- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Monia 1120g czyli jak w ksiażce według tego tygodnia
Super! Najważniejsze, że waga w normie, wiesz jak to ważne przy skokach cukru

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Będziemy miały wszystkie zdrowe dzidziusie

- mrufka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Madlen, Princess, Buziaczek współczuję wam z całego serca że macie takie problemy z tymi waszymi facetami, mój też czasem mnie denerwuje ale nie mogę na niego narzekać.
Monia bidulko takie nocne eskapady są najgorsze ja nie wstaję na siusiu w ogóle ale za to usypiam o 3

Domina rośnie przystojniak super że wizyta wypadła dobrze, a co do wagi to nie martw się jak mały rośnie to jest dobrze ja schudłam 7 kg i jeszcze ich nie nadrobiłam waga mi stoi w miejscu przybyło mi 3kg brzuszek rośnie a reszta chudnie nogi to mam jak patyki.
Ja też myślę o Jadzi oby jej tylko nie zawrócili
Gabriel ślicznie wyglądasz w ciąży
Kasia no powiem ci że fryzurka bardzo ładna ja też się będę wybierać na zmiane kolorku tylko jeszcze nie wiem jakiego myślę o takim toffi ale to dopiero po 10 grudnia jak wróci moja gin i wszystko będzie dobrze.
A właśnie kupiłam wózek miał być w fiolecie a kupiłam czerwony ale jestem mega zadowolona.
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

U mnie sposobem na udany związek jest dużo pracy dla M., bo jak mu się grafik tak ułoży, że ma kilka dni wolnego, to się nie umie odnaleźć. A jak się stęskni to jest zakochany..
Wczoraj wracaliśmy ze szkoły i powiedział, brzydkim tonem, że mam nie myśleć, że będzie przy porodzie. Chyba nie spodobała mu się sala porodowa i gadżety do rodzenia (mi bardzo)
Najprawdopodobniej bym nie chciała jego obecności przy porodzie, sama sobie poradzę, ale było mi przykro, że tak o tym powiedział.
W szkole mówili, że szczęsliwa mama=szczęśliwe dziecko, że dziecko słyszy, odczuwa to co mama. I co? Strata czasu.

Ciężko zrozumiec takie zachowanie, wtedy chcę rozmawiać, on nie, mogę płakać całą noc a on ma to gdzieś.
Wiadomo dlaczego dzieci przeważnie po rozwodach zostają z matkami... Facet kocha, ale inaczej...
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U mnie znowu był problem z zaśnięciem...dopiero jak mi mąż w nocy otworzył okno to zasnęłam. Do tego za dużo myślę jak się położę i to też pewnie dlatego.
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madlen biedna, współczuję

Coś na poprawę humorku
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Gabile wyglądasz pięknie nie wiem gdzie te 12 kg

Ja przytyłam już 10kg ale w sumie też chyba w brzuch i cyce poszło, chociaż z drugiej strony aż tyle to nie chce się wierzyć. Wiem że w ciąży w organizmie zatrzymuje się dużo wody więc może dlatego. W ubrania wszystkie się mieszczę, albo tylko tak się oszukujemy

Co do ibupromu zgadzam się z Princess jest absolutnie zakazany w ciąży ze względu na zawartość ibuprofenu, mój lekarz ostrzegł mnie przed jego zażywaniem, jedynie apap lub paracetamol można stosować i to też wiadomo z głową, jak wszystko

Mi trochę opuchlizna zeszła z dziąseł i twarzy, muszę do końca ciąży co 2 tygodnie chodzić do dentysty na płukanie dziąseł, sama również staram się po każdym posiłku myć i płukać, oby jakoś do lutego wytrzymać. Trochę się zmartwiłam bo niby opuchlizna zeszła ale znowu ropa się w dziąśle zbiera i taka biała kula z ropą się zrobiła, nie wiem czy to małemu nie zaszkodzi ;/
Princess mój mały też ostatnio mniej ruchliwy taki się zrobił, nie mogę się doczekać wizyty czy wszystko jest ok.
Jadzia trzymam kciuki za lot, już niedługo będziesz w domu z Hubim

W sobotę idziemy z A na andrzejkową imprezę. Fajnie gdzieś wyjść ze znajomymi ale mam teraz wątpliwośći czy to małemu nie będzie przeszkadzać. Impreza będzie na sali, nie wiem czy będzie głośno czy nie. Żałuję że idziemy bo po co kusić los. Jak będzie głośna muzyka to mały się przestraszy. Już zapłaciliśmy więc trzeba iść chociaż na chwilę, jak coś będzie nie tak to po prostu pójdziemy. Przed imprezą oczywiście okazało się że nie mam się w co ubrać bo urosłam w pasie (prawie 100cm w pasie i prawie tyle samo w cycach!!! MASAKRA) Żeby kasy nie wydawać kupiłam kieckę na allegro za 34 zł

Satine ja mam żelowe paznokcie teraz i planuję przed świętami dopełnić na styczeń i pod koniec stycznia ściągam, bo we Wrocławiu w żadnym szpitalu nie można mieć nic na paznokciach - chodzi o kontrolę koloru pod płytką, podobno pierwsza oznaka że coś dzieje się nie tak, oprócz tego nie można mieć nawet lakieru bezbarwnego tylko płytka musi być naturalna

Miłego dnia i pomyślnych wieści z wizyt

- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die

... ja pracuje w szkole i niestety moj dyr to dziwny typ a wice to wredna bitch i w tym roku stracilam motywacje trzymaly mnie jeszcze dzieciaki ale one czesto mnie odwiedzaja pytaja co i jak wiec tak jest lepiej ze jestem na zwolnieniu szczegolnie ze nie bylo mowy o braku dyzurow co powinno byc podstawa... zabrano mi tez nadgodziny bez slowa chociaz w wakacje obiecywal jak zwykle no i pozniej nie mial nawet odwagi sie odezwac wiec po co mialam tam chodzic jak wszyscy maja mnie gdzies nawet teraz organizuje jakis obiad andrzejkowy i nikt nie zadzwonil sie zapytac czy nie chce isc... ale to nie o mnie swiadczy tylko o nich...
...my chyba w przyszlym tygodniu wybierzemy sie po wozek bo to w sumie ostatni taki duzy zakup ktory nas czeka...
nie lubie takiej pogody nawet mi sie duuupki nie chce wystawic za drzwi, sprzatnelam juz domek bo jak wiecie przy trzech klopsach ktore sie sypia sierscia non stop to sprzatam codziennie odkurzam i zmywam podlogi... mala mi sie tak wczoraj ulozyla ze brzuch mi spuchl jak balon i juz sie wystraszylam ale jak jej miejsca zabraklo to sie przesunela a ja wyladowalam w toalecie bo mi jelitka chyba przycisnela a jak puscila to dopadla mie biegunka

- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

jak wasze plany na dzisiaj ? jak sie czujecie?
ja wstalam o 9 i od rana telefony niestety bycie na swoim ma swoje uroki

kolezanka kazała bardzo podziekowac za pozdrowienia

pliszka dziekuje

ja co miesiac mam 2 kg na plusie

ola dziekuje

monia wow 14 x w toalecie to juz wyczyn trzeba bylo wziac poduszke i na wc zasnac hehe

sylwia milego dnia w pracy kochana

martyna dziekuje

dominia sliczny synus

buziaczek przykro mi mam nadzieje , ze dasz rade ze wszystkim bo my baby silniejsze niz chlopy jestesmy

domi mam tak jak ty

mrufka dziekuje

madlen twoj m zachowuje sie jakby byl ciagle naburmuszony a sprawianie ci przykrosci sprawia mu przyjemosc ... szczerze ci powiem kochana , ze ciezko doradzic komus

kiedys slyszalam , ze jak dziecko czuje stosunek ojca do matki to tak samo to odczuwa jak mama ...
satine jak u mnie za goraco to tez nie moge zasnac

monia super zdjecie hehe sie usmialam

- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die

a wlasnie ile za wozek on nowy czy uzywany???
a sukienusia cudna

- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a o zabki dbaj kochana , malemu nie powinno zaszkodzic ...
fajnie , ze idziesz na imprezke andrzejkowa my tez moze gdzies pojdziemy ale jeszcze nie wiem gdzie ;/ sukienka sliczna plus jakies jasne dodat45ki i nie bedzie tak ciemno

a i wklej zdjecie przed impreza jak wygladsz w tych ciuszkach ^^
- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
alina to masz roboty tez przy pieskach ja wiem jak my mamy 2 jeden nie gubi siersci bo ma wloski ale drugi nadrabia za pierwszego

a dyrekcja sie nie przejmuj widocznie nie sa kultury nauczeni;/ jak to zwykle bywa w szkolach nie mozna liczyc na wsparcie od przelozonych ;/
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My też idziemy na Andrzejki

W piątek. Znajomi wynajęli lokal, będzie w sumie 30 osób, nie wyszło nas to dużo bo 100zł od pary w tym jedzenie z cateringu (jedna z dziewczyn tam pracuje), ciasto, owoce, napoje. Mam nadzieję miło spędzić czas

Ja zakładam swoją sukienkę, która jest elastyczna, ostatnio przymierzałam powinno być oki

Jak będę się dobrze czułam to i na Sylwestra chętnie bym gdzieś wyszła, bo wiadomo po porodzie to już tak łatwo nie będzie

Buziaczek jesoo jak bardzo Ci współczuję...doprawdy nieodpowiedzialny ten Twój mąż. Sorki, kawał gnojka z niego

Przykre, że masz tyle zmartwień kiedy powinnaś zajmować się tylko dzieciaczkami i kolejnym w drodze...
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Buziaczek nie umiem wczuć się w Twoja sytuacje bo u mnie jeszcze tak nie było i raczej się nie zanosi.. u mnie mąż mi pomaga ile może, gotuje, sprząta, jak go o coś poproszę to generalnie jest to zrobione