Dzienniczek ciąży - sklep internetowy Brioko.pl

gdy TSH jest bardzo niskie a FT3 i FT4 w normie

2 lata 7 miesiąc temu #1011429 przez Majka1
Mam pytanie w 16 tygodniu ciąży (aktualnie jestem w 20 tygodniu) miałam robione hormony tarczycy TSH wyszło 0,04; FT3 2,6; a FT4 1,12 czy powinnam być jakoś suplementowana czymś na nadczynność jak twierdzi pani ginekolog czy może na razie nie jak twierdzi pani endokrynolog. Który lekarz ma rację i jakie mogą być powikłania? Nadmieniam ze HbA1c L55 wyszło 5,03 a wartość zalecana to 4-6. HbA1c IFCC to 31,5 a norma to 20-42 wiec jest idealnie nie ma choroby autoimmunologicznej to skąd ten problem z tarczyca? Dlaczego nie działa i czy to nie zaszkodzi dziecku ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

2 lata 7 miesiąc temu #1011457 przez Basiula
Z tarczycą nie ma żartów w ciąży,lepiej posłuchaj gina, mojej koleżance wyszła zła tarczyca w ciąży i'niestety już nie jest w ciąży.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

2 lata 7 miesiąc temu #1012044 przez MarzenkaH123
Z tego co wiem, nadczynność (jak u ciebie) nie wpływa na ciążę, a kiedy pozostałe hormony są w normie - nie suplementuje się <tak jak powiedział ci endorynolog> . Co innego jest z niedoczynnością (ja ją mam) - ona może przyczyniać się do problemów z zajściem w ciąże i do poronień. Ale to tylko teoria, i tak udała bym się do innego endokrynologa, żeby poznać inna opinię

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

  • Koszulka Regularna mama

    Regularna mama

  • Koszulka Brioko baby

    Brioko Baby

  • Dzienniczek ciąży

    Dzienniczek ciąży

  • Dzienniczek żywienia dziecka

    Dzienniczek żywienia

  • Dzienniczek żywienia maluszka

    Dzienniczek żywienia

Reklama

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2007-2018 ZapytajPolozna.pl