BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

13 lata 4 miesiąc temu #483673 przez Satine0
:( ale lipa...a tak mi zasmakowała.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #483674 przez chomiczka
Princess i DOMI, trochę mnie nastraszyłyście :( myślałam, że jest już ok, tydzień brałam antybiotyk, opuchlizna mi zeszła z buzi, ból przeszedł, a tu ta ropa wyszła nie wiadomo skąd. W piątek mam nadzieję dentysta coś zaradzi, może jeszcze to zejdzie do piątku.
Dzięki za informacje :)

Dominia śliczny bobasek :)

13 lata 4 miesiąc temu #483675 przez Satine0
Chociaż teraz czytam to piszą, że raz na jakiś czas można hmmm...

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #483678 przez [email protected]
Satine mi też lepiej rosołek smakuje,może też bo mam warzywa z ogródka i dobre mięsko,wątróbki w ogóle nie powinno sie za często jeść,o ciazy też słyszałam że nie polecaja,kiedyś mówiła profesor o podrobach w tvn style-Wiem co jem.

Dzisiaj na obiadek łosoś moja ulubiona ryba :P

13 lata 4 miesiąc temu #483683 przez dominia
Ja się musiałam nauczyć jeść :dry: strasznie chodzi za mna ciasto .. okropnie :( jakiś dobry placuszek .. teściowa ma przywieźć w niedziele a ja nie moge go zjesc ;(

13 lata 4 miesiąc temu #483684 przez princess
Satine, raz na czas wszystko można. Ja uważam, że wątróbka to zbiór syfu. Jest narządem filtrującym krew i magazynującym. Niestety zwierzęta rzeźne karmione są beznadziejną paszą, do tego ostrzykiwane są antybiotykami, hormonami i Bóg wie czym jeszcze. Wątroba wiele rzeczy magazynuje. Jakbym była mięsożerna to bałabym się tego jeść. Poza tym naukowy nie zalecają często jeść wątróbki ze względu na sporą zawartość vit. A, której duże ilości mogą powodować wady rozwojowe płodu.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #483686 przez [email protected]
dominia a drożdżowe? albo jakiś przepis dla diabetyków? ktoś pisał na forum ze słodkich mam że zjadła pączka i cukier był ok,oczywiście nie namawiam ale jak zjesz takie ciasto dla diabetyków to poprawisz sobie humor

13 lata 4 miesiąc temu #483689 przez dominia
Aganobla chce zrobic muffinki kakaowe albo ciasteczka z jablkiem ale troche sie boje :( muffinki w przepisie maja fruktoze a ten przepis na ciasteczka jakis dziwny .. zobaczymy może się skuszę na święta chociaż żeby nie patrzyć na tą kupe niedozwolonego żarcia bo będę miała swoje i też dobre :)

13 lata 4 miesiąc temu #483711 przez andzia_zg
Satine moja lekarka mówiła,że wątróbke mozna jeść ale nie w duzych ilosciach tzn jak masz np niedobór żelaza to żeby nie próbowac go uzupełniać pochłąniając wątróbkę,ale w inny sposób, bo w wiekszych ilościach niewskazane. Ale to że raz na jakiś czas zjesz sobie to nic nie szkodzi.

[*] Aniołek 10.2014

13 lata 4 miesiąc temu #483716 przez kasia123m
:) a myslalas co my bedziemy jadly na wigilie?heheh...chyba nic..kanapke z salata i serkiem topionym...karpia smazonego nie...barszcz bialy nie...zupa grzybowa?z 1 ziemniakiem..nie wiem...barszcz czerowny ale czy uszka wolno...najbardziej mi zal mojego pysznego smazonego karpia...caly rok na niego czekam...noi o ktorej godzinie ta wigilia
Mi tez coraz ciezej...wchodze do piekrni a tam serniki,,,snikersy....jeju ,...przyjda swieta...czekoldki...czekolady...Matko jak my to przezyjemy..hehe...Zjadlam zupe ogorkowa i ziemniakow wiecej niz 90gram i cukier 116...w normie no ale duzy...teraz dojadalam 3 IG z salata wedlina marceweke i surowke...bo przeciez glodna bylam szybko po tej zuepie...
A ten makaron z tym szpinakiem to ten szpinak na maselko i posolic?czy cos jeszcze dawac...i to dac na ten ciemny makaron?widzialam taki ciemny makaron w sklepei z pelnegoo ziarna...taki mam kupic?Oni zjedza z serem...ech....
niemoge sie doszukac tych buleczek...i tej maki jeszcze nie mam...Domina jak wiesz na ktorej to stronie bylo to mi napisz...dobra i jedna taka buleczka...
a solone przekaski probowalas?paluszki...ciasteczka typu krakersy?w tym chyba tez maka przenna..

13 lata 4 miesiąc temu #483721 przez dominia
Kasia nie wiem co będziemy jadły w wigilie .. chyba karpia upieczonego w folii bez panierki .. a uszek to ja chyba nie przeżyje i zrobie ciasto z mąki z pełnego przemiału i z farszem grzybowym, chociaż barszczu chyba nie wolno to najwyżej zjem same :silly:
Ja zjadłam dzisiaj dwa dania drugie, jedno z wczoraj bo mi zostało a za 1,5h kolejne już dzisiejsze.
Ja szpinak zrobiłam na masełku z dodatkiem wegety i byl całkiem całkiem tylko, że mama jeszcze mi zrobiła sosik z pieczarek i polalam sobie to i bylo pycha :) tak ten makaron jest ciemny z pełnego ziarna :) jest dobry :)
Nie ja nie jadłam żadnych paluszek ani krakersów .. boję się jeść takie rzeczy, dzisiaj spróbuje zrobić te ciastka z jabłkiem, ono się sparzy w piekarniku i nie bedzie miało cukru a przepis znalazłam w trudnych tematach w wątku cukrzyca ciężarnych zobaczymy co to warte :)
Nie wiem gdzie jest ten przepis na bułeczki ale poszukam, jak nie znajde to Ci napisze bo mam w notesie :)

13 lata 4 miesiąc temu #483722 przez Alina2408
Kasia ogranicz sol zastap ja lubczykiem a do smaku do szpinaku czosnek oczywiscie i mozna odrobine cebulki jak lubisz... makaron pelnoziarnisty nie jest specjalnie smaczny ale z wyrazistym szpinakiem moze byc ciekawym doswiadczeniem

watrobka ma duzo witaminy h dobrej na porost wlosow wiec czasem trzeba a poza tym kiedys zajadali sie ta watrobka do bolu wiec spokojnie jak ci zasmakowala to czasem zjedz... watrobka przede wszystkim jest tlusta i ma duzo niezdrowego cholesterolu ale za to jak zjesz grapefriuta to sie wyrowna :) albo baklazana bo on zbija najlepiej cholesterol...

ja juz po korkach na dzis teraz sie bede lenic

...nie oddam Cię nikomu...

13 lata 4 miesiąc temu #483724 przez Alina2408
a u nas na wigilie robi sie tez lososia zapiekanego bo ja nie jem karpia :)

...nie oddam Cię nikomu...

13 lata 4 miesiąc temu #483725 przez princess
Alina, kiedyś ludzie się zajadali ale wątróbkami ze zwierząt ze wsi a nie ferm.

13 lata 4 miesiąc temu #483726 przez Marlena1888
Mrufka masz synka? :)fajnie :) ile ma latek? Ładna mamusia z ciebie :D i wózek też mi się podoba ;)

Ja bardzoo bym chciała żeby rodzić z M, trzymam się motta "razem płodzimy -razem rodzimy " :lol: Mój M ma chęć, wie jakie to dla mnie ważne ;)

Chomiczka
3maj się, współczuje Ci bolącego zęba..

Buziaczek współczuję takiej sytuacji.. Przykre że Twój M ma taki stosunek do Ciebie.. Ale pusty no nie wyobrażam sobie takiego nieodpowiedzialnego zachowania, dzieci w domu a on szuka rozrywek, kumpli :/ Nie chcę Ci radzić cokolwiek, życzę Ci siły i przemyślanej decyzji. Jak dzieci słyszą kłótnie rodziców to jest jeszcze gorzej jakby rodzice byli osobno- Z pedagogicznego punktu widzenia ;P 3mam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło :kiss:

Madlen szkoda, że nerwy Twojego M muszą się odbijać na Tobie.. porozmawiaj z nim, powiedz co czujesz :* szkoda, że nie wykazuje chęci uczestniczenia z Tobą w porodzie, przecież mógł to inaczej powiedzieć, a nie tak z grubej rury..

Ola 3mam kciuki za wizytę :D

Alina to znaczy że już wszystko macie dla dzidziusia? :) tylko wózeczek jeszcze? :) ja bym już dawno wszystko pokupywała, ale mój M mnie wstrzymuje jeszcze ;P

Dominia śliczny ten Twój Igorek! ;)

Princess
kurczę, 3mam kciuki za Ciebie, nie denerwuj się kochana, to nic nie da, a tylko sobie nerwy zszarpiesz i maluszek w brzuszku też niespokojny wtedy. Może faktycznie po porodzie zacznie bardziej Ci pomagać i wspierać :kiss:

Gabille ładnie wyglądasz:)i mamy podobny kształt brzuszka:) a ja już 11+;)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka