć skórę

Pytałam wczoraj mojej gin czy widać płeć, to powiedziała tylko, że "atrybutów męskości nie widać"

Ale na kolejnej wizycie będziemy zaglądać między nóżki maleństwu bardziej

Cycki swędzą, brzuch też, cały czas się drapie... A brzuszek nadal mały

Wysyłam zdjęcia maluszka i brzuszka na maila

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

moni ja miałam jakieś małe upławy ale miałam wtedy infekcję i zapodawałam sobie globulki, może lepiej zadzwoń to będziesz spokojna jak Ci lekarz powie co to może być.
mefiana - ja się później śmiałam, że dzidzia bawiła się w chowanego z doktorem

monisia korzystaj korzystaj, ja jadę w środę z mamą na działkę i też będę korzystać z mamusinej kuchni

WhiteB super że z dzidzią wszystko dobrze, tymi rozbieżnościami w tyg się nie przejmuj

- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Odebrałam dziś wyniki badań z moczu i niepokoją mnie krwinki czerwone św 0-1 i w składnikach mineralnych mam wypisane niel. kryszt czegoś na sz.... z dwoma+ (ciężko się doczytać), poj. pasma śluzu i poj. bakterie. Wizytę mam dopiero za tydzień u lekarza ale chyba nie wytrzymam z nerwów tyle czasu....