BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #532534 przez gabilee
hej mamusie :D
noc cala przespana , dopiero rano lazienka :D
i spalam na plecach odziwo , bo ostatnio nawet chwile tak nie moglam wytrzymac

dzis musze powiesic firanke , ale to sciagne rurke od karnisza i na kanapie na siedzaco zaloze :D

ciekawe czy dzis przyjdzie niania , ktora wylicytowal moj n :)
allegro.pl/tommee-tippee-monitor-oddechu...nia-i2918052947.html

chcialabym juz zaczac sprzatac , ale n dopiero dzis zacznie sypialnie , bo za duzo mial pracy ;/

jadzia super , ze paczka juz jest moze fotki nam pokazesz :D ?

michasia mam nadzieje , ze P sie postaral i bd milo zaskoczona efektem :)

princess ja sie zmierzylam wydaje sie , ze bedzie dobra jak nie to najwyzej dam tesciowej :D

olu super , ze walka z choroba idzie dobrym torem :D i antybiotyk pomaga

kasiu mi sie Lena podoba , jak nie daj boze bedzie dziewczynka to bd Lena przerobka z LEona :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #532549 przez dominia
Dzień dobry :)

Moja noc dzisiaj była wstrętna :( nie mogłam usnąć bo mam taki niepokój w środku przez tą szkołę :( mega się przejmuję tym, że nie dam rady albo coś się nie daj Boziu stanie :( z rana jak M poszedł do pracy to też już się rzucałam z boku na bok .. :(

Strasznie mnie boli pod brzuchem lewa strona :( ten taki dołeczek co Wam mówiłam, a dlaczego to nie mam pojęcia :(

Jadzia ale ekstra, że Hubusiowa paczka przyszła :lol: ogromnie się cieszę :kiss:

Kasia ja nigdy nie mierze cukru po pszennym pieczywie, wole spać spokojnie :)
Imię Lena od jakiś 2 lat jest mega popularne :) mi się bardziej Antonina podoba :) przynajmniej w przedszkolu jak Pani zawoła to nie przybiegnie ich 5 na raz ;)

Michasia myślę, że będziesz zadowolona z efektów pracy M :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #532551 przez sylwia1986
Dzień doberek :) nocka minęła całkiem fajnie, ale przebudziłam się dwa razy nieee na siku, Bartek mnie tak skopał boleśnie:)

Martyna trzymamy kciuki, nie wiem czym grozi wielowodzie, ale lekarze pewnie wiedzą, co robią.

Pliszka wizyta widzę udana, dzidzie coraz bardziej szykują się do wyjścia, mi też zdarzają się popołudniowe drzemki.

Princess prałam 60 stopniach, mimo że na jednym kombinezonie pisało 40, ale nic mu się nie stało. Super te ciuszki dla Adasia zamówiłaś, najbardziej podoba mi się ostatni komplecik.

Jadzia na szczęście doszła paczka, no bo już myślałam że trzeba będzie tam zrobić dym :lol: :silly:

Kasia mi też po głowie chodzą różne imiona, ale nie mówię tego M ;) , a i tak pewnie dopiero jak zobaczymy maleństwo to imię samo do niego przylgnie, niekoniecznie to które wcześniej sobie wybrałyśmy.

Olu dużo zdrówka dla M, dobrze że szybko zainterweniowaliście tym antybiotykiem :)

Dominia będzie dobrze, musi być :kiss: pomyśl sobie że to już ostatni zjazd, choć faktycznie nie zazdroszczę i podziwiam chęci.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #532556 przez dominia
Sylwia dobrze mówisz z tym imieniem :) moja koleżanka ze studiów do końca nie wiedziała jak da na imię bo sprzeczała się z mężem :) ona chciała Zosie a on Julię a jak się urodziła to została Zuzią :lol:

Poszłam siku i jeden wielki sztylet przeszedł mi chyba w koleżance .. aż mnie zgięło :(

12 lata 3 miesiąc temu #532561 przez gabilee
dominia napewno dasz rade :) jestesmy z toba :) to ostatni zjazd?

ja zawsze chcialam , zeby moj syn mial na imie Leon , ale i tak nie zwracam sie imieniem do brzuszka

12 lata 3 miesiąc temu #532564 przez dominia
Gabilee dla mnie ostatni, później będę jeździć ewentualnie na jakieś zaliczenia jak między czasie nie urodzę a zajęcia sobie odpuszczę :)

12 lata 3 miesiąc temu #532570 przez Madlen
Hej.

Wczoraj kilka godzin myłam naczynia kuchenne (zakurzone od remontu), niedługo je wstawię do szafek i dziś cały dół boli..ale jak... masakra..

Jadzia wreszcie :)

Dodatkowym szczepionkom mówie nie, lekarze na pewno będą namawiać na nie..
Tyle słyszałam o b. ciężkich chorobach po tym, że nie zrobię tego dziecku.
Poza tym kiedyś tego nie było i było ok..

12 lata 3 miesiąc temu #532578 przez dominia
Znowu .. tym razem w okolicach jajników :huh: ból okropny, kłucie straszne, wiecie co to ?

12 lata 3 miesiąc temu #532604 przez gabilee
madlen jak sie biedna nastalas ;/ ale kuchnie masz juz gotowa?

dominia moze powinnas do gina przedzwonic , albo nospe zazyc?

12 lata 3 miesiąc temu #532617 przez andzia_zg
Cześć laseczki :-)

jadzia
paczka doszła więc możesz już spokojnie rodzic :P

Wiecie może co z Martyną?

dominia nadal boli?

madlen nie za długo stałaś? żebyś się tylko nie przesiliła...

a ja wczoraj miałam dziwną przygodę... wieczorme tak mnie zaczęłą ciągnąć skóra na brzuchu, że jak psozłam się kapac to brzuch wyglądał jak siateczka. Od razu po kapieli masa oliwki i kremu na rozstępy i tak siedziałąm zwijając się z bólu. Myslałam, że ktoś mnie obdziera ze skóry i że popeka mi cały brzuch. Ale na szczęście po godzinie trochę przeszło, a dziś brzuch już wygląda normalnie.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #532628 przez dominia
Andzia chyba trochę przeszło ale strasznie mi się stawia brzuch ;) Igor teraz robi sobie imprezę w brzuchu więc o niego jestem spokojna :)
Ja mam codziennie taki spięty brzuch wieczorem i tylko patrzę czy przypadkiem jakiś rozstęp mi nie wyszedł :dry: nie pamiętam kiedy miałam taki mięciutki brzusio przed spaniem :( okropne uczucie ..

12 lata 3 miesiąc temu #532630 przez gabilee
andzia to mogl byc skorcz

12 lata 3 miesiąc temu #532633 przez princess
Sylwia ja na razie prałam ubranka w 40 stopniach bo prawie wszystkie na metce mają taką temperaturę. Jedne śpioszki nawet 30 i wyprałam je ręcznie ale nie wiem, czy nie przesadziłam, mogłam je chyba wrzucić do pralki. Tylko ubranka z H&M mają na metkach 60 stopni. Moja mama to się śmieje co to ma być, jak ona miała małe dzieci to wszystko prała w 90 stopniach, przynajmniej to była jakaś sterylizacja, a teraz... jedyna nadzieja w prasowaniu ;)

Gabilee to jak niania dojdzie wypróbujcie ją z N i napisz czy warto kupować ;)
Spałaś na plecach? Ja bym już nie dała rady, jak poleżę 3 minuty to zaraz mi się w głowie kręci :( nie powiem, że marzy mi się leżenie na plecach ale już nie daję rady.

Madlen biedna, ten remont daje Ci w kość... A Ty masz pas ciążowy? Ja do każdego wysiłku go zakładam (np. do prasowania) i potem kadłub aż tak strasznie mnie nie boli.

Dominia a skąd wiesz gdzie są teraz Twoje jajniki? :silly:

Andzia wygląda mi to na skurcz... Dobrze, że przeszło. A ta siatka to może napięte mięśnie brzucha?

Co do szczepionek mam podobne zdanie do Madlen, też nie podobają mi się te "kombajny". To prawda, że kiedyś ich nie było i było ok, ale z biegiem czasu te cholerne bakterie i wirusy się mutują niestety :( i bądź tu człowieku mądry... Najlepiej mieć jakiegoś znajomego lekarza w Sanepidzie co szczerze doradziłby w tej kwestii...

Przyszła przesyłka, otwieram a tam same niedrapki... a gdzie jest poduszka do karmienia? na paragonie widnieje i jedno i drugie. Zadzwoniłam do sklepu internetowego żeby wyjaśnić, sprawdzili i okazało się, że zapomnieli o poduszce i zaraz wyślą... no zobaczymy, mam nadzieję, że słowa dotrzymają...
Mam dziś ochotę na zapiekankę z pieczarką i keczupem. Zawsze po takich przebojach żołądkowo-jelitowych chce mi się coś niezdrowego ;) To znak, że już zdrowie wraca :)

12 lata 3 miesiąc temu #532643 przez dominia
Princess to dobrze, że wracasz do zdrowia :) teraz trzeba nadrobić te dni nie jedzenia czymś porządnym :blink:
Napisałam w okolicach jajników :)

Ja wszystkie synka rzeczy prałam w 40 stopniach :)

12 lata 3 miesiąc temu #532646 przez andzia_zg
Mówicie, że to mógł być skurcz? Jejciu zmartwiłam się... ale to trwało dość długo... :huh:

A jeśli chodzi o pranie ubranek to prałam wszystkie w 40 stopniach. Nie wiem czy nie za niska temperatura ale bałam się by mi nie popuszczały kolorów...

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka