BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #484882 przez kasia123m
Madlen 17 mialas tsh?ale mialas robione na poczatku ciazy?
ten lek na czczo pol godziny przed jedzeniem?dzieki bo z tych nerwow to ja nic niepamietam...
nie wysylala mnie do zadnego endokrynologa...kazala brac ten lek i przyjsc za miesiac :ohmy:
dali mi termin za 3 tyg wiec za dwa znow bym robila badania...tsh i ft4
sama znalazlam prywtanie w domu tego endokrynologa...niby moge jechac na 20 do niego...
madlen a jak robisz badania tarczycy to lek i tak bierzesz tak?czy trzeba go odstawic..

Princess uposledzenia umyslowego nie widac na usg...mozg Tosia ma prawidlowo zbudowany..miala badany w 21 tyg dokladnie..pomierzone wszystkie czesci..lekarz twierdzil ze ok...ale to czy jest zdrowa wyjdzie po roku dwoch od urodzenia...zalezy jak bedzie przebiegal rozowj...
u mojego syna do 2 roku rozowj przebiegal idealnie...oprocz lekiich probemow ruchowych...a po szczepieniu na meningokoki cos sie podzialo na 2-3 mies...jakis przydzumiony byl...teraz mam zalegle szczepienie to 5-6 lat ale sie boje...odwlekam...

alescie postow naprodukowaly...przeczytam wszystkie jak mi nerwy troche puszcza...nie wiem czy jechac do tego lekarza...albo bardziej mnie nastraszy albo troszke uspokoi...tylko czy to cos zmieni

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #484894 przez Madlen
mialam 17 w 7t.c. Biore pol godz przed sniadaniem.popijam woda. A przed badaniami tarczycy nie biore. Wtedy po. Badam tsh ft4 co miesiac. W ciazy hormony szaleja. Wystarczy euthyrox a za np 3 tyg powtorka badan. Skoro wczesniej bylo ok to nie ma powodu do niepokoju czy wizyty. Jestes zabezpieczona. Pisze z wanny sory za styl. Teraz mam tsh 1.5.

12 lata 5 miesiąc temu #484903 przez xpatiiix3
Ola no to dobry pomysł, porozmawiam z nim, zresztą zaczynam sobie robić listę pytań, bo jak zwykle części zapomnę ;P

Monia też mam taką nadzieję, jutro się okaże jaki jest ;P mam na 9, więc jak będzie po wszystkim już i będzie ok to będę spokojniejsza ;) Mam nadzieję, że maluszek pokaże w końcu co ma między nóżkami i że w ogóle go zobaczę ;P

Martyna, Pliszka to czekamy na wieści z wizyty ;)

Kasia, Princess śliczne ciuszki ;)

Alina świetnie wyglądasz, ciąża na prawdę dodaję Ci uroku ;)

Dominia nie przejmuj się, na mnie w szkole ciągle są zwrócone oczy, ale ja się nie przejmuję, ja wręcz czuję się ładniejsza i bardziej kobieca z brzuszkiem, więc obchodzę się z tym z dumą, że zostanę mamusią, chociaż nie obywa się czasem bez głupich komentarzy, ale ja to ignoruje, niech sobie gadają co chcą ;P

Jadziu to świetnie , że tak dobrze poszło Wam z urzędnikiem i że się udało w końcu do ukochanego dolecieć ;)

Ja uwielbiam jak moje maleństwo się wierci, często mi po żebrach kopie i jak się wyciąga to tak na pęcherz naciska mi, że czasem nie ma ratunku tylko natychmiastowa wizyta w wc, a w nocy okopuje mi boki i jak się wyciąga to czasem aż z dwóch stron widać takie gule na boczkach u mnie ;P

Kasiu nie martw się wszystko będzie ok z Tosią, będzie zdrową córcią mamusi ;)

A dzisiaj strasznie zmęczona jestem, ciężko mi było wysiedzieć w szkole, głowa boli i strasznie kość ogonowa, musiałam co raz to wyjść pochodzić, bo nie dało się wytrzymać siedząc tak w bezruchu, ale już dobrze jestem w domu sobie odpoczywam ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 5 miesiąc temu #484904 przez Madlen
endo wiecej nie wymysli. Masz wyniki i hormony. Ew. Za jakis czas. Dostosuje sie dawke w zaleznosci od wynikow.moze juz byc idealnie. Dziecko wyssalo sobie co najlepsze.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #484921 przez kasia123m
najgorsze ze nie wiem od kiedy jest zle..moglo byc tak ze na poczatku ciazy bylo ok...a moglo byc tak ze cala ciaze jest zawysokie tsh...chcialabym wiedziec jakie jest ryzyko tego uposledzenia u dziecka..ale pewnie mi nic niepowie bo skad ma wiedziec jak wczesniej bylo...pozostaje sie chyba tylko modlic...

Princess sliczne ciuszki i fajny wozek:)

Alinka fajne foty

madlen mam ten obraz w domnu..hehhe...ale nam tu jednak niepasuje...ale kupilam go w niedziele...dokladnie taki sam :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #484932 przez Madlen
Upośledzenie zw. z hormonami? Nie słyszałam. Słyszałam o poronieniach na początku ciąży przy nieleczonej tarczycy. 1 trymetr najważniejszy. Potem dziecko ma własne hormony.
Na bank zdrowe. Moje i Twoje.
Ja bardziej powinnam się bać jeśli juz. Wyluzuj. Bierz hormony, a TSH spadnie na 100%. Dziecko sobie wzięło, co potrzebuje.

ale jaja z tym obrazem.. uwielbiamy go :) jak to niepasuje? To powieś gdzie indziej ;)

12 lata 5 miesiąc temu #484950 przez Alina2408
dziekuje dziewczyny za komplementy

dominia nos brzuch dumnie a reszte ludzi miej w dupie bo to twoje dziecko bedzie pracowac na ich emerytury :) i tak im odpowiadaj

madlen obraz sliczny, bardzo intrygujacy

ja tak bardzo chcialam wspolne foty z m on sie stawial bylo mu glupio a teraz sie nimi chwali i juz wiemy ze pozniej z malenka tez robimy :) to stronka tych ludzi zobaczcie jakie cuda robia :) www.mynewborn.pl

jadzia jak super ze wszystko sie udalo gratuluje i pozdrow ukochanych chlopakow :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 5 miesiąc temu #484956 przez ola85
Pliszka - Ty już pewnie na wizycie, czekamy na wieści
Jadziu - to super że wszystko się udało, na prawdę przeodważna z Ciebie babka
Andzia - ja też mama Toyotę Corollę :) U mnie jednym z pierwszych objawów ciąży było to że źle się czułam w aucie. Oczywiście jak sama prowadzę to jest lepiej :blink:
Kasiu wiem że to bardzo trudne, ale postaraj się nie martwić o to co było, bo i tak tego nie zmienisz. Wierzę gorąco że z dzieckiem jest wszystko w porządku. A na pewno jest mu smutno jak się martwisz... Na pewno jest Ci bardzo trudno, jesteś wspaniałą, bardzo dzielną mamą.

Ja dzisiaj spotkałam kolegę, który po pół godzinie rozmowy ze mną zapytał czy może nie jestem w ciąży, bo tak mu się wydaję że troszkę przytyłam, ale głupio mu było pytać :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #484957 przez Marlena1888
Kasia nie martw się, takie gdybanie i rozmyślanie jest najgorsze. Trzeba być dobrej myśli i najgorzej jak człowiek się naczyta w internecie. Szkoda, że Twój M tak chamsko powiedział:( Nie wolno Ci tak myśleć, będzie dobrze :* uzbroj się w cierpliwość i poczekaj, będzie dobrze :kiss: :kiss:

Jadzia cieszę się, że dojechałaś szczęśliwie, że tak fajnie przebiegł lot i że jesteś ze swoimi mężczyznami w komlecie :lol: dziękujemy za pozdrowienia :)

ja byłam na kawce u teściowej i szwagierki, teściowa piekła pączki i bułeczki z borówkami, to objadłam się megaśnie ;)to troszkę szybciej ten dzień mi zleciał ;P

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #484959 przez princess
Madlen współczuję Ci wydatków i całęgo zamieszania remontowego. Za to później będziecie się cieszyć :)

Ola uśmiałam się z Twego kolegi :lol:

Ja właśnie wstawiłam do piekarnika Pomysł na zapiekankę makaronową Winiary, ślinka cieknie, już nie mogę się doczekać konsumpcji :laugh: dam znać później czy smaczna :)

12 lata 5 miesiąc temu #484964 przez Madlen
Princess no później będziemy się cieszyć i spłacać ;)
Jadę do szkoły rodzenia. Aż 3 godziny zajęć..

12 lata 5 miesiąc temu #484980 przez sylwia1986
Dziewczynki, czytam Was i czytam i jak już dobrnęłam do końca, to zapomniałam co której miałam odpisać :)

Jadziu super że wszystko się udało, choć nie obyło się bez nerwów.. A powiedz mi jak ta zmiana czasu wpływa na Twoje posiłki i cukry ?

Kasiu nie denerwuj się wszystko będzie dobrze :)

Ja dziś weszłam do sklepu z myślą zakupienia obrusu świątecznego a wyszłam z ręczniczkiem kąpielowym z kapturkiem dla bubka :)

12 lata 5 miesiąc temu #484989 przez jadziatopol
Sylwia dzieki :) na razie ciezko powiedziec...to znaczy wczoraj nie wzielam insuliny na noc o stalej porze bo to byl dzien tutaj i chodzilam,ruszalam sie i jadlam. Cukry byly troche wyzsze ale w normie. Jak szlam spac o 22-ej to nie dalam tez insuliny bo balam sie ,ze nie przespie calej nocki....i cukry o dziwo extra ( dwa razy w nocy sprawdzalam)..nawet lepsze niz z insulina. Dzisiaj zobacze jak z jedzeniem tutejszym bo tego sie boje najbardziej...inne calkowicie produkty. ;) moze byc roznie. I dzisiaj na noc dam insuline. :) Zaraz idziemy na zakupy bo moj syn ma uczulenie na proszek tutejszy i kicha 100 razy na minute...a ja oszaleje zaraz :angry:
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny ktore maja dzisiaj wizyte :)

[/url]

12 lata 5 miesiąc temu #485002 przez andzia_zg
Ola niezły ten Twój kumpel :woohoo:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 5 miesiąc temu #485009 przez sylwia1986
Egh, słyszałyście może tą historię z córeczkami naszego olimpijczyka? Normalnie nie mogę tego czytać, bo zaczynam się stresować...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka