BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #531603 przez sylwia1986
A mi póki co ciąża bardzo nie doskwiera, więc niech dzidziuś siedzi jeszcze w brzuszku :)

Kasiu daj znać jak u okulisty, ja mam wizytę dopiero 31 stycznia.

Dominia powodzenia u diabetologa

Marlena to do zusu musisz sama chodzić, z pracy Ci tego tam nie wysyłają? Co do masażu krocza to też już sama robię, M nie ma do tego "cierpliwości" :silly:

Pati super że jednak się udało :) dobre i co, grosik do grosza i się uzbiera :)

Pliszka genialnie że się udało z tym Domem Narodzin :) a z tym misiem, fajna sprawa, ale liczę na to że dzidziuś da radę spać z "zapachową pieluchą" :D

Madlen nawet tam remont Cie dopadnie... bidulo :huh:

Monia leń się leń, bo niedługo nam się skończy. Moja koleżanka stwierdziła, że to chyba jakiś facet wymyślił nazwę "urlop" macierzyński. A na wywołanie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: z M i będzie przyjemne z pożytecznym :silly:

Olu z tym przedszkolem, to Tobie chyba bliżej do Skoczowa niż do Bielska?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #531615 przez Dzolka
Cześć dziewczyny

Chciałam się was zapytać czy którąś z was boli krocze to znacz ze mały schodzi chodzić nie mogę ale mam nadzieje ze długo trwac to nie bd :(

13 lata 3 miesiąc temu #531665 przez Paulaaa
Czy możliwe jest, żeby moja młodsza córka wywinęła orła i wróciła głową pod moje żebra?!
Jakoś dziwnie ją czuję od dwóch dni. Pod cyckami mnie boli. Mam taką gulę jakby to głowa była.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #531666 przez Satine0
Hej, hej :)

Dzolka Mnie mocno krocze boli jak pochodzę trochę np. po sklepie.

Wczoraj pojechalismy na zakupy i powiedziała, że do końca ciąży nigdzie nie będę jeździć heh..nie mam siły dziewczyny. Ledwo stałam w tych kolejkach :dry: :dry: Właśnie doszła do mnie paczka z ubrankami od ciotki z Włoch :) i kombinezon od teściowej. Postaram się powrzucać wam fotki bo rzeczy są super! Tylko nie wiem kiedy moje dziecko to zdąży założyć :)

Paulaaa
A może to pupa? :)

13 lata 3 miesiąc temu #531681 przez dominia
Satine ja też tak miałam wczoraj w sklepie :ohmy: nie nadaję się już nawet na takie przyjemności .. ;)

Paula możliwe, że to pupa a pod żebrami trzyma nóżki i dlatego Cię bolą :)

13 lata 3 miesiąc temu #531690 przez Paulaaa
No może to i dupka. Ale taka gula... Rozciąga mi skubana brzuch i boli. :silly:
28.12 była głową w dół. Czytam w necie, że raczej marne szanse, żeby wróciła głową do góry.

Od dziś został mi równy miesiąc do cc. Zaczynam shizować. :lol: 300 razy na minutę sprawdzam czy aby mi wody nie odeszły. W nocy co 30 min się budziłam czy aby na pewno sucho. Chodzę i gadam do Amelki, żeby grzecznie siedziała. Paranoja normalnie....

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #531708 przez DOMI
Hej.
Ja już po wizycie, pobrana próbka na gbs i inne wymazy. Szyjki prawie nie ma, szew ledwie trzyma. Mam więcej odpoczywać. Jak nie będzie skurczy to jeszcze wytrzymam trochę w dwupaku. Za 2 tygodnie usg i wizyta plus skierowanie na cc. Na zdjęcie szwu w 38 tc na IP jak wytrzymam do tego czasu. Chyba się wybiorę na usg wcześniej bo jakoś się niepokoję. Dawno małej nie oglądałam i ciekawe ile waży i czy wód ma wystarczająco.
Kasia pisałaś, że nic nie przytyłaś u mnie to samo od miesiąca waga stoi w miejscu.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #531712 przez Satine0
Zrobiłam foty kilka rzeczy :) Za dużo tego żeby wszystko fotografować :P

Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #531713 przez princess
Mrufka na szczęście na ból głowy pomógł mi sen :) A tak to polecam również końską maść chłodzącą na skronie.
Śliczny kącik małej :)

Madlen masz rację z tym długim leżeniem, zapomniałam, że to aż tyle trwa... To teraz się zaczęłam zastanawiać czy umawiać się czy nie... Dostałam promocyjny kupon, rzęsy za 79 zł a uzupełnienie 49 zł... W sumie to jak taka niska cena to może i na najtańszym materiale robią, może jeszcze ten klej mi zaszkodzi... Może lepiej sobie odpuszczę...

Sylwia o tym dodatku wychowawczym też słyszałam, ciekawe jaki jest próg zarobków by go dostać, nie wiesz?

Madlen ja nie mogę otworzyć tego Rossmanowskiego linka, przysłali mi gazetkę na maila ale też się nie otwiera.. A cóż tam jest w promocji dla bobasów? Jakieś balsamy dla mam też może?

Pliszka no to super wiadomość, że się udało :) To ile ostatecznie waży Olek? :)
Uważam, że miś z bijącym serduszkiem to fajna sprawa, sama chyba kupię Adasiowi :)

Ola a jak Twój tata?

Dzolka ja mam bóle krocza już od dłuższego czasu a jak nacisnę na wzgórek to idzie mi bolesny nerw w górę. Do tego mam kłucia w pochwie. Jednak mi mały nie napiera główką w dół bo siedzi na pupie ale jednak ciężar już z niego niemały no i w sumie nóżkami intensywnie pracuje :)

Paula na tym etapie jest już bardzo mała szansa na obrót dziecka, wiem, bo mój młody od dawna siedzi na pupie ;) A kiedy masz wizytę?

Satine koniecznie wrzuć fotki, przynajmniej kombinezonika :)

Co do pieluch to oprócz kieszonek mam kupione pieluszki Dada z Biedronki, wezmę je do szpitala a potem się zobaczy jak zaczniemy pieluchować Adasia kieszonkami czy się sprawdzą :)

Melduję, że czuję się o wiele lepiej :) W końcu przespałam prawie całą noc i czuję wypoczęta. Apetyt też zaczął dopisywać, więc cieszę się :) Zaraz idę prasować :) Miłęgo dnia :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #531718 przez Satine0

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #531721 przez DOMI
Satine ale cuda Marysia dostała. Będziesz przebierała co do10 minut.:)

13 lata 3 miesiąc temu #531722 przez xpatiiix3
Sylwia tak zawsze to coś ;P

Satine śliczne Marysiowe ciuszki ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

13 lata 3 miesiąc temu #531727 przez Satine0
No to zdjęć by było tyle :) Więcej nie robię hehe

Dzięki :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #531730 przez dominia
Satine super ubranka dla Marysi :)

Princess żeby dostać ten dodatek wychowawczy trzeba nie przekraczać 539 zł na osobę :)

13 lata 3 miesiąc temu #531734 przez princess
Satine ubranka są śliczne :) Tyle już ich masz że rzeczywiście Marysia nie zdąży chyba wszystkiego założyć :silly: Ah żeby ona wiedziała, jak będzie ślicznie wyglądać :)

Dominia dzięki, to jest kwota brutto czy netto?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka