BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

13 lata 4 miesiąc temu #489890 przez princess
I bardzo dobrze, nie odpuszczaj. Ja czatuję na sąsiada, który chodzi z długowłosym owczarkiem niemieckim bez smyczy i kagańca. Ale jakoś ostatnio ich nie widać, może coś się stało z tym psiakiem...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #489898 przez Madlen
No ja też "sprawcy" nie widuję.
A ta czkawka tak jak pisałaś jak mocne kopnięcia..

13 lata 4 miesiąc temu #489899 przez Katriss
czesc dziewczyny ja tylko weszłam napisać że jestem już po wizycie u lekarza i czeka mnie teraz pakowanie do szpitala... mam skurcze i bole brzucha. Wczoraj o mało nie wylądowałam na pogotowiu ale wytrzymałam do wizyty ale i tak szpital nieunikniony... Powtórka z rozrywki... pozdrawiam :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #489903 przez kasia123m
Princess sliczny ten kocyk :laugh: :laugh:

Monia pewnie ze probuje nowych rzeczy bo ilez mozna jesc to samo.nlepsze ze po tych zakazanych cukier jest lepszy niz po dozwolonych hehe.dzis niespalam pol nocy bo mlodego kaszlalo do 12 w nocy,az zwymiotowal i potem od 4 do 5 rano i zjadlam tylko kromke IG bo mi sie wydawalo ze glod czuje a balam sie ketonow i cukier rano 89 wiec spoko luz...Monia czekamy na relacje z wizyt i na foty ciuszkow...ja moze tez dzis ciuchy zalicze bo musze na poczte isc...

Tosia mnie chyba kopie pod zebrami wiec moze wreszcie sie obrocila glowka w dol...nie wiadomo...do swojego gina ide 17 w pon...nawet mi sie nie chce.ciekawe jak sie bedzie tlumaczyl z tego tsh...kazal mi zrobic uklad krzepniecia i toxo nie wiem po co...nie robie tego bo uklad krzepniecia zrobia mi u hematologa.a wogole dzwonie wczoraj do hematolog...jaka mila lekarka..dala mi termin na 2 stycznia.mowi ze mam przyjsc o 11,30 zapukac do niej i da mi skierowanie na krew i po 15 min wynik i mnie przyjme.ze ja w ciazy jestem to nie bede na korytarzu pol dnia siedziec...starznie mila i sympatyczna..

Dobra biore sie za ten schab..niech sie juz piecze

Katriss trzymamy kciuki za powstrzymanie skorczy...jeszcze nie czas...odezwij sie ze szpitala...bedzie dobrze

Suwaczek na dole mi niedziala.nie wiem dlaczego

A jeszcze chcialam napisac ze w nocy strasznie mnie bolalo kolano...dopiero jak cos w nim przeskoczylo to musialo przejsc bo zasnelam...ale bol okropny...nie wiem od czego

13 lata 4 miesiąc temu #489916 przez Madlen
Katriss trzymaj się dzielnie.

13 lata 4 miesiąc temu #489934 przez Satine0
Cześć dziewczyny :))

Nie dawno wstałam :blush: i widzę za oknem troszkę śniegu, który pewnie i tak zaraz stopnieje...ahh kiedy w końcu tak porządnie sypnie? :dry:

Kasia mi ostatnio tez się coś z tymi suwaczkami dzieje ;/ Widzę, że jeden znowu stoi w miejscu.

Ktriss
trzymaj się mocno! ;-) Na pewnie wszystko będzie dobrze.

13 lata 4 miesiąc temu #489944 przez Marlena1888
Hej mamuśki!
Katriss to maleństwo już by chciało wyjść? 3mam kciuki za Was i czekam na dobre wieści :kiss:

Princess śliczny kocyk podoba mi się :)

Aneta śliczny brzusio :)

Ja wstałam godzinkę temu;P Zajadam teraz kanapeczki na śniadanko. wczoraj ok3 godzinek siedzieliśmy u szwagierki Barbórki :blink: fajnie pośmieliśmy :) a dziś jedziemy do drugiej szwagierki na mikołaja ;) tzn do jej prawie 2letniego syneczka :) ale zima :)
a macie spakowaną torbę do szpitala? bo ja własnie będę zamawiać te rzeczy :*
miłej środy :*

13 lata 4 miesiąc temu #489953 przez Satine0
Ja jeszcze spakowanej torby nie mam :) Właśnie czekam na paczkę z "pierdółkami" do szpitala. Póki co mam jedną koszulę, szlafrok, paczkę pampersów i chusteczki ;x

13 lata 4 miesiąc temu #489965 przez ola85
Witajcie mamusie,
Ja jakiś czas nie pisałam, bo chyba jakieś przeziębienie mnie bierze, ale staram się Was czytać na bieżąco.
Sylwia daj znać co u Ciebie i w którym jesteś szpitalu.

Z tymi terminami porodów to też jakoś trochę dziwnie jest, ja miałam OM 17maj i termin mam na 24 luty, a z USG 17 luty.

Michasia nie martw się o małą. Mój lekarz mówił ostatnio, że u większych dzieci wcale płuca się szybciej nie rozwijają - a to od nich zależą szanse na przeżycie.

Jadziu tak jak pisały dziewczyny wcześniej - nie przejmuj się babą. Pomyśl o tym jak stresowałaś się tydzień temu lotem - to dopiero było wydarzenie :) Te leki na ciśnienie to dużo kobiet bierze, ja nie słyszałam żeby szkodziły, za to lekarze zawsze ostrzegają przed wysokim ciśnieniem.

Katriss trzymaj się dzielnie. Mam nadzieję że w szpitalu Wam pomogą
Chomiczka nie wiem czy dobrze zapamiętałam, tzn. czy to Ty pisałaś o tym położeniu pośladkowym, ale moja kuzynka urodziła naturalnie 3 córeczki pośladkowo. Choć jestem pewna że do porodu mamy jeszcze tyle czasu że wszystkie nasze dzieciaczki ułożą się jak trzeba

Pozdrawiam Wszystkie mamusie. Coś jeszcze miałam komuś napisać, ale zapomniałam :blink:

13 lata 4 miesiąc temu #489975 przez gabilee
madlen my chcemy robic dobudowke , w ktorej ma byc kuchnia i schody na wejscie osobne na gore , bo dostalismy od n rodzicow gore dla siebie :) ciesze sie , ale cholernie dlugo to wszystko trwa :(

pliszka Cudna Warszawa zimą :)

13 lata 4 miesiąc temu #489981 przez gabilee
princess kocyk tez super

katriss trzymaj sie dzielnie a dziecko juz sie pcha na swiat? co lekarz mowil?

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #489989 przez [email protected]
Katriss trzymam kciuki,w szpitalu zajmą sie wami i musi byc dobrze :)

Princess śliczna pościel a kocyk taki sam chciałam kupić ale dostaliśmy juz trzy :)

Michasia u nas z OM(15 maj) i usg w 12 tyg wychodzi 20-22 luty,usg 21 tydz 13 luty a według moich obliczeń to koniec lutego a urodzi sie jak będzie pora :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #489992 przez vini-miki
czesc dziewczyny :)
czas sie odezwac ;)
od zeszlego tygodnia nie mielismy neta i telefonu, bo skrzynka sie wysluzyla, wczoraj wieczorem przyszla dopiero nowa :) Powiem wam, ze sa i plusy nie posiadania dostepu do komputera :D
przez te dni zrobilam chyba wiecej, niz w ciagu miesiaca heheh. A Was to nawet nie probuje nadrabiac, bo az tyle czasu to nie mam na posiedzenie :)
Wracam dzis z wizyty. No niby wszystko dobrze, ale mala lezy poprzecznie, widac to jej ulubiona pozycja, bo kreci sie przeciez jak szalona w tym brzuchu, raz glowa ( czkawka) na dole, raz z boku, no ale rzeczywiscie najczesciej siedzi wlasnie w taki sposob jak dzis bylo widoczne na usg. Na wizycie w listopadzie zreszta takie same ulozenie bylo. ze dwa tyg. temu robilam badanie na zaw. zelaza no i dzisiaj mi mowi, ze jest w normie, aaaale, ostatnio mialam 7,2 a teraz 7,4 a powinno spadac w tym czasie...no a jesli rosnie to jest szansa na jakies tam powiklania zwiazane tez z wysokim cisnieniem i jeszcze inne objawy do tego dochodza. No ale u mnie ani jednego objawu z listy, a cisnienie mam zawsze niskie, dzis np. 115/55, wiec jak zwykle. No ale mam obserwowac i w razie W zaraz dzwonic. No i 28 grudnia dopiero wizyta z pomiarami i omawianiem porodu B) . kurcze, oby Zuzienka sie obrocila do tej pory, bo cesara mi ni w 5 ni w 10 :( ale, bedzie co ma byc, narazie sie nie zamartwiam, bo i nie ma czym :)a na wadze 67,6kg, czyli 15,1kg do przodu :S , ale i tak najmniej z tych trzech ciaz narazie przytylam, wiec spoko :)

Pozdrowionka dla Was mamuski :kiss:

Propos tej czkawki, kurde bo juz sama nie dowierzam, ze mozna sie tak obracac, no przed chwila co mialam usg robione i glowa pod zebrami lewymi, a teraz wlasnie ma czkawe i "ta" sie przemieszcza - juz jest przy moich tylach na dole. Zwatpilam, czy mozna sie kierowac tym pykaniem do ustalenia mniej wiecej gdzie jest glowka? Jak to jest u was, czkawkowe mamy? czujecie jednakowo na calym brzuchu, czy w jednym punkcie najmocniej?

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #490010 przez [email protected]
vini-miki martwiłyśmy sie,dobrze ze jesteś,Zuzia na pewno sie obróci :)

Gabryś chyba sie przeciąga i wbija mi rączke pod wątrobe a to boli,robi tak od dwóch dni,czkawke też miewa

13 lata 4 miesiąc temu #490013 przez dominia
Cześć Mamusie :)

Katriss będzie dobrze, lekarze nie pozwolą jeszcze maluszkowi wyjść na świat, posiedzi ładnie w brzuszku tyle ile trzeba :)

Vini no w końcu .. myślałam o Tobie ostatnio, że dawno nie pisałaś co u Ciebie i Zuzi :) malutka jeszcze sie obróci główką w dół :) dobrze, że u Ciebie wszystko ok :)
Mój malec zawsze jak mamy usg to leży właśnie główkowo, jak ma czkawke to też czuje to strasznie nisko.. mam nadzieje, że mu się już nie spodoba leżeć dupcią do wyjścia :laugh:

Princess kocyk też mi sie mega podoba, ja nie umiem szukać takich cudów :)

Co do rzeczy dla nas do porodu .. to też już się rozglądałam za nimi i jak tylko wpadnie gotówka to będę zamawiać :)
Przy okazji od razu zamówie rogala do karmienia bo znając mój krzywy kręgosłup to w pewnym momencie będzie mi chciał 'strzelić' :blink:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka