BezpiecznaCiaza112023

Żywienie rocznego dziecka:)

13 lata 11 miesiąc temu #241453 przez Emme
moja Tola nie zje więcej jak 210ml i to do wielkiego dzwonu, tak to średnio 180m.
a co dajesz pić? bo u bas wszelkie bobofruty odpadają, bo nie było po nich jedzenia przez cały dzień

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #241470 przez eash
no wlasnie, widzisz, bobofruty daje, rzadko rozcienczam, ale tez herbatke, tylko soki oczywiscie woli bardziej i jest w stanie wtrąbic caly w ciągu dnia (300ml), mimo, ze te dwa razy na dobe dostaje butle mleka - a wiec moim zdaniem pije jak smok. czyli moze w dobrym kierunku zaczynam podążac, chcąc odstawic jej te soki?

13 lata 11 miesiąc temu #241682 przez Marysia27
Spróbuj ograniczyć soki, bo szkoda ząbków, przestaw małą na mineralną, bo ona znika z żołądka jedynie w 15 minut, więc nią "najeść" się nie da ;) moje dziecko swego czasu cisnęło 240 ml mleka, ale odkąd chodzi, to idzie góra 210 i to nie zawsze, z innych posiłków sam potrafi zrezygnować, a ja za nim nie ganiam, bo ładnie się rozwija. Odkąd dzieci potrafią chodzić, często po prostu nie mają "czasu" na jedzenie, jest w końcu tyle rzeczy do zobaczenia :blink:

13 lata 11 miesiąc temu #242308 przez natmur11
a co dajecie na sniadania i kolacje maLuchom? moja corka nie widzi zycia bez parowek a mi to nie bardzo odpowiada:/ az sie trzesie jak je widzi, no i jajecznica. nic innego nie chce ruszyc. moze macie jakies pomysly?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka