BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #546989 przez vini-miki
czesc :)
melduje tylko, ze jeszcze w dwupaku... dzisiaj mialam wizyte, mala jest wkrecona w kanal juz, nie pozostaje nic jak dalej czekac; tata juz dojechal.

Termin mi wlasnie mija ;) :angry: wrrrrrrrr

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #546997 przez xpatiiix3
Martyna no to super już niedługo :D

Vini już przeterminowana, ale młoda może jak już tatuś jest to postanowi wyjść :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #547000 przez kasia123m
Martynka ja milam bo syn ma cytomegalie.wykryli jak mial 1,5roku...a miala juz robione?nie masz przeciwcial?

Sylwia ja bym napisala dzis do Moni...najwyzej nieodpisze

Andzia moze Wojtus posiedzi.Jadzi Hubus tez sie w pewnym momencie cofnal...

Kurcze ciekawe jak Vini...

Alinka dzieki za ten lek.to cos na regeneracje?a zatrzymaly sie przerzuty..nierosly?confenaly sie?widzialyscie poprawe po tym?

12 lata 3 miesiąc temu #547004 przez ola85
To teraz będzie ruletka: Vini i pierwsza forumowa dziewczynka czy Martyna i czwarty chłopczyk. A może jeszcze jakaś inna mamusia wyprzedzi dziewczyny:)
ja nie miałam badań na cytomegalię

12 lata 3 miesiąc temu #547008 przez Pliszka
hej Dziewczyny
Ja też już po wizycie, szyjka niecałe 2 cm, ale już jest rozwarcie na paluszek i Olek bardzo nisko więc coś się zaczyna dziać :) tylko badanie jakies wyjątkowo nieprzyjemne :dry: , pani doktor powiedziała, ze mogę po nim trochę plamić no i zaczęłam i wcale nie trochę :( Poza tym rozbolał mnie brzuszek :( Najgorsze, że pracowita noc przede mną, niepotrzebnie chyba brałam to tłumaczenie, bo wydajność mam kiepską, siedziałam nad nim cały dzień i jeszcze sporo mi zostało, a muszę wysłac jutro rano :dry: Myślałam, że pójdzie szybciej.
Poza tym przez ostatnie bóle głowy mam nakaz kontrolowania ciśnienia, no i dostałam skierowanie na tę cytomegalię i jeszcze jakies badania, no i mam podjechac do szpitala na ktg.
Jutro nadrobię wszystkie posty. dobrej nocki :)

12 lata 3 miesiąc temu #547011 przez [email protected]
Martyna robiłam cytomegalie 5 lat temu jak planowałam ciąże i wyszło że przechodziłam kiedyś

12 lata 3 miesiąc temu #547015 przez dominia
Ja miałam robioną cytomegalię na początku ciąży i wyszło, że już ją przechodziłam i nawet o tym nie wiedziałam .. organizm się chyba sam wybronił .. coś mi świta, że to jest ta 'kocia' choroba, nie ???

12 lata 3 miesiąc temu #547017 przez [email protected]
dominia chyba piszesz o toksoplazmozie

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #547020 przez dominia
Aga nie wiem :dry: nie znam się na tym .. może :blink:
Masz rację, teraz patrzyłam w kartę ciąży :) cytomegalię też miałam wtedy robioną i wyszła ujemna :) a właśnie tą toksoplazmozę mam plus minus :)

12 lata 3 miesiąc temu #547030 przez sylwia1986
OK, wiadomość do Moni poszła :) No widzę że powoli zaczyna się coś dziać :lol: :lol: :lol:
Ciekawe z tą cytomegalią, może to jakiś nowy wymóg, ja nie miałam robionego tego badania, jutro po południu mam wizytę to zapytam mojej ginki. Ciekawe czy Bartuś zaczyna się wkręcać w kanał, bo póki co czuję się lepiej niż jakiś miesiąc temu, żeby tylko nie przedłużyło mu się siedzenie w brzuszku. Bo będę jak Vini robiła wrrr :angry: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #547044 przez [email protected]
Mój gin kazał zrobić WR podobno wcześniej nie trzeba było a o cytomegalii czytałam że warto zrobić tak jak na toksoplazmozę i różyczkę

12 lata 3 miesiąc temu #547046 przez sylwia1986
Wiadomość od Moni: Skurcze mi się nie chcą rozkręcić, ale brzuch boli i doktorek mówi, że widzi poród wkrótce. Jutro rano diabetolog podejmie decyzje czy podadzą mi oxy. Cukry mam piękne, poniżej 100 wszystkie i to też podobno zwiastuje poród, ale Iga ma chyba swoją teorię na temat terminu ;) Pozdrowienia dla wszystkich z forum :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #547053 przez [email protected]
Trzymamy kciuki Monia szczęśliwego i krótkiego porodu :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #547055 przez Martyna
Alina nie opowiadam i już nawet nie pamiętam ;) dla własnego dobra i zdrowia psychicznego

Mrufka ja mam apetyt i po wszytskim okropną zgagę

Michasia jak po wizycie?

Natalka dane dopisane :)

Sylwia dziekuję :) a jeżeli chodzi o włosy to chciałabym aby takie zostały. Pięknie mi teraz urosły i nie chciałabym ich ścinać

Katarinka ja mam np jeden taki do karmienia i już go noszę. Jest rewelacyjny. Na allegro są duzo tańsze ale ja mam spory biust i muszę mierzyć biustonosze i koniecznie muszą być one usztywniane ale polecam bo jakościowo rewelacja

Princess chciałabym też chociaż odrobinę gęstsze mieć :)

Alina już tuż tuż :) ja jak nie urodzę do 10 lutego to też w szpitalu mam się pojawić :) a 11 mój tata ma urodziny to wspaniały prezent by dostał chociaż codziennie dzwoni i pyta o Robercika i już by chciał go zobaczyć to wiem, że bardzo by się ucieszył na taki prezent od wnuka - zwłaszcza, że pierwszy :)

Dzolka, Katarinka współczuję Wam z tymi bólami rąk, ja tylko rano przez jakis czas odczuwam taką niemoc ale przechodzi w miare szybko

Dominia ale Ty masz cisnienie!!ja na wizycie miałam 150/90!!! co to jest 5 kilo?? :)

Domi super data :)

Kasia widzę, że bal się udał :) przystojniak z Kacperka.
Bardzo mi przykro z powodu teściowej. Głowa do góry i myśl pozytywnie i pamiętaj o Tosi!!!!

Pati super, że wszytsko zrobione :) ale te dzieciaki maja z Tobą dobrze ;)

Andzia dobrze by było aby Wojtuś jeszcze ze 2 tygodnie posiedział

Ola to fajnie, że zadowolona jestes po spotkaniu, a jak pojawisz się w szpitalu to na pewno Cie zmierzą :) będzie dobrze, nie martw sie na zapas

Pati ja też Małego czuję bardzo nisko aż czasami siedzieć nie mogę bo nie wiem jak, a brzuch między nogami i w rozkroku ;)

Kasia właśnie nie miałam tego badania chyba nigdy. Możesz mi w skrócie napisać o co chodzi?

Ola zobaczymy w kolejce jest Vini, Alina, Monia i Mrufka - 4 dziewczynki i mój synek więc zobaczymy :)

Pliszka dasz radę, Ty byś nie dała ;). Mnie też głowa ciśnie. Tłumacz i czekaj na Olka :)

aganobla a co to jest ta cytomelagia bo nie chcę szukać w Internecie bo jak coś to się nakręcę jak zwykle. Powinnam miec takie badanie wcześniej zrobione a nie bezpośrednio przed porodem?

12 lata 3 miesiąc temu #547081 przez [email protected]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka