BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #547518 przez Dzolka
No to czekamy na bieg wydarzeń ja dziś robie sprzatanie może malucha coś ruszy :laugh: tak elegancko sprzatam nawet okna umyje :P jestem w połowie jak narazie :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #547524 przez andzia_zg
Ooo... to być może jeszcze dziś Monia zobaczy też swoje maleństwo :lol: ale nam się fajnie rozpoczął luty :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #547534 przez Katriss
Marlena gratulacje i oczywiście czekamy na relacje :)

a ja dziewczyny ostatnie trzy dni spędziłam u lekarzy...
w tamten weekend zaczął ćmić mnie ząb myślałam że może mądrości zaczął mi wychodzić :D:D jednak w poniedziałek tam mnie bolało że chodziłam cała blada z bólu płatki na mleku jagłam pol godziny noc miałam nie przespaną... a następnego dnia myślałam że urodzę z tego bólu,bułkę jadłam godzinę! mała też niespokojna cały dzień była. łzy same leciały z bólu ( nie wiem jak ludzie mogą nie chodzić do dentysty przecież to taki okropny bół :/) Mąż jak przyjechał wziął mnie za fraki i do dentysty prywatnie lekarka przyjęła mnie od razy i okazało się że mam martwego zęba i jakieś gazy mi się zbierały tam dlatego tak cholernie bolało. Wzięła mi go rozwierciła i zostawiła otwartego z dziurą. Mowiła że jak urodzę i skończę karmić to mam go wyrwać Ale najlepsze jest to że wogole kasy nie wzięła ode mnie :D:D

potem w środe miałam wizytę u gin. ogólnie wszystko bez zmian szyjka 1,5 cm rozwarcie na palec i teraz wizyta za 2 tyg na której będę miała robione USG i będzie podejmowana decyzja czy wyciągać już krążek czy jeszcze poczekać. brzuch mi się bardzo juz obniżył... położna powiedziała że obniża się tak z 2 tygodnie przed porodem i juz się ze mna żegnała a ja mowie że chyba jeszcze nie i jeszcze przyjde do niej :D:D

a wczoraj byłam u endokrynolog o dziwo nie było opóźnienia :D:D miałam trochę FT4 poniżej normy kazała mi tylko zwiększyć dawkę a po porodzie wrócić do starego dawkowania i tyle :D

a co do spania w nocy to też tak mam że jak mam iść do łóżka to masakra.. co 10 minut przekręcam się na drugi bok bo mała wypina mi się z tej strony na której leże i boli brzuch (grawitacja hehe) nad pępkiem wypina mi się dupą co też w nocy nie jest przyjemne. A dziś w nocy złapał mnie skurcz w obydwie łydki jednocześnie :/ nie wiedziałam co robić na ktorą się złapać hehe

12 lata 3 miesiąc temu #547565 przez ola85
Witajcie,
Pliszka - oby to plamienie szybko przeszło i daj znać jak poszło tłumaczenie
Alina - mąż będzie jak dojedzie. To ok.70km (godzinka drogi) Chyba że urodzę tak szybko że nie zdąży :lol:
Aganobla - ładny brzuszek
Michasia - te sny ciążowe to powinnyśmy spisywać. Ja też nie miałam USG 3d, ale nie żałuję :blink: Przez plamienia w drugim trymestrze miałam USG robione bardzo często i nie chiałam dzidzi narażać na więcej.
Jadziu - fajnie że do nas piszesz, choć pewnie masz mnóstwo obowiązków. Buziaki dla Hubusia :kiss:
Marlena - GRATULACJE!!!!! kolejny chłopiec :)
Gabilee - powodzenia na wizycie i nie daj się chorobie :)
Madlen - ja znowu miałam tak że w kolejkach trafiałam na sympatycznych mężczyzn i wredne baby :blink: Chyba to wszystko zależy od człowieka :)
Anoda - wczoraj o Tobie myślałam, ze musi być Ci teraz ciężko. Fajnie że się odezwałaś do nas
Pati - ja mam w brzuszku 104cm, a położna mi wczoraj mówiła że takie nieregularne ale mocne skurcze mogą się pojawiać nawet 2 tyg przed porodem
Satine - teraz każda super przespana nocka jest na wagę złota
Monia - trzymamy kciuki!!!!!
Katriss - to miałaś ciężkie trzy dni, może teraz uda Ci się troszkę odpocząć

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #547572 przez Dzolka
Katriss no to jeszcze troszkę 2 w 1, ło mnie tez kiedyś łapał czesto ból łydek masakra ale trzeba więcej Mg jesc :laugh: w ciazy o dziwo ze 2 razy mnie złapał ale mały skurczyk :laugh: A zeby to masakra znam ten ból eh szkoda słów.
Dobra zabieram sie za okna a potem zrobie sobie relaksujaca kąpiel oooo tak :woohoo: :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #547577 przez Dzolka
A co do tego USG 3/4D to robiłam w 20tydz ciązy i płaciłam 200zł ale jakoś nic specjalnego jedynie to ze mój kochany był ze mna i wszystko widział dokładnie i lekarz dokładnie sprawdzał każda część ciała maluszka i mówił co i jak :) no wiec tyle :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #547579 przez xpatiiix3
Katriss dobrze, że już z głowy masz zęba na jakiś czas ;)

Ola dobrze wiedzieć, ehh ja to nie wiem czy ja wyrobie tak się męczyć znowu w nocy...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #547610 przez michasia
Patii mam nadzieję, że kolejna noc będzie lepsza. Może w dzień trochę się zdrzemniesz? No i może lepiej nich Maluchy nie śpią z Tobą, bo dziś spali, tak?

Dziolka mi na połówkowym też przełączała na 3D, ale tak tylko na twarz, aby zobaczyć, ale wtedy dzieci jeszcze takie ufoludkowe.

To dziś czekamy na dziewczynkę u Moni:) albo jutro:) bo też oksytosyna nie zawsze od razu działa:)

Alina, Mrufka jak tam u Was?

Idę robić obiadek-dziś wcześniej, bo mama jedzie na 2 egzaminy na studia:)
mam frytki i paluszki rybne i surówkę z sałaty lodowej...uwielbiam takie obiadki:)

12 lata 3 miesiąc temu #547615 przez natalka
Kasia- przytulam mocno, trzymaj się kochana
Anoda- dziękujemy
Aganobla- fajny brzuszek masz
U mnie noc w miarę spałam do 7 raz na siku tylko to cholerne krocze boli jakby ktoś mnie skopał w "koleżankę". Moja mama dzisiaj stwierdziła, że brzuch mi opadł i ja też mam takie wrażenie, cycki nie opierają mi się na brzuchu, częściej chodzę siku i łatwiej mi się oddycha :)
Powodzenia na wizytach.
Monia trzymam kciuki

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #547627 przez xpatiiix3
Michasia no dzisiaj spali u mnie siostra ze mną a brat na drugim łóżku, ale tej nocy nie śpi i mnie żadne z nich, bo muszę odpocząć w końcu :P A co do drzemki u mnie nie ma możliwości zbytnio, bo maluchy są i latają ciągle babcia sama nie daje rady z 3...

A no i Monia niedługo też będzie tulić Igunie jak fajnie :D trzymam kciuki ;)

Właśnie z babcią choinkę rozebrałyśmy oglądam sobie tv a potem za prasowanie trochę się zabiorę i poskładam Marcela rzeczy do komody ;) w końcu :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #547630 przez dominia
Natalka mnie właśnie też tak boli :-/ jakbym miała jednego wielkiego siniora ..
A siku to wczoraj już myślałam, że mi jakieś wody lecą czy co .. wysikałam się a tu jednak jeszcze sikało dalej :blush: .. Igor chyba ładnie siedzi na pęcherzu :)

Kasia jestem dobrej myśli co do teściowej :) wszystko skończy się dobrze zobaczysz :) i Tosia urodzi się zdrowiutka jak rybka :)

Jadzia codziennie wypatruję czy jesteś na forum i kiedy napiszesz :) Bardzo szybko odpadł kikucik Hubuniowi ale to dobrze przynajmniej już się nim nie musisz martwić :)
Grzeczniutki jest ? ale miał super już pierwszy raz na spacerku :lol: i to ze słoneczkiem :)
u nas śniegu już prawie nie ma a tak piździ, że łeb chce urwać .. ani nie wychodzę na pole :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #547645 przez Martyna
Cześć Dziewczynki!!

Ja rano miałam badania i jak wróciłam to spałam bo fatalnie się czuję :( głowa mnie boli i słabo mi cały czas. Nie wiem co się dzieje!!

aganobla dziękuję :) poczytałam sobie, sliczny domek Gabrysia :)

Princess tak, fajnie z tym skierowaniem tylko co jak miejsc nie będzie? a akcja nie będzie rozkręcona? :) teraz tylko trzeba czekać na ruch Synka :)
To badanie na cytomegalię to jest jako dodatkowo płatne więc może nie każdy zleca.

Alina no właśnie może miałaś i nawet nie wiesz :)

Michasia co za sen :) :) która to tak złodziejom pomagała??;)
A jeśli chodzi o usg 3D to my mieliśmy kilka i jeśli o nas chodzi to byliśmy i jesteśmy zadowoleni. Fajna pamiątka, zdjęcia i filmy można non stop oglądać. Jednak na tym etapie dzieci są już duże, mają mało miejsca, zasłaniają się rączkami i czasami można tylko nóżki i rączki pooglądać, ale to też urocze :)

Gabilee zdrówka!!! mam nadzieję, że już lepiej u Ciebie!!

Jadzia miło, że piszesz :) cieszę się Twoim szczęściem w oczekiwaniu na swoje ;)

Marlena jeszcze raz gratulacje :) mamy nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie, czekamy na zdjęcia Filipka i relację

Dominia wiem o czym piszesz, też tak mam

Madlen ja mam +15, brzuszek raczej większy jak mniejszy i sapie jak parowozik a chodzę jak słonica. A co do kolejek to dziś weszłam na krew od razu bo nie było ludzi "_ ale u mnie w przychodni i mężczyźni i kobiety mają problem z wpuszczeniem bez kolejki. O tym żeby ktoś sam zaproponował wpuszczenie nie wspomnę. Wszyscy tracą wzrok :)

Dominia a może się oczyszcza organizm ;)

Sylwia dziękuję za odpowiedź i gratuluję przespanej nocki i cholernie zazdroszczę!!!!!!

Dominia o którą z nas się teraz martwisz? jakie masz przeczucia? ;)

Kasia będzie dobrze!!musi być!!!!

Pati a może Ty będziesz następna?? ;)

Satine kolejna szczęściara :)

Monia trzymamy kciuki żeby szybko poszło :)

Katriss to się umęczyłaś! i jeszcze te skurcze!!
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #547655 przez Madlen
Paula dokładnie to samo. Aż czasami się zastanawiam czy nie jestem na coś chora, taka słabizna ze mnie. Noc faktycznie napawa lękiem.. Ciągle wietrzę bo duszno..

W końcu wyjęłam ostatnie pranie, wisi wszędzie. Nie chciałam czekać na ostatnią chwilę, bo siły uciekają w zastraszającym tempie.
Mama zadeklarowała pomoc w prasowaniu. Zbawienie. Więc dokończenie spraw remontowych, posprzątanie, poukładanie ubrań, poprasowanie dziecięcych i chyba tak się rozluźnię, że urodzę :)

Michasia to super. U mnie założenie skarpetek to misja.
To ja przytyłam 2 razy tyle co Ty..

Jak mi gin powie we wt, że jestem pozamykana to wypróbuje wszystkie metody przyspieszania.

Katriss to się nacierpiałaś ból zęba to coś strasznego, nie wiem czy coś jest gorszego, może ból głowy podobny, po porodzie pewnie powiem inaczej...
A co masz z tarczycą?

ZAZDROSZCZĘ WAM TYCH SUWACZKÓW :dry:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #547666 przez Satine0
Madlen Ja pewnie suwaczek będę zmieniać bo do 10-tego to raczej nic się nie ruszy hehe :P

Ale mi dziś czas się dłuży. Czekam i czekam na tą 16-stą aż Szymek wróci z pracy to chociaż będę miała komu podokuczać :P Pytał się mnie co chce dziś na kolacje...a ja jak na złość nie wiem na co mam dziś ochotę. Jutro za to wpadają znajomi i robimy pizze mniamm.

Zazdroszczę tym co mają już chociaż rozwarcie heh :)

12 lata 3 miesiąc temu #547672 przez anoda89
Dzięki że o mnie jeszcze pamiętacie :)
No u mnie ciężki okres ale jakoś daję radę. Cały czas myślę jak bym wyglądała z taki wielkim brzuchem i jakby mały wyglądał gdyby się urodził teraz, do kogo byłby podobny i w ogóle jakby to wszystko wyglądało. Najgorsze jest to że nie mogę się z nikim spotkać bo wszyscy znajomi albo już mają dzieci albo oczekują narodzin i gdzie nie pójdę przewija się temat ciąży i macierzyństwa. Nikt nie zwraca na mnie uwagę i w dupie mają to co czuję. Nie będę wam smęcić bo teraz inne rzeczy wam w głowie a nie moje użalanie. Fajnie że już powoli dzieciaczki się wykluwają :) Ciesze się bardzo :) :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka