BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #531915 przez Marlena1888
hello! ja już obróciłam leżajsk :) do zusu chodzę sama, albo M mi podrzuca jak ma jak, bo mam rozwiązaną umowę o pracę.. ale to oddzielna historia.. nie będę miała po porodzie macierzyńskiego :( ale jak to pliszka napisała :) dzidzi z bochenkiem chleba się rodzi /

trochę pochodziłam, zrobiłam zakupki i tak brzuch mi się nie przyjemnie spiął.. ja też już na takie eskapady się nie nadaje.. ale jestem zmęczona..

Satine
włoskie ciuszki -sama słodycz! piękne!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #531917 przez sylwia1986
Pliszka chyba się pomyliłaś w wadze, nie ma być kilogram więcej?

Olu hmm to gdzieś w okolicach Świętoszówki mieszkacie może?

Satine ja wypłatę w pracy zawsze miałam ostatniego, ale szefowa powiedziała mi żebym się nie łudziła, bo z Zusu tak punktualnie pieniądze nie będą przychodzić. Koleżanka z pracy na ostatnią wypłatę za urlop macierzyński czekała od maja do końca września :angry: :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu #531941 przez ola85
Sylwia - dokładnie w tych okolicach :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #531942 przez Satine0
Sylwia Ja już się nie łudzę, że szybko mi pieniądze wyślą :P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #531951 przez kasia123m
Pati gratuluje stypendium..kazda kasa sie liczy...:)))

Satne jakie piekne ciuszki:)))przesliczne..

pliszka chyba waga kilogram wyzej co?:P

ja juz po okuliscie.zbadala mnie wzdluz i wszez...dno oka tez i nawet zabarwiala rogowke zeby sprawdzic to uszkodzenie sprzed dwoch lat noi nie mam przeciwskazan do porodu naturalnego...dostalam zaswiadczenie...

Domina trzymam kcuki za diabetologa...ja dzis miedzy posilkami wypilam sok pomaranczowy firmy tymbark bez cukru 300ml i po godzinie prasowania czyli bez ruchu na saiedzaco cukier 100:))))
a wczoraj jadlam byle z maslem i serem zlotym na noc i rano 88...3/4 buly ale smak...mniam..

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

paula ja mysle ze to jednak pupa choc powiem CI ze Tosia wczoraj pod zebrami wystawila wielka pilke a poniewaz kopala jabkby po dole tez bylam pewna ze sie obraocila..bo bardzo nisko w dole brzucha caly dzien grzebala..no to pewnie raczki byly ale bylam pewna ze kopie tam na dole nozkami a ta wielka gula pod zebrami to glowa..no wielkosc miala ta gula grapefruita..ale chyba nie...chyba

tak mi sie podoba ten lezaczek.. allegro.pl/lezaczek-hustawka-fisher-pric...16666.html?source=oo
tutak film jak dziala

nie mam luznej kasy a maz mowi ze jak sie dzidzus urodzi to moze jego rodzice cos mu kupia wiec zeby sie wstrzymac

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #531980 przez dominia
Po diabetologu wszystko ok :) kolejna wizyta 31 stycznia :) mysle, ze bedziemy mowic o porodzie i co mam po robic :)

Kasia mi tez sie strasznie podoba ten lezaczek, miala nam pozyczyc go siostra M ale ani widu ani slychu :/ ja sie prosic nie bede przeciez :) ale powiem jej jak sie spotkamy, ze chce sobie kupic to moze ja chociaz z tym olsni.. :)

O wlasnie.. Kilo nas przybylo :) czyli jestesmy 3 na plusie :)

12 lata 3 miesiąc temu #532016 przez xpatiiix3
Satine to czekamy :)

Kasia to super wieści ;) i cukry dobre :P A co do leżaczka to ja mam taki z fisher price po bracie i jest jak nówka, bo bardzo mało używany i tylko muszę zdjąć te siedzenie i wyprać, niby schowany był spakowany ale zawsze to lepiej wyprać ;)
allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...8kg-i2931950390.html

Dominia super i w końcu Ci coś przybyło ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #532025 przez [email protected]
Pati też mam taki leżaczek,kupiłam 2 lata temu dla bratanicy a teraz jak znalazł będzie dla Gabrysia

Ja już 15kg na plusie :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu #532055 przez xpatiiix3
Aganobla no i super, on przydatny jest ;) można sobie w między czasie coś robić i malucha obok siebie gdzieś mieć i pobujać, my często w tym brata lulaliśmy ;)

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #532059 przez sylwia1986
Fajne te leżaczki :)
Ciekawe co z Jadzią.. Zazwyczaj o tej godzinie już coś pisała, chyba ze dziś sobie dłużej pospała, albo zostawili ją w szpitalu, bo miała pisać po wizycie, obojętnie która by była u nas godzina.

Dominia to Ty masz diabetologa a ja mam w ten dzień okulistę, mam nadzieje że tak jak Kasi powie że nie ma przeciwwskazań do SN. Toś przybyczyła :lol: 3 kilo na plusie, hehe, ja mam w porównaniu do wagi sprzed 12+.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #532066 przez jadziatopol
Sylwia jestem kochana :kiss: przepraszam,ze sie nie odezwalam po wizycie...ale dostalam tabletki na cisnienie i mnie zmiotlo ;)

Na wizycie nie badala mi rozwarcia bo nie chciala,zebym krwawila...powiedziala,ze dobrze,ze sie powoli rozwiera...z rozwarciem moge nawet kilka tygodni chodzic...mam czekac na skurcze regularne i natura bedzie wiedziec co robic :) zrobila mi usg bo chciala zobaczyc i policzyc oddechy Hubcia (czy pluca pracuja samodzielnie)...ale spal i wogole sie nie ruszal...to kazala mi zjesc cukierki i banana i pochodzic po przychodni godzine.....z godziny zrobily sie dwie...zjadlam 4 cukierki czekoladowe, 2 banany i jablko i cukier byl ok....maluszek sie zaczal ruszac a na usg wreszcie zobaczylam odruch oddychania...pluca pracuja :) powiedziala jeszcze,zebym chodzila normalnie bo ciaza jest juz donoszona i mam nie lezec...natura wie co robi i mamy jej dac dzialac. Cisnienie niestety u nich mialam mega wysokie . Nawet nie chcialy mi powiedziec ile zebym sie nie zdenerwowala ;) a w domu i szpitalu jest niskie...nic z tego nie rozumiem. W kazdym badz razie przepisala mi tabletki LABETALOL i mam brac rano i wieczor. Cala wizyta trwala od 15-tej do 19-tej. Jak wzielam wczoraj to usnelam od razu :) to tyle relacji z wizyty :)

Satine widze,ze szalejsz z ciuszkami...przepieknie bedzie Marysi w tych sukienkach :)
Aganobla tak szalalas z zelazkiem ,ze az sie spalilo ? :ohmy: :blink:
Dominia super :) dobrze,ze cukry w porzadku :)
Patii ciesze sie ze przyznali ci stypendium :lol: zawsze to jakis pieniadz :lol:
Kasia extra ze po wizycie ok
Ola, Paula ja mam tak samo z ta gula...ale to ani pupka ani glowka tylko skurcz :)
Niika trzymaj malucha...jeszcze 2 tygodnie :blink:
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Co do wagi to ja stoje w miejscu od 3 miesiecy...a wczoraj nawet mialam kilo mniej ;) ale Hubert przypiera wiec jest dobrze. Gdyby nie ta cukrzyca to pewnie wazylabym ponad 100kg...a tak to w sumie przybralam 14 kg

Lezaczek extra...tez chce sobie kupic taki bo jest bardzo praktyczny :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #532077 przez dominia
Jadzia niedobrze z tym ciśnieniem w tej przychodni ;) jak mierzysz w domu to jest ok ?
Ja dzisiaj miałam 100/70 u diabetologa ale się trochę zdenerwowałam, zawsze się denerwuje czy to jest wizyta w przychodni czy u gina .. a u gina wychodzi mi 100/60/50 zalezy :) ale nie więcej :)
Super, że już Hubuś sam oddycha sobie ładnie :) płucka wykształcone to najważniejsze :) może spokojnie już wychodzić się tulić z Mamusią :)
Jak z wagą stoisz w miejscu to super :) u mnie pewnie już nie było skąd zabrać trochę tłuszczu i tyle ile waży Iguń i te wszystkie wody itd. tyle ja przybieram na wadze :)

Wam też już się tak dłuży ? bo mi się zaczyna :( pewnie przez to, że tak mi już ciężko ;)

12 lata 3 miesiąc temu #532083 przez jadziatopol
Dominia w domu i szpitalu mam nie wiecej niz 110/60 a w domu mierze z 10 razy dziennie...w szpitalu tez zawsze jestem podlaczona do KTG i do cisnieniomierza,ktory mierzy co 15 minut automatycznie. Wiec nie wiem o co chodzi. Moja gin tez nie wie...ale na wszelki wypadek mi przepisala te leki...powiedziala,zebym sie nie martwila zatruciem ciazowym bo nic mi nie puchnie i nie mam bialka w moczu. Dobrze ze przybralas troszke :) nawet widac na ostatnim zdjeciu...jakos lepiej wygladasz :lol: po porodzie wszystko zgubisz bo to nie tluszczyk :lol: mi tez sie dluzy i nudzi i wogole ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #532097 przez dominia
Jadzia ja czuje, ze przytylam :p to dobrze, ze nie grozi Ci zatrucie ciazowe :) ja narazie tez ani razu nie napuchlam jeszcze :) bialka w moczu tez nie mialam :)
Miejmy nadzieje, ze to cisnienie Ci spadnie dzieki temu co dostalas :)
Ja KTG mam w poniedzialek :) wiec jak przezyje weekend to zobaczymy co tam sie dzieje :)

12 lata 3 miesiąc temu #532103 przez xpatiiix3
Jadzia jeszcze nie przyznane, dopiero po radzie, ale już mam wymaganą średnią z ocen, czyli 4.75 i zachowanie wzorowe, więc dostane ;) No to super, że z Hubciem wszystko ok, tylko dziwne z tym ciśnieniem, że akurat w klinice Ci tak skacze... No już bliziutko kurde poród wielkimi krokami się zbliża :D

Dominia chyba każdej się dłuży, mi też już tak ciężko, że szczerze jeszcze tak nie miałam jak dzisiaj i zawsze w szkole powolutku wchodziłam po schodach, a dzisiaj jedno piętro i już wymiękłam nogi mi odpadały, w pachwinach ciągnie i brzuch normalnie zwisa i nogami obijam normalnie... No to póki na 3 piętro się wtoczyłam to po drodze zrobiłam parę przystanków... a i droga z przystanku do domu jest już dla mnie nawet taka męcząca, zawsze mi zajmuje to ok. 3 min a teraz mogę nawet 15 min iść tę samą drogę... ;/ Ehh tak już bym chciała mieć synka przy sobie ;)

...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka